od Makaveli2Pac 17. 10. 2007 20:16
Ja teraz takto hodnotim kupu Koss portaPro. Zozaciatku sa mi pacili, zvukovo mi vyhovovali, no casom som ich stale menej a menej pouzival, po vonku som ich uplne prestal nosit koly ziadnemu blokovaniu okolitych ruchov a ked clovek dal hudbu hlasnejsie, tak to "hukalo po celej ulici" a vtedy som sa uz citil blbo. Tak som ich pouzival len pri strihu videa, mixe zvukovych stop a pod. Po dlhsom vahani som sa rozhodol, ze opat kupim klasicke fajne sluchatka od Sony, MDR-EX71SL, no v Sony Centre som dostal do ruk aj "MDR-EX85LP Monitor" ktore boli za 1590Kc (oproti 9mm menicu EX71 maju EX85 13,5mm menic, vacsi rozsah...) Tak som este den vahal, precital recenzie (pozeral som aj po Shure apod.) a ked som sa docital take veci, ze EX71 oproti EX85 hraju "lacno", rozhodol som sa do nich tych necelych 1600Kc investovat. A nelutujem. EX85 hraju paradne, mne sa ich zvuk paci ovela viac ako portaPro, basy su mohutne ako v podani Koss, no nie su take prebasovane, cize vysky a stredy nie su basmy az tak ovplyvnene (neviem to inak vysvetlit). Dalsie plus je celkom slusna eliminacia okolitych ruchov, sluchatka z vonku vobec nepocut a netreba ich pocuvat na vysokej hlasitosti. Sice teraz stoja portaPro o 300-400Kc menej ako tieto Sony, urcite by som Sony kupil znova... Uz ich mam 2 tyzdne a tie sluchatka sa tak rozohrali, ze Kossy som bez vahania predal.
"I believe that everything you do bad comes back to you. So everything that I do that's bad, I'm going suffer for it. But in my heart, I believe what I'm doing is right. So I feel like I'm going to heaven." - Tupac Shakur