Jaka sluchatka okolo 1000?Porty?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 28. 9. 2007 14:48

Ahoj. Hledam sluchatka ke svemu Cowonu D2, jelikoz jsou prilozena nedostacujici. Moc dobre znam Porty Pro (mel jsem je na tyden pujcene, ale tehdy k N-gage), ale nejsem si porad jisty, zda si je mam koupit. Co kdybych pak litoval :oops: Mel jsem je uz obejdnane, ale pak jsem to radsi zrusil :roll: konflikt osobnosti...
Urcite jsem na sluchatka vetsi, pecky ani spunty nemam rad.
Nemate nejaky jiny tip? :)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 28. 9. 2007 15:15

Porta Pro je klasika, obligátní řešení, takže chybu neuděláš. Osobně bych doporučil něco od AKG.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod DC20 28. 9. 2007 15:35

Jedine Porty :D ale ne... keby si presiel vlakna na tomto fore tak nemusis zakladat tento thread. Taketo problemy su tu casto riesene...
Takze bud Porty alebo senny PX100 alebo AKG K 412 P (polootvorene) alebo AKG K 414 P (uzavrete) alebo GRADO iGrado (to by som pravdepodobne bral na tvojom mieste ja tu: http://www.cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htm skoncili lepsie ako porty :) ) ... ale sam som pocul len tie porty ktore vlastnim a som s nimi spokojny.
Alebo pozri http://www.headphones.cz a proste si tam nieco vyber.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 28. 9. 2007 15:35

Porty alebo Sennheisry PX 100

precitaj si

http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?t=59905

a hlavne :

http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?t=67175

snad pomozu pri rozhodovani...
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KUBA 28. 9. 2007 15:40

mam prez rok uz PX100 a vynikajici cistej zvuk... PP mi presli prevbasovanya to posloucham vicemen jenom vsecky odrudy metalu... Mam tam jeste ROCK ekvalizer a slysis vsecko co mas... nerikam zenejsou jeste lepsi sluchatka to urcite jsou... ale prenosny a dostacujici na MP3 si blbe hledaj lepsi jak tyhle ;-)
KUBA
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 28. 9. 2007 15:49

DC20: mam to tu uz proctene dlouho, chodim na Avmanii pomerne dlouho, ale tenhle topic byl hlavne pro me dobro, mozna i pro svuj vlastni pocit:) Diky za tipy, popremyslim. Kdzy tip dobry
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod santusak 28. 9. 2007 16:03

Záleží jaký styl posloucháš a jaký zvuk ti vyhovuje ... Pokud máš rád výrazné basy a trošku špinavější zvuk, tak si kup Porta Pro. Pokud rád posloucháš neutrálně podanou muziku bez blbostí jako EQ, tak si kup Sennheiser PX100.
..:: metal music will never die ::..
santusak
Junior

Odeslat příspěvekod DC20 28. 9. 2007 16:09

Ono ... ja mam porty a tiez nepouzivam EQ... jedine na mojom emgetone niekdy pridam dva stupne (neviem ci to tam je v dB) pri 62Hz a 16kHz... to zalezi od toho co pocuvam.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 28. 9. 2007 16:15

Zrovna jsem nad tim premyslel, posloucham blues (Clapton, Eddie Boyd), nekdy rock a treba Fleetwood Mac.
Zvuk Port se mi docela libil, i kdyz nekdy mi to taky prislo az moc basove. Bohuzel jine jsem neslysel, udelam sondu do obchodu. Nevite kde vyzkouset ty AKG(uz me dlouho lakaji)?
Ty Grado odpadavaji, ma to uz nemam :?
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kuba4 28. 9. 2007 16:40

Nepřemýšlej a kup KPP.
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod santusak 28. 9. 2007 16:45

xxxdvorixxx píše:Zrovna jsem nad tim premyslel, posloucham blues (Clapton, Eddie Boyd), nekdy rock a treba Fleetwood Mac.
Zvuk Port se mi docela libil, i kdyz nekdy mi to taky prislo az moc basove. Bohuzel jine jsem neslysel, udelam sondu do obchodu. Nevite kde vyzkouset ty AKG(uz me dlouho lakaji)?
Ty Grado odpadavaji, ma to uz nemam :?

Tak pokud posloucháš blues a rock tak myslím že nechceš zrovna špinavý přebasovaný zvuk, takže já ti můžu poradit Sennheiser PX100. Určitě dobrá volba pro tyto styly.
..:: metal music will never die ::..
santusak
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba4 28. 9. 2007 16:51

Špinavý zvuk je blbost. PX 100 jsou výborná přenosná sluchátka, ale právě díky větší hutnosti KPP, jsou venku méně výrazná a zvukově horší než KPP, nehledě na žánr.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 28. 9. 2007 18:16

je to o osobnych preferenciach... kazdemu sa moze pacit inak zafarbeny zvuk

u mna vyhrali px 100, aj napriek tomu, ze mam radsej basovejsie zafarbenie. Ich zvuk sa mi zdal detailnejsi a prijemnejsi. U Port Pro sa mi obcas zdali vysky zastrene, nemohol som si pomoct...

Takze moja rada je, ak mas moznost, vypocut na nahravkach, ktore mas napocuvane a podla toho sa rozhodnut...
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 28. 9. 2007 18:23

No jasny, urcite, poslechnu to referencni, co mam naposlouchane.
Jen jsem se chtel zeptat:
Ty AKG se mi libili uz predtim, nemate s nimi nekdo zkusenosti (mimo tech K27i)?
Portam by asi byli blize ty AKG K 412 P nez uzavreny typ K 414 P (popripade K 26 P - asi starsi ale jeste je maji)...?

EDIT: mel bych ty sluchatka na cesty (bojim se zpocenych usi v lete a kelimkovyho efektu)
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kuba4 29. 9. 2007 06:43

Nepřemýšlej, nešpekuluj o tom, co jiní již dávno ví. Kup Koss PP, maximálně je můžeš porovnat s těmi PX 100 nebo dalšími (ale horšími) modifikacemi KPP. Zapomeň na AKG.
Kuba4
Mírně pokročilý

Další stránka