Koss Spark Plug vs. The Plug - kvalita, cistota a nosenie

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sol098 5. 1. 2008 19:02

Chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi sluchátky Spark Plug a Spark Plug XT. Samozřejmě kromě ceny :lol:
Uvažuji nad jejich koupi na ebay.com (Spark Plug), jen by mě zajímalo jestli sluchátka co tam prodávají mají taky ten kód na tu registraci. :?: Jde mi o to že klasické pecky mi nedrží, blné uši no, tak chci zkusit nějáký takový patent jako je Spark Plug.

A pokud mají podobný zvuk jako tyto:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... A01N0UVCAG
tak není co řešit. Nejsem žádný vyrtuoz, a extra sluchátka nepotřebuji.
sol098
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carabei 5. 1. 2008 19:09

mno mezi klasikou a XT je myslim rozdil v prislusenstvi, podivej se treba na headphones.cz, tam je to napsane. hrat budou podle me urcite lip nez tebou jmenovane, u tech se ani nedivim ze ti nesedi, me taky nesedely, pod helmou to byl porod :mrgreen: . plugy taky nesedi kazdemu, ale to uz je na tobe :wink:
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod pHp 7. 1. 2008 14:32

Na ebay dost pravděpodobně budou bez českého kódu. ;)
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sol098 10. 1. 2008 13:54

No vzhledem k te ceně těch sluchátek by se ani nevyplatilo to posílat na doživotní záruku :lol:
sol098
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 10. 1. 2008 14:40

Ale 50 Kc je 50 Kc jednou dvakrat se to muze vyplatit.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sol098 10. 1. 2008 14:53

Já jsem ale slyšel že je 50 za poštu tam, 50 za opravu, 50 za poštu zpátky. Tak nevím
sol098
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 10. 1. 2008 15:08

No to taky, proto je lepsi nosit to osobne.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sol098 23. 1. 2008 15:45

Tak už mi přišly Koss Spark Plug. Jsou dobré, jen pár drobností. Zdají se mi celkém velké, ale hlavně opět se potvrdilo že mám blbé ucho.... ty molitany bych mohl mít trochu menší, jako užší ať je lépe zasunu. :lol: Nevíte zda-li se dají koupit nějáké jiné nadstavce?

Našel jsem jen tuty: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220195003513

A ještě bych chtěl poradit s nastavení equalizeru. Opravdu mají hooodně basů. Nejsem nějáký hudební guru, ale tohle opravdu poznám, a nastavit mi to moc nejde. Případně jestli nevíte o nějákém equalizeru na PPC.
sol098
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 23. 1. 2008 15:51

sol098:
Co jsi čekal od takovýho braku? Přidej výšky, středy, tím se bassová část krapet zmírní.
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod sol098 23. 1. 2008 15:55

Dzordano_Bruno píše:sol098:
Co jsi čekal od takovýho braku? Přidej výšky, středy, tím se bassová část krapet zmírní.e/quote]

Problém je prostě v tom že mi obyčejné pecky nedrží. A kvalitu sluchátek porovnám jen tak že mi někdo něco pustí na 2různých najednou. A tak řeknu jo ty jsou lepší..... Jinak by mi stačili i ty co bych si doma udělal nakoleně :lol:
sol098
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 23. 1. 2008 16:00

sol098 píše:
Dzordano_Bruno píše:sol098:
Co jsi čekal od takovýho braku? Přidej výšky, středy, tím se bassová část krapet zmírní.e/quote]

Problém je prostě v tom že mi obyčejné pecky nedrží. A kvalitu sluchátek porovnám jen tak že mi někdo něco pustí na 2různých najednou. A tak řeknu jo ty jsou lepší..... Jinak by mi stačili i ty co bych si doma udělal nakoleně :lol:n/quote]

Ahá, tak to potom jo:) Plugy jsem zkoušel jeden čas a v uších mi taky nedržely, takže si z toho nic nedělej a nějak to nožíkem ořež :D :D Nebo kup nějaký extra molitany:)
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 23. 1. 2008 19:47

predpokladam, ze viete, ze tie molitany treba pred zapchatim do ucha zosulkat medzi palcom a ukazovakom do uzkeho valceka... a az potom pchat do ucha, tam ich chvilku podrzat zatlacene, pokial sa molitan roztiahne a je to... pri tom pchani pomaha druhou rukou tahat ucho hore (tak je to nakreslene v navode).

EDIT: k palinochovmu prispevku podomnou - dakujem za privitanie, ale v tomto topicu som sa zucastnil diskusie uz na strane c.2 a dalsich... :wink: :D
Naposledy upravil THeBaNDiT dne 23. 1. 2008 22:01, celkově upraveno 1
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 23. 1. 2008 19:58

aaa vitam trpezliveho ucitela na TV samsung a ine :D
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sol098 23. 1. 2008 21:10

Jo jo, mačkám je. A pomohl by mi prosím někdo s tím equalizerem? S jeho nastavením? Popřípadě mi ho hodit ve formátu *.EQF (do winampu)?
sol098
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mad.Max 8. 2. 2008 17:16

Zdravim vsechny

Mam Spark Plug cca mesic, nicmene je nosim nekolik hodin denne, takze si uz troufnu dat par poznatku:

K nasazovani: je potreba je otacet mezi prsty a tim postupne snizit prumer az na minimum, jinak se zmackaji nestejnomerne a nesednou. Potom opravdu rychle zasunout do zvukovodu. Pokud si nedate kabilky za usi slysite jak skrtaji o obleceni, svisteni (i mirneho) vetru a podobne. Chce to trochu cvik a obe ruce.

Pri prvnim pouziti jsem se zdesil - straslivy utlumeny zvuk, basu skutecne hodne, ale zkreslenych, zbytek spektra skoro neslysitelny. Nepomohlo ani rozehrani. Pri krouceni spuntu v usich se ovsem dala najit poloha kdy sluchatka najednou ozily a hraly vyborne. Problem je v tom ze v nastavcich je prilis mekka trubicka, ktera se v uchu zmackne a oddeli zvukovod od menice. Mozna to delaji jen moje usi, ale uz jsem videl nekolik narazek na tyto "vlastnosti".
Naprava je prosta - ze slabe naplne do propisovacky uriznout kousek trubicky, zasunout do nastavce a zarovnat s okrajem nastavce.
Basu je stale hodne, ale jsou krasne prokreslene, stredy i vysky se srovnaly. Pokud mate radi vice basu, nebudete uz skoro potrebovat equalizer.
Elegantnejsi reseni by bylo pomoci smrstovaci trubicky, ale zatim nebyl cas ji poridit :wink:

Kabely: pro bezne/neprilis caste pouziti mozna dostacujici, ovsem prilis mekke, takze se neustale zamotavaji, cemuz zdatne napomaha "izolatorovy" tvar musli. Sluchatka pouzivam ve skutecne extremnim prostredi, presto se mi behem mesice 3x(!!!) poskodil privodni kabel, naposledy dokonce tak ze mam po stereu :mrgreen: . Rekl bych ze je to skutecne hrubym zachazenim, ale predtim jsem ve stejnych podminkach pouzival handsfree sadu ke k750i (nebylo o co prijit ;) ) pres pul roku, izolace byla mirne poskozena na mnoha mistech, presto hrala dokud se kabel casem nevyhnutelne neprezdimal.

Zatim muj soud:
+ dobry zvuk, kdyz mate rad basy. Ze spuntu asi nejlepe tlumi okolni hluk. (nepocitam cenove extremy).

- Kabel musite chovat v jako bavlnce, jinak si prohlednete jeho vnitrni konstrukci. (stejna jako u sluchatek za 50 Kc, takze me ceka pajka a kabel k Sennum)
Mad.Max
Kolemjdoucí

Předchozí stránka