špatná volba sluchátek, vyhozené peníze?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hmpf 16. 10. 2007 13:17

Ahoj určitě se Vám to někdy stalo, prostě jsem koupil sluchátka okolo 3 000kč hlavně protože se mi líbily a nevim co sem od nich čekal, nehrají špatně, ale měl jsem koupit klasiku PX100 a ještě bych ušetřil a třeba pozdějš náké uzavřené kvalitní špunty za slušnou cenu do 2000, jakmile si člověk zvykne i na levnější uzavřené šupnty tak už je těžký si od nich odvyknout a byla blbost kupovoat polouzavřené. Nevíte jak je slušně prodat aspoň v cenovy relaci 1500-2000? i když jsou v podstatě nové.. Jediný co mě napadá je iznerát, ale to je tak zdlouhavý, v bazaru sou šejdíři takže to nepřipadá v uvahu. Moc děkuju za rady kdo s tim máte zkušenosti
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod al.ish 16. 10. 2007 13:40

No možná by nebylo na škodu uvést o jaká sluchátka se jedná. Celkem by mě zajímalo co jsou to za sluchátka, že si o nich myslíš, že PX 100 by hrály lépe.

Jinak pro prodej můžeš využít třeba zdejší BAZAR.
al.ish
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hmpf 16. 10. 2007 16:28

Jsou to Bose in ear, srovnávat s PX100 netuším jestli budou hrat lip (radši si je dojdu ozkoušet), zvukove jsem s nima docela spokojenej akorát mi vadí je to slyšet hlavně bez EQ, že to zní poněkud hluboce, když dám EQ s méně basy prostorovější tak hrají užasně podle mě, ale kdyz je posloucham delši dobu slysim poněkud tupě a to je neposloucham nijak nahlas, takže do budoucna to taky nevidim idealně nerad bych spatně slyšel, ale je to muj dojem a hlavní důvod je ten, že nejsou úplně uzavřená což mi nevyhovuje.
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 17. 10. 2007 17:20

Px 100 jsou otevrena a BOSE by meli hrat lepe
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Makaveli2Pac 17. 10. 2007 20:16

Ja teraz takto hodnotim kupu Koss portaPro. Zozaciatku sa mi pacili, zvukovo mi vyhovovali, no casom som ich stale menej a menej pouzival, po vonku som ich uplne prestal nosit koly ziadnemu blokovaniu okolitych ruchov a ked clovek dal hudbu hlasnejsie, tak to "hukalo po celej ulici" a vtedy som sa uz citil blbo. Tak som ich pouzival len pri strihu videa, mixe zvukovych stop a pod. Po dlhsom vahani som sa rozhodol, ze opat kupim klasicke fajne sluchatka od Sony, MDR-EX71SL, no v Sony Centre som dostal do ruk aj "MDR-EX85LP Monitor" ktore boli za 1590Kc (oproti 9mm menicu EX71 maju EX85 13,5mm menic, vacsi rozsah...) Tak som este den vahal, precital recenzie (pozeral som aj po Shure apod.) a ked som sa docital take veci, ze EX71 oproti EX85 hraju "lacno", rozhodol som sa do nich tych necelych 1600Kc investovat. A nelutujem. EX85 hraju paradne, mne sa ich zvuk paci ovela viac ako portaPro, basy su mohutne ako v podani Koss, no nie su take prebasovane, cize vysky a stredy nie su basmy az tak ovplyvnene (neviem to inak vysvetlit). Dalsie plus je celkom slusna eliminacia okolitych ruchov, sluchatka z vonku vobec nepocut a netreba ich pocuvat na vysokej hlasitosti. Sice teraz stoja portaPro o 300-400Kc menej ako tieto Sony, urcite by som Sony kupil znova... Uz ich mam 2 tyzdne a tie sluchatka sa tak rozohrali, ze Kossy som bez vahania predal.
"I believe that everything you do bad comes back to you. So everything that I do that's bad, I'm going suffer for it. But in my heart, I believe what I'm doing is right. So I feel like I'm going to heaven." - Tupac Shakur
Makaveli2Pac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod matus201 18. 10. 2007 01:22

Ja som si tie Bose in ear kupil asi pred 2 tyzdnami a neviem ako ty ale ja som spokojny.. sice priznam ze najrpv som bol tak trochu v rozpakoch pretoze som bol zvyknuty na ksc75 (podla tunajsich cien viac ako 5x lacnejsie sluchatka) a najprv sa mi zdalo ze tie bose hraju horsie. Avsak potom sa rozohrali (alebo som si odvykol od ksc 75) a zvuk sa mi teraz zda uzasny.. Basy su velmi pekne, trochu plasticke ale maju tu spravnu hlbku, stredy sa mi zdaju normalne a jedine vysky su trosku akoby zahmlene.. ale na moju hudbu (neo-punk, rock, obcas trance) mi bohate stacia..
Cowon iAudio D2 + Shure SE210 + BOSE in ear headphones (mrtve) + koss ksc 75 + koss portapro + Sony MDR-NC22

Nokia 6120c+ 8 GB MicroSD
matus201
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod hmpf 18. 10. 2007 11:28

Ja vim ze jsou PX otevrene prave tady u techto typech sluchatek mi to nevadi, ale u spuntu ano, s tema Sonkama s tebou maximalne souhlasim urcite ty novejsi MDR-EX90 vypadaji jeste lepe nez EX85 taky sem po nich koukal a sou daleko novejsi jak EX71 takze o tom ze hraji vyrazne lepe neni sporu, u shure si myslim ze ma vyznam kupovat od E3c, ale to uz je aspon pro me spoustu penez, metro fi.2 od ultimate ears taky nevypadaji spatne, dojdu ozkouset par sluchatek a porovnam jestli ma cenu si Bose nechat ale zatim sem z nich v rozpacich, ale jak rikam zvuk neni vubec spatny ale je slyset posunute pasmo dolu takze nektere spodni tony sou hure slyset.

Prave ja sem chtel koupit maximalne do 2000 sluchatka a tyhle me strasne zlakali, in ear-vazne sem netusil ze budou az tak malo tesnit, vzhledove sou vazne i v realu nadherny a cena 3000 vubec sem tohle necekal, sou to kvalitni sluchatka ale v tehle cenovve kategorii nemaji co delat, ale az to porovnam tak budu o neco chytrejsi tohle je zatim muj dojem.

A k tem PX100 myslite ze sou vhodna i na doma, nejsem zadnej audiofil ale mam rad prijemny nedrazdivy zvuk, sou to ty prava pro me.....jako az me nebudou zivit nasi :) tak nejspis koupim nejake HD650 nebo neco podobneho ale zatim je to zbytecny k mp3 prehraavaci myslim
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 10. 2007 21:16

PX100 nejsou špatná sluchátka na doma, pokud jsi nikdy neslyšel lepší. Dal bych jim přednost před portaPro, jelikož se mi zdají pro domácí potřebu vhodnější. Nedráždivý a příjemný zvuk znamená pro každého něco jiného, takže je asi budeš muset zkusit. :wink:
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod The Wolverine 19. 10. 2007 13:04

Shure E2c by taky nemuseli byt spatnou volbou.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 20. 10. 2007 16:50

A nevite o nejakem obchode v Praze kde se daji zkusit sluchatka, hlavne aby tam byli PX100 (nevite jak hraji PX v porovnani s CX300) mozna PMX200 uzavrene, vim o mp3store tam by to meli nechat zkusit, ale Grada tam nemaji, ma vubec cenu nad nimi premyslet? Ten cenovy rozdil je hodne velkej a v tabulce Kuby jsou o par procent vyse pred PX a to dokonce SR80 ale kazdy ma jiny sluch to chce asi zkusit.

A prave sem ozkousel k Bose nejvetsi nausniky ktery sem netusil ze bych je vubec mohl narvat a asi mi ty jiny nesedeli protoze to hraje ponekud jinak a hned je to o necem jinem, jakoby byla ted muzika vzdusnejsi ne tak v uchu narvana daleko prijemnejsi i hudebni tony nizke vysoke jsou od zpevu jasne a prijemne oddeleny takze fajn, ale pokud budou PX v pohode tak stejne to trosku zamrzi to sem uz rovnou mohl koupit za 4000 shure E3c a urcite by byli hlavne v nasazovani a tesneni na jinym levlu, v tomhle bose zaostava na plny care i oproti EX71, CX300
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 20. 10. 2007 16:55

hmpf píše:(nevite jak hraji PX v porovnani s CX300) mozna PMX200 uzavrene,...

Mám je k dispozici, ale na jiném místě, než právě jsem. Příští týden Ti to mohu popsat.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod The Wolverine 20. 10. 2007 17:01

PMX 200 = PX 200 a ty jsou horsi nez PX 100=PMX100

//JII.: Souhlas.
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 20. 10. 2007 17:11

jee dekuju ste moc hodny :) , spise tedy s temi PX100 porovnat
Naposledy upravil hmpf dne 20. 10. 2007 17:19, celkově upraveno 1
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DC20 20. 10. 2007 17:19

Nepocul som ani PX100ky ani CX300ky ale viem z istotou povedat ze PX100ky maju lepsi zvuk. Uz len preto ze CX300ky su inaural a PX100ky supraaural.
EDIT: A este cca rovnaka cena ... sorry, fakt je to dost irelevantne pokial som ich nemal moznost pocuvnut, ale pochybujem ze ich CX300ky predcia.
Naposledy upravil DC20 dne 20. 10. 2007 17:36, celkově upraveno 1
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 20. 10. 2007 17:32

Poněkud irelevantní argument. :wink: I když to tak s největší pravděpodobností opravdu takto bude.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Další stránka