[návod] Ako rozobrat sluchatka Koss KSC75

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod matus201 30. 9. 2007 07:52

Urcite to vsetci poznate. Uzivate si nadherny zvuk z Vasich sluchatiek a zrazu pocujete ,,chrascanie". Najskor si overujete ci nie je chyba v zdroji zvuku alebo v nekvalitnej konverzii. Avsak zvuk Vam nekazi nekvalitny zdroj alebo chybna ,,empetrojka"- su to Vase sluchatka. Nastastie vacsinou reklamacia nie je hned potrebna. Vo Vasich sluchatkach sa totizto usalasil Vas (v niektorych pripadoch aj cudzi) vlas. Tento maly nenapadny ,,predmet" sposobuje neprijemne drncanie hlavne pri hlbsich tonoch. A preto si ukazeme ako sluchatka rozobrat. Budem rozoberat sluchatka koss ksc75 hlavne koli dozivotnej zaruke a tiez lebo ine nemam k dispozicii :D

Obrázek
Najskor odstranime molitany a drziaciky na usi.
Obrázek Obrázek

Potom pomocou vhodneho naradia (hodinarsky srobovacik by mal stacit) odstranime plastovu mriezku ktora chrani jemne titanove vnutro sluchatiek.
Obrázek Obrázek

Clovek sa az zarazi kolko prachu sa do vnutra dostalo. Bohuzial nie vsetka necistota sa da odstranit a ani to nie je treba- hlavne je ked sa zbavime vlasov. Mne sa na odstranenie osvedcila jemna stetka (ale musi byt skutocne jemna) a sparatko (divna veta, priznavam :D ). Pinzetu neodporucam pretoze je z kovu a ako vieme v sluchatkach je silny magnet ktory pinzetu pritiahne do nebezpecnej blizkosti.
Obrázek

Potom sluchatka opatrne zlozime- to uz je ta najlahsia cast. Bohuzial pri skladani som si vsimol moju chybu- nalomil som plast. Nastastie to funkcnost sluchatiek nejak nezhorsilo.
Obrázek

Tak, a na zaver si mozete vychutnat pocit dobre odvedenej prace a ako odmena Vam bude nadherny zvuk bez rusivych elementov.

Tu su uploadnute vsetky fotky + bonusove video (radim pozriet, ukazuje sluchatka v akcii :D )
Kód: Vybrat vše
http://www.4shared.com/dir/4038917/e2e8c3c2/Rozobrane_Koss_KSC75.html

P.S.: to video najdete podla koncovky .mov a ako nahlad je prehravac emgeton miniMAX
matus201
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Jersey II. 30. 9. 2007 08:27

Děkujeme za skvělý návod. Odkaz přidán do uživatelských recenzí a článků. http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?t=66132
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře