Koss Spark Plug vs. The Plug - kvalita, cistota a nosenie

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod gembler 5. 10. 2007 09:53

ako je to s kvalitou sluchadiel a pohodlnostou nosenia - ak mal niekto moznost otestovat aj Spark Plug a aj The Plug tak ktore su na tom lepsie?

uz som mal skoro potvrdenu objednavku ale zarazila ma jedna vec novsie Spark Plug maju biely kablik a clovek by ich musel chytat priam v rukaviciach alebo by ich musel mat v pivnici aby ich nezaspinil a aby sa z nich vplyvom slnecneho svetla nestali zazlknute...

starsie The Plug maju kablik cierny takze no problem len mam taky dojem ze som niekde cital ze nemaju taku kvalitku zvuku ako novsie a ze nesedia tak dobre ako tie novsie... tak sa pytam?
gembler
Junior

Odeslat příspěvekod DC20 5. 10. 2007 13:20

Ja mam Sprak plugy a s tym kablikom nemam problem... uz ich sice nepouzivam ale denne som ich nosil do skoly a kablik je relativne cisty.
S kvalitou za tie peniaze co sa predavaju dnes je to na spunty celkom fajn aj ked budes potrebovat slusny EQ. O "pohodlnosti" sa az tak vela rozpravat neda ... niekomu sedia niekomu nie... mne vadilo dost to neustale "zmolenie" ked som ich chcel zastrcit do ucha a pocase to ide horsie a horsie opotrebovanim tych nasad ci ako sa to vola...
Odvtedy co mam Porty tak Spark plugy nepouzivam.

Uprimne... ak by som si vyberal spunty dnes tak tieto nie.
Ale samozrejme kazdy ma nato iny nazor niekomu to neustale "zmolenie" nevadi a je s nimi spokojny.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod j0yr3x 5. 10. 2007 15:05

pred par rokmi som mal plugy...bohuzial :) a sparky su take iste..

zwuk: 3,5/10
komfort pri noseni 1/10
kwalita kablu: 1/10
kwalita plastow: 1/10
(edit:uprawil som hodnotenie.. s modingom a bez powodnych penowych nastawcow, sa da dosiahnut trosku "lepsi" zwuk)

teraz mam cx300 :)

zwuk: 8,5/10
komfort pri noseni 9,5/10
kwalita kablu: 9/10
kwalita plastow: 8/10

btw. ja dawam tym prenosnym sluchadlam dost zabrat :D takze to ber ako dlhodoby test w extremnych podmienkach :lol:
wyber si sam, je to len na tebe....
Naposledy upravil j0yr3x dne 5. 10. 2007 23:18, celkově upraveno 5
j0yr3x
Junior

Odeslat příspěvekod kam1kadzE 5. 10. 2007 18:21

nechapu proc nekdo kupuje nebo vubec premysli o plugach a sparkach, zvukove se nedaji srovnavat s CX300 atd., sou hnusny a plugy blbe drzej a to neco malo navic se rozhodne vyplati priplatit
kam1kadzE
Junior

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 5. 10. 2007 20:53

ale ale, tady někdo mocně přehání. Sennheisery jsou sice lepší, ale že by až "zvuk 2/10"?? Nezlobte se na mě, já vím, že Plugy nejsou ideální, ale až takové hanobení si skutečně nezaslouží. komfort při nošení se mi zdá taktéž velmi vysoký a poté, co jsem si zvykl nosit kablík za ušima, se ještě zlepšil. taktéž nevidím po cca tři čtvrtě roce žádný problém s káblem. takže by mě zajímalo, kde je problém, že by v rukách? :roll:
Sennheisery jsou sice lepší, ale házet takovou špínu na Plugy rozhodně není fér a v době, kdy se CX300 neustále pohybují nad 1000 a Plugy kolem 500 bych si s tím připlacením nebyl tak jistý, pokud disponuješ EQ.
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Junior

Odeslat příspěvekod Ganja-Unit 5. 10. 2007 21:05

no zvukovo sú na tom velmi zle podla mňa (ale ak si ešte nepočúval porty, tak to je v pohode)

kábel je z pohladu výdrže dobrý, lebo je gumený, ale vždy sa mi zamotal. biely ostal aj po niekolkých mesiacoch používania

tiež mi vadilo že keď mi niekto chcel niečo povedať som si ich musel vyberať a potom zas 20 sekúnd ich dávať do ucha. ale držia výborne

hovorím o sparkoch
THE Plug sú podla mňa to isté, len v inom balení. v ušiach sedia určite rovnako,lebo sa predávajú tie isté molitany pre oba modely
Ganja-Unit
Junior

Odeslat příspěvekod DC20 5. 10. 2007 21:08

Ako som pisal... na plugy je hodne nazorov a niektory ich zatracuju iny zasa naopak... ja by som ich tiez az tak zle nehodnotil ako j0yr3x ale radsej by som kupil tie CX300ky. Samozrejme to zalezi od toho ci si ochotny do nich tolko investovat. Pretoze sa mi zdaju relativne drahe.
Ale za tu ceny by som si radsej kupil Porty alebo PX100ky.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 5. 10. 2007 22:28

Já bych podepsal to, co řekl DC20, jen pro Ganju - klid, Porta jsem slyšel, psal jsem tu i srovnání s PX100.
Problém The Plug je špatné vyvážení v základu, ale jejich výkon stojí a padá s EQ, a to prostě budu tvrdit. To, co z Plugů vyrazíte vhodnou ekvalizací, rozhodně není jen za 500!
Bobroněnko
Junior

Odeslat příspěvekod gembler 5. 10. 2007 22:32

ked je tu rec o tych CX300 tak co je lepsie tie 300 alebo Sony MDR EX71SL ? kvalita zvuku pohodlnost nosenia a kvalita materialov?
gembler
Junior

Odeslat příspěvekod j0yr3x 5. 10. 2007 22:48

celkowo wsetky sluchadla koss, co som mal, mali jednoznacne najhorsie kable, ake som kedy widel... na plugoch wydrzali par mesiacow..guma najprw stwrdne wplywom prostredia a potom sa ti cely kabel dolame, pripadne odtrhne..... porty, to je tiez hnus! urcite lepsi kabel ako na plugoch, ale stalo sa to iste... po 1roku sa ti zacne menit cela jeho struktura a porty zacinaju byt nepouzitelne.... bojis sa ich chytit do ruky, aby si nahodou ten twrdy kabel nezlomil...... ten 1bod som im dal len za to, ze tam je a chwilu aj funguje :)

a plugy maju aj extremne nekwalitne plasty, hned ako odisiel kabel, zacali na wiacerych miestach praskat aj cele plugy.... jeden pad na zem a bolo by po nich!!

OK, teraz tu kazdy na mna wyskoci s niecim, co bolo pomenowane ako "doziwotna zaruka".... no ja by som to skor nazwal inac, ale nechcem byt wulgarny :D je to len firemna filozofia firmy koss, pomocou kt. nalaka ludi na nekwalitne wyrobky za nizku cenu, pricom su si wedomi, ze im pojdu prachy z uz predaneho wyrobku.. zakaznik je spokojny, ze ma "super" wyrobok s nekonecnou zarukou a mozno si ani po par rokoch neuwedomi kolko ho tie sluchadla stali :) odomna uz nebudu mat nic, na porty som dal wyse 5k (boli 4x w serwise len kwoli kablu behom 5rokow)...

preco sa mi to nestalo s kablom kt. je na PMX100??? mam ich uz wyse 2roky a stale je ako nowy
CX300 ma gumeny welmi pruzny strasne lahky kabel a ma wysoku odolnost woci agresiwnemu prostrediu, je uplne perfektny.
HD414 SL tie sluchadla maju nieco medzi 25-30 rokow.. powodny kabel stale funkcny :)

koss, co nam to predawas?? :D
Naposledy upravil j0yr3x dne 5. 10. 2007 23:33, celkově upraveno 2
j0yr3x
Junior

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 5. 10. 2007 22:50

zajimave je, ze kuprikladu ja skutecne zadne problemy nepozoruju. mozna je to treba o tom, chovat se k tem sluchatkam slusne?
Bobroněnko
Junior

Odeslat příspěvekod j0yr3x 5. 10. 2007 22:56

gembler píše:ked je tu rec o tych CX300 tak co je lepsie tie 300 alebo Sony MDR EX71SL ? kvalita zvuku pohodlnost nosenia a kvalita materialov?

mam aj tie.... :) zwuk je ako z plastoweho kelimku, ked ho porownas s cx300..... proste to nema ziadnu hlbku ani detail! chyba tomu ziwot..
ked ich nosis, wobec ti nedrzia tak pewne a ani neizoluju, ako cx300.. wiac krat sa mi stalo, ze sa pohli a uplne sa zmenil zwuk! tie gumowe nastawce na nich su proste z ineho materialu..
kabel tiez moc newydrzi.... neodporucal by som ich nikomu

[quote="Bobroněnko";zajimave je, ze kuprikladu ja skutecne zadne problemy nepozoruju. mozna je to treba o tom, chovat se k tem sluchatkam slusne?[/quote]

naposledy ked mi prisli som si fakt dawal pozor!! nenosil som ich skoro wobec won.....aj som ich menej pouziwal! presiel rok a pol... to istee.. mozno je w nasej lokalite moc znecisteny alebo wlhky wzduch, fakt netusim :) ale je strasne zaujimawe, ze to newplywa na sennheisery....

//al.ish: Sloučeny příspěvky. Používej volbu Editovat.
j0yr3x
Junior

Odeslat příspěvekod gembler 6. 10. 2007 18:49

to si hovoril o ktorych? mas na mysli tie CX300 ze maju zwuk je ako z plastoweho kelimku???

a co hovorite na Creative Earphones EP-630 cena je u nich perfektna a nejake zle ohlasy som na ne nepocul...

inak co sa mi tu javi tak najviac +++ davate asi tym Sennheiserom CX300 - pockam ale este na vyjadrenie j0yr3x-a ze ktore myslel tym kelinkovym zvukom ci S CX300 alebo S MDR71?

//al.ish: Ostraněna citace.
gembler
Junior

Odeslat příspěvekod gembler 6. 10. 2007 19:44

a este jedna vec ohladom sluchadiel a repro vseobecne ma zaujima! na co vyrobcovia udavaju nejake parametre ked tie ktore su nejlepsie parametrovo hraju totalne na pi.. a tie co maju rozsah papierovo o nicom su dela na trhu? :roll: vzdy som bol za to ze najlepsie su tie co maju

frekvencny rozsah: od minima - po maximum
citlivost: cim najvyssiu
impedanciu:
skreslenie:

ako je teda mozne ze "papierovo" dela su "realne" shity a "papierovo" shity su "realne" dela? :evil: :x

tak napriklad Sony MDR-EX71SL/B a Creative Earphones EP-630 by mali byt zvukovo na rovnakej urovni pretoze maju rozsah 6-23000Hz co je myslim si pre basove a vyskove tony skoro to najlepsie na trhu rozdiel medzi nimi je len v citlivosti Sony maju 100dB a Creativy 106dB co teda znamena ze omnoho lacnejsie Creativy su este lepsie ako dva krat tak drahsie Sonycka?! :?: :?: :?: dalej si zoberiem Sennheiser CX 300 kore maju oproti Sonyckam a Creativam rozsah len 18-21000Hz ale zas najvyssiu citlivost 112 dB a Koss Spark Plug su na tom podobne ako tie Sennheisery akurat ze Kossy maju rozsah 10-20000Hz ale citlivost maju rovnaku 112dB :idea: tak ako to je potom s tymi parametrami??? :| :| :|
gembler
Junior

Další stránka