[recenze] Sennheiser HD 555

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Synyy 14. 11. 2008 11:52

Hmmm no zaujímavý článok spolu z názormy ludí.

Ja som možno pred rokom ból na výplachu uší a to bolo akože fakt sado maso :D to sa mi zdalo že mi niékto celý deň v ušiach rozbíja sklenené poháre a že namiesto dvoch , mám tri uši :D...

Inak dík za reakciu , nenapadlo by ma že moje uši môžu byť zas v celku " zlom " stave po tom roku... a že by sa vyplatilo ísť zasa na výplach...no vidím to v najbližších dňoch na návštevu ušného z mojou HI-FI prosbou :D...
Synyy
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 14. 11. 2008 16:12

Nahrávka ve středu...jestli myslíš zpěváka ve středu scény, tak ten tak být umístěný přece nemusí.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Synyy 14. 11. 2008 16:29

tu nejde len o speváka...proste všetko je ako keby posunuté viac do prava ako do lava...nechápem to ale je to tak...už iba pri obyčajnom otváraní zložiek vo windowse je počuť že ten zvuk je mierne viac do prava ako v strede...neviem no...teraz som skúšal aj NOISE A CHANNEL test na zvukovke a zdá sa mi ako keby som lepšie počul pravé ako lavé...ale je to možno naozaj zapríčinené tým ušným mazom neviem...uvidím po výplachu...ale celkom ma to Štve no..
Synyy
Junior

Odeslat příspěvekod Carabei 18. 11. 2008 11:21

a kdyz si sluchatka nasadis opacne, porad to slysis stejnym smerem?
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Synyy 18. 11. 2008 22:31

Tak som ból u ušného. Uši mám v poriadku. Čisté jak porcelán , no a proste ma poslal domou s takou alternatívou že môžem mať jednoducho citlivý sluch , a že zrovna pri počúvaní hudby cez sluchátka to môžem počuť preto tak rozdiélne alebo umiestnené inde , lebo môže byť moja sluchová odchylka uší zvýšena o cca 5db. Resp. že počujem na jedno ucho hlasnejšie ako na druhé. 5 db neni moc ale tak pri sluchátkach sa to môže prejaviť. Neviem no fuc.kt. BuĎ som psycho ja , alebo sú moje uši psycho , alebo sú moje sluchátka ktoré mám týždeň psycho. Zavolal som si ešte aj kamoša domov, ten mi povedal že to je v poriadku že to počuje všetko úpe norm , tak ja už nevjem no :d. Ale srať na to no , aj tak tu už dosť spamujem a toto je asi taký problém ktorý sa vyrješiť nedá. Ešte keď je možno len v mojej hlave aj keď o tom pochybujem.

EDIT : Isté je však to , že mi tiéto sluchátka viac hudbu znechucujú , jak umocňujú a pomaly ale isto strácam chuť počúvať hoci akú hudbu , lebo sa stále sústrediť na ten problém ktorý mám , ma privádza do totálneho šialenstva.
Synyy
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 18. 11. 2008 23:18

5dB je dosť ;-)

Taktiež mám veľmi citlivý sluch a často hudbu viac analyzujem, ako počúvam. Nuž, riziko vyššej kategórie... s drahšími slúchadlami to bude len horšie. :-|

Napadá ma ešte jedno riešenie - skúsiť slúchadlá na inej zvukovke. Niektoré integrované môžu s hlasitosťou meniť aj balance, ako napríklad tá moja. Dosiahnuť na nej vyrovnaný stav bolo takmer nemožné.

Keď to nepomôže, jednoducho si vyrovnaj kanály napríklad pri nastavení hlasitosti vo windows a užívaj hudbu ;-) Na to tam tá funkcia je ;-]
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Carabei 23. 11. 2008 02:12

5db je sakra dost, jak to rikal jeden fyzikar na vejsce, bezi jeden pristroj, meric nam ukaze 60db, pridame ten samy pristroj jeste jeden, meric nam ukaze 63db, ale on to dokazal podat perfektne jen si uz nemuzu vzpomenout na presne zneni. kazdopadne 5db mame mezi 2-3 vetsi citlivosti na jedno ucho
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod palinoch 23. 11. 2008 13:41

Synyy v prvom rade dat skusat sluchatka kamosovy je velmi zle riesenie. Nie ze ti to nepomoze, taky test ta este viac zneisti. Kto pozna svoje sluchatka viac ako ty? No TY? Preto skus posluch cez MP3 player. Skus to co ti odporucal Carabei. Mal som taky isty problem, ze mi jedno sluchatko odyslo a hralo o trosicku hlasnejsie, a ake zapeklitosti a haluze sa mi stali, tak ze by sa jeden z toho zblaznil :-D. Jeden kanal mi o malinko hral hlasnejsie. Mam pocit ze sluch budes mat v poriadku. Keby si mal rozdielne vnimanie sluchu, tak za taku dobu az po navstevu lekara by si vedel ze nejaky problem so sluchom mas ;-) . Mozno mas sluchatka od vyroby zle a treba reklamaciu. Rozhodne si vypocuj ine zdroje zvuku, ci zvukove karty alebo MP3 player.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nodiggity 23. 11. 2008 17:29

Mohl by mi prosím někdo orientačně popsat, jak jsou sluchátka rušivá pro okolí ? Mám teď na mysli pouze domácí poslech v relativním tichu (večer), například když si bude vedle mne na pohovce manželka číst, myšleno při normální hlasitosti. Možno srovnat např. s KPP, které vlastním. Děkuji za odpověď.
out - clip 8gb + phonak audéo pfe
in - foobar2000 (asio) -> xonar essence st -> sennheiser 595
in a/v - media portal -> xonar essence st (coax) -> denon avr 1604 -> magnat quantum (503 front, 511 center, 501 surround, betasub 20A)
nodiggity
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 23. 11. 2008 18:26

Bohužel ze sluchátek proniká do okolí hluk docela dost. Znatelně víc než z KPP, natož pak večer při tichu.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Synyy 25. 11. 2008 09:40

Hej , Hej stým kamošom to je pravda. Aj keď nechcem veriť tomu žeby v Sennheiser-i nemali výstupnú technickú kontrolu :D , no stať sa móhlo hoci čo. Ja som skúšal tie sluchátka už aj na zosilovači od Gitary , aj na MP 3 jke , a jednoducho mám stále pocit že to láve , je utlmenejšie ako to pravé , že nemá taký čistý prejav , a preto po nasadení obi dvoch ten zvuk môže byť inde ako v strede. Inak tiež si nemyslím že by som ja mal niéčo zo sluchom , kedže na starých logitechoch za liter som takéto problémy nemal. Jeden kamoš mi hovoril že to môže byť len psychka že si to nehováram , lenže prečo by mi potom potvrdil jeden malý 12 ročný chlapec :DDD a jeho matka že tie sluchátka naozaj hrajú zle , a to ích počuli prvý krát v živote. + prečo by ma hneď trklo , hneď som počul že snimi niéje niéčo v poriadku, ako som otvoril prvú zložku vo Windovse ( spraví to taký " ŤUK " zvuk :D ) ...no Kamoš mi odporučil jednu firmu alebo predajňu čo tu mám blízko pri sebe, tam majú ževraj posluchové miéstnosti a takéto vecičky , a možno by tam móhli mať aj niáky diagnostický prístroj , ktorý by možno vedel odmerať že to lavé hrá naozaj menej. No rozhodne to budem riéšiť.

A dík za Reakcie :)
Synyy
Junior

Odeslat příspěvekod nodiggity 25. 11. 2008 19:48

Ještě by mne zajímalo, zda někdo zkoušel tyto sluchátka při sledování filmu. Mimo hlavního použití pro poslech hudby bych je chtěl mít i jako možnost volby při nočním kinu, abych tolik nerušil sousedy se svými Magnaty :).
in a/v - media portal -> xonar essence st (coax) -> denon avr 1604 -> magnat quantum (503 front, 511 center, 501 surround, betasub 20A)
nodiggity
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 25. 11. 2008 21:17

Já s nima koukám na filmy často, Zvukově je to super a pokud to nemáš nějak extrémně nahlas, tak ani nikoho nerušíš, můžu je fakt doporučit.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod fales 25. 11. 2008 21:40

Senny HD 555 mam od nedele, o kvalite reprodukce hudby snad ani nemusim mluvit a jeste k tomu asi urcite nebudou zahorely, takze se asi mam jeste na co tesit :) Taky jsem je na zkousku pripojil k zesilovaci pri sledovani filmu a musim rict, ze sice logicky krome ztraceni surround efektu na 5.1 sestave, jsem dlouho tak detailni zvuk neslysel. Urcite to taky bude tim, ze klasicky bedny nemuzu po vecerech poustet moc nahlas ale stejne, 1/4 zvuku jsem ani nevedel, ze v tom filmu je. Jenom pro zajimavost, jednalo se o Transformers na Blu-ray s bezztratovym Dolby TrueHD. :D
fales
Junior

Odeslat příspěvekod nodiggity 26. 11. 2008 13:57

Pokud by to někoho zajímalo, konzultoval jsem ještě hlasitost 555ek při běžném / nočním provozu na webu sluchatka.net, cituji:

...co se možnosti rušení otevřených sluchátek týče: v noci pokud ve stejné místnosti bude chtít jiná osoba spát, tak při hlasitějším poslechu ji budete rušit (při tichém nikoli). při běžném denním ruchu z ulice byste mnohl rušit osobu ve stejné místnosti pouze při extrémě vysoké (nezdravé) hlasitosti. Sluchátka přecijen nejsou reprobedny...

Pro mne to znamená asi tolik, že do těch Sennheiserů půjdu, jen se ještě rozmýšlím, zda 555 či 595.
nodiggity
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka