Koss Spark Plug

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sillyoung 23. 10. 2007 17:39

Ahoj,
dnes som si bol v Nay elektrodome pre slúchatka Koss Spark Plug. Bol som ich dať reklamovať. Na predošlých sa mi pokazil asi káblik niekde pri jacku. nehralo mi ľavé slúchatko. v pohode mi ich vymenili za nové.
ale keď som ich pichol do mp3 prehrávača, tak ma skoro šľak trafil. hrali úplne ináč ako tie predošlé. som si istý lebo tie som mal cca rok. krásne hrali. tieto hrajú ako tie čo dávajú k mp3 prehrávačom pirčom stoja vyše litra. ináč som si kúpil Koss Porta Pro medzitým. a mal osm pocit keď somich prvý raz počul že hrajú rovnako ako tie reklamované spark plugy. ale tieto nové hrajú šerédne. myslím že to viem aspoň troška posúdiť keď som tie predošlé mal tak dlho. a ešte jedna vec, tieto nové majú úplne inú povrchovú úpravu, resp. káblikje z lesklej hladkej gumy. tie predošlé boli z takej matnej, kvázi debilne povedané protišmykovej, proste sa mi to nezdá, mám pocit že ma nejako okašľali. môžete porovnať zvuk tých porta pro a sparkov?

vooper ďakujem za reakcie...
sillyoung
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DC20 23. 10. 2007 17:54

Mam doma aj KPP aj Sparky
KPP: Mohutne basy, obstojne stredy a slusne vysky
Sparky: Mohutnejsie basy ako KPP, horsie stredy a velmi zle vysky (zvuk mi pride taky zastreny - to bude asi tymi slabsimi vyskami)
Tak to pocujem ja, ked ich porovnam pri vypnutom eqalizery, na rovnakom prehravaci.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sillyoung 23. 10. 2007 17:57

hej tie sparky hrajú tak zastreto, to je ten správny výraz
ale mne to príde úplne o ničom ten zvuk v porovnaní s KPP. a mám pocit že tie staré sparky hrali skvele, možno som si už zvykol na KPP. a čo ten materiál, tá guma na kábliku?
sillyoung
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DC20 23. 10. 2007 18:01

Ten kablik je taky hladky a lahko ohybatelny a je horsi ako na KPP. Posoby dost lacino. Ja ich mam skoro rok a pol. Kedy si ich kupoval ty? Tie povodne Sparky... mozno casom zmenili pouzivany material...
Myslim si ze sparky maju daleko do kvality KPP.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sillyoung 23. 10. 2007 18:12

tie som kupovl asi trištvrte roka dozadu... ináč teraz sa aj mne zdá že hrajú oproti tým KPP úplne na *****, neskutočne zle. len mne ide o to že používanie KPP je v zime obmedzená, asi. neviem pod čiapku to nedám a sneh na tom tiež nie je bohvie čo. ty si na tom ako v zime?

ináč mám ocit že Sparky basujú omnoho slabšie ako tie KPP. tie predošlé basovali dosť silno. tieto sú len taký odvar...:-/ ma to sere neskutočne, aj keby som sa chcel ísť na to opýtať do predajne by som asi vyzeral ako idiot. neviem či by mi tam vybalili ďalšie, žeby som ich vyskúšal s mojimi tými gumičkami

//al.ish: Sloučeny příspěvky. Používej volbu Editovat.
sillyoung
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DC20 23. 10. 2007 18:19

Ja som na tom v pohode. Pretoze ked idem po vonku, tak nemam sluchadla a to z toho dovodu, ze som vacsinou zamysleny a najskor by ma preslo auto :mrgreen: Len zrak mi nestaci na to aby som vnimal okolie :mrgreen:
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ego71 23. 10. 2007 18:39

mam sparky, porty a teraz cx300. odkedy som si zvykol na cx300 kossy su uz len v sufliku. sparky hraju skutocne dost na ho..., aj porty, ked som si nasadil po dlhom case po pocuvani cx300 tak hned isli do suflika
ego71
Junior

Odeslat příspěvekod martinusII 23. 10. 2007 18:57

Ja mam klasicke Plug, ale myslim ze rozdiel je len v designe.Reklamoval som ich uz asi 3x(zlomeny kablik, spadli mi do rieky a pod.) Mam ich uz 3 roky takze to mam vcelku napocuvane a zmenu v kvalite zvuku som nepostrehol. Akourat kablik na tych poslednych je ako taka snurka, na tych predchadzajucich som ho mal hrubsi, ale zatial drzi v pohode. A co sa tyka tej kvality zvuku, urcite je to iny level ako sluchatka dodavane k prehravacom. Avsak bez ekvalizera je to fakt moc basove, ale po vytiahnuti vysok a stredov je zvuk vcelku dobry. Obrovskou vyhodou je pre mna aj izolacia od okolia, pretoze si setrim usi a nepocuvam ich na tak vysokej hlasitosti.
Ale aj tak chcem upgradeovat na cosi lepsie, konkretne na grado sr60.
martinusII
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 24. 10. 2007 13:39

Ze hraji hur nez povodni je mozna spusobeno tim, ze se jeste nerozehrali.
CX300 sice hraji lip nez Sparky, ale take stoji vic.
SR60 je vyborna volba - BTW co si myslis o jejich designu - me se to dost libi, ale jsou lidi co to nemuzou ani videt.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganja-Unit 24. 10. 2007 16:24

sillyoung píše:Ahoj,
dnes som si bol v Nay elektrodome pre slúchatka Koss Spark Plug. Bol som ich dať reklamovať. Na predošlých sa mi pokazil asi káblik niekde pri jacku. nehralo mi ľavé slúchatko. v pohode mi ich vymenili za nové.
ale keď som ich pichol do mp3 prehrávača, tak ma skoro šľak trafil. hrali úplne ináč ako tie predošlé. som si istý lebo tie som mal cca rok. krásne hrali. tieto hrajú ako tie čo dávajú k mp3 prehrávačom pirčom stoja vyše litra.
Ganja-Unit
Junior

Odeslat příspěvekod sillyoung 24. 10. 2007 17:19

:)
hej no asi máš pravdu...heh, ale mne šlo hlavne o to že v zime je používanie KPP obmedzené, a dosť, a špunty môžeš mať aj pod čapicou
sillyoung
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 24. 10. 2007 17:29

Kup Shure E2c ty hraji PRINEJMENSIM stejne jako Porta pro a nebo zkus par tydnu hladovku a ber M-AUDIO IE-30 (=ultimate ears super.fi 5 Pro - 2 menice) :-)
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martinusII 24. 10. 2007 22:02

The Wolverine píše:SR60 je vyborna volba - BTW co si myslis o jejich designu - me se to dost libi, ale jsou lidi co to nemuzou ani videt.

Nikdy som nebol do sluchatok s hlavovym mostom, ale tieto sa mi pacia, maju taky nezvycajny, neopozerany design. Co si myslia ostatny je mi jedno, hlavne nech sa v nich citim pohodlne ja a maju dobru kvalitu zvuku. :D
martinusII
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Wolverine 25. 10. 2007 09:37

To je spravny pristup (o to de, aby lidi nevypadali s portama jak pres kopirak - nic zleho na adresu port).
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganja-Unit 26. 10. 2007 08:09

ja som si tiež preto dal sparky, lebo som ich chcel pod čapicu
potom som uvažoval o razer protone m100

ale potom som si všimol že aj porty sa vojdu pod čapicu a navyše mi ešte viac hrejú uši :lol:

tak som si to rozmyslel
Ganja-Unit
Junior

Další stránka