[recenzia] Sennheiser MX 75 Sport

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod matus201 25. 12. 2007 23:31

Na tieto Vianoce bol Jezisko opat velmi stedry. Mojej sestre okrem inych darcekov nadelil aj sluchatka sennheiser mx 75 (ktore vyberal s mojou odbornou pomocou :D ). Ako verny citatel AVmanie som sa rozhodol napisat moju prvu recenziu. Tak dufam ze sa mi podari :D
Obrázek Obrázek
Spracovanie
Neviem ci je dobre zacat prave spracovanim, ale to je jedno :)
Tieto sluchatka su netradicne spunty, urcene na sport, o com svedci hlavne pevny gumovy obal, v ktorom su ulozene samotne menice. "Skatula" od sluchatok sa chvali napismy ako Moisture-resistant, extremely rugged a Secure fit. Prve znamena ze maju byt odolne voci vlhkosti. Neskusal som, avsak myslim ze mierny dazdik zvladnu bez problemov (hlavne kvoli gumovemu spracovaniu). Druhy napis tvrdi ze vydrzia aj nepekne zaobchadzanie- mozem len suhlasit. I ked si myslim ze na tom sa pricinila hlavne vaha sluchatok (4g je pomerne malo). Zarazil ma vsak kablik- je z gumy ktora je tvrda na stlacenie, avsak az prilis tenka. Co na jednej strane znamena ze ked potlacite kablik sluchatka nevypadnu z usi, na druhej strane by som sa bal jeho pretrhnutia. Najzaujimavejsie na tychto sluchatkach je Secure fit. S nicim podobnym som sa este u sluchatok nestretol, tak sa ani nebudem pokusat "to" opisat, radsej si pozrite obrazky 8) . Nosi sa to celkom pohodlne, aj ked sa bojim ze po takych styroch hodinach staleho nosenia Vam budu Vase usi pekne nadavat :D . Nastastie pokial si sluchatka nasadite bez pouzitia Secure Fit (proste si to koliesko nezaseknete do ucha) stale sa budu dat normalne nosit a niake vypadnutie tiez nehrozi. Neskor este napisem moje dlhodobejsie skusenosti.

Zvuk
Myslim ze toto vsetci z vas povazuju za to najdolezitejsie. Zvuk som testoval na dnes uz starsej mp3-ke Emgeton miniMAX M3 a na Sandisk Sansa C-140.
Zvuk som porovnaval s dvojnasobne drahsimi spuntami Bose In-Ear Headphones. Zvuk medzi tymito sluchatkami je velmi rozdielny, co je sposobene asi tym ze Bose su spunty a Senny su Pecky (aj ked netradicne :D ). Zvuk mi pripada celkovo vyrovnany, aj ked trochu dominuju stredy a vysky nad basmi. Nevravim ze tam niesu, ale na moj vkus (a tiez zo zvyku- Bose to s basmi umi :D ) treba trochu upravit EQ- pridat do toho trochu hlbky. Na druhej strane take gitarove sola zneju jedna radost. Ale pri pocuvani napr. Slipknot Duality, kde si je treba uzit "poriadne" bicie, mi tie basy proste chybali. Pink Floyd- High Hopes tam zneli nadherne, cisto, clovek si uzival kazdy ton. Hip hop nepocuvam, nasiel som len Soulja Boy (ktory tu v Kanade teraz velmi leti). Neznelo to zle, ale trochu neprijemne dominoval muzsky hlas a aj tu sa prejavil hlad po basoch. Z Trancu (To je podobny styl ako techno, len tam je menej duc duc a viac "melodie" ) som si vypocul Sylver- The one (extended mix), ktory znel nadherne az na.. Ved to uz tusite. Zas tie basy. Celkovo sluchatka hodnotim pozitivne, a moj smad (alebo hlad :D ) po basoch je sposobeny zvykom na Bose. (napriklad teraz mi aj moje ksc-75 zneju plocho, aj ked pred tym som ich basy ospevoval)

edit po dlhsom pouzivani: Chcelo to asi trochu zvyku pretoze zvuk sa mi zrazu zacal pacit a hlbka mi uz az tak nechyba. Zvuk je krasne cisty, lahko sa rozlisia jednotlive nastroje. Taka Smells like teens spirit tam znela nadherne, cisto, po pridani trochu nizsich frekvencii som bol nadseny. Dokonca si dovolim tvrdit ze v kvalite zvuku prekonaju aj ksc 75 (co je celkom slusny vykon na pecky).

Prislusenstvo
Tak to je velmi bohate. 2 pary nasadok na samotne stuple (musim dat photo, toto sa neda vysvetlit.
Obrázek

dalej 3 krat trojica (takze s kazdej velkosti jedna nahrada) "koliesok" co sa vyuziva pri uz spominanej secure fit (znova treba photo)
Obrázek

standardne vankusiky a spona na pripevnenie kablika o saty.

a skoro by som zabudol na prakticke gumove vrecusko, ktore ma len jednu chybu- ked donho chcete vlozit sluchatka, musite ich zmotat, co vacsinou skonci zachlpenim celych sluchatok
Obrázek Obrázek Obrázek

Parametre
Frekvencny rozsah: 18-21000 Hz
dlzka kabla: 1.2m
Impedancia: 64 Ohm :shock: (aj mna to udivilo)
Sound Pressure Level: 117dB (1kHz/1Vrms)
Cena: 80 Kanadskych dolarov (co je aj s danou asi 1740 Sk, ak spravne pocitam..)

No pevne verim ze sa mi moja prva recenzia vydarila, hadam som svojou gramatikou moc neurazYl :D nasu spisovnu slovencinu, a tu su este slubene fotky (no len fotka :D )+ niake to video:
http://ca.youtube.com/watch?v=eQVpSu8FL4E

Takto vyzera Secure fit v praxi:
Obrázek
(ospravedlnujem sa za kvalitu fotky, lepsie ucho ako moje som nezohnal :D )

a nezabudnite napisat ako sa Vam (ne)paci moja recenzia a co by som mal zlepsit (okrem gramatiky, o tej viem :D )
Naposledy upravil matus201 dne 1. 1. 2008 21:25, celkově upraveno 3
Cowon iAudio D2 + Shure SE210 + BOSE in ear headphones (mrtve) + koss ksc 75 + koss portapro + Sony MDR-NC22

Nokia 6120c+ 8 GB MicroSD
matus201
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod The Wolverine 26. 12. 2007 13:58

Taktez vyborne napsane postrehy. Na poprve nema chybu.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 26. 12. 2007 14:15

Na češtinu/slovenštinu já osobně moc nehledím, pokud má recenze šťávu a je hezky napsaná, tak se nějaký hrubka ztratí :))

Hezky se mi četlo :)
Hodnotím **** 4/5
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 26. 12. 2007 14:42

Velice se mi recenze libila a cetla se skoro sama.
a za 1. moc se mi libi, ze to je recenze az z Canady a za 2. video a fotky vyborne - mohli byt jeste nejake makra. Supr... :wink:
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod The Wolverine 26. 12. 2007 15:04

Jeste ono to ma citlivost 117 dB SPL (1 kHz, 1 Vrms), takze 64Ω bych se nebal.
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod matus201 26. 12. 2007 20:36

Moc dik za pochvalu, bal som sa ostrejsej kritiky :)
to The Wolverine: ono sa to nezda ale tie sluchatka su skutocne tichsie.. nevravim ze to vadi, ale pri Bose som zvyknuty na 20/30 a tu to dam na 22/30 (v hlucnejsom prostredi na 24/30).. ale aj tak stale tam niaka ta rezerva je takze to nie je take hrozne :)

to xxxdvorixxx: neboj niake foto este prihodim :)

edit:\\ prave som si nasiel hrubku :) dan je zensky rod takze nie s danoV ale s danoU :D
Cowon iAudio D2 + Shure SE210 + BOSE in ear headphones (mrtve) + koss ksc 75 + koss portapro + Sony MDR-NC22

matus201
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Dušan Šimonovič 1. 1. 2008 15:03

Ja som ich testoval este pre casopis Home Cinema este dakedy minuly rok:
- ak si dobre vzpominam, tak mne 4 hodiny nosenia vobec nevadili, samozrejme pri vhodnej volbe velkosti vsetkych kruzkov, kedy brutalne dobre drzia
- kabel je imho odolny dost, ale udivilo ma, ze dost drzi ten zmotany tvar a kruti sa ...
- asi si z tych Bose dost basshead ked uz ti aj KSC/75 pridu "ploche" ;) tymto sennom v skutocnosti tie basy zase tak moc nechybaju, je to proste zvuk ake maju senny bezne - neutralny a vyvazeny (opat, ak si dobre vzpominam)
- este k hlasitosti > porovnavat to s "in-ear" sluchatkami nie je uplne fer ;) hlasitost je fakt normalna ....
Nemusim vediet uplne vsetko, staci ked viem, kde a ako to mam najst ...
Dušan Šimonovič
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hmpf 1. 1. 2008 16:41

Chvalim Langoure pekna recenze :) .

Dušan: ono BOSE in-ear sice maji oznaceni in ear :wink: ale ve skutecnosti tesni zatracene spatne :) spis temer vubec, na pecky to sice porad nema :) ale na in-ear mizerny tim padem tu vubec nemuze byt rec o nejakem zesilovani hlasitosti, ale jinak zvuk nebyl spatny u bosu rad na ne vzpominam. Na grada SR60 sice nemaji ale svym zpusobem je i v necem premohly napr. v presnosti :wink:
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 1. 1. 2008 18:52

Ony jsou konstrukci otevrene in-ear (ty BOSE) - brazeny v uchu ale je tam ta perforace, takze se chovaji jako otevrena sluchatka.
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod matus201 1. 1. 2008 19:18

to dusan: ja som to stym nosenim hovoril najma preto ze moja sestra ma napr. mensie usi ze ju s namensimi nasadkami bolia usi uz po 3! minutach (ale ja by som s nimi zas vydrzal aj 5 hodin bez problemov) takze musi ich nosit ako klasicke spunty.. tie basy tam podla mna fakt chybaju, naschval som to teraz porovnaval s tymi ksc 75 a je to proste take ... no ploche.. i ked po pridani basov pomocou eq je to lepsie a stihaju vsetko.. (ja- aj ked sa to nezda- niesom na basoch zavisly)
ten kabel mozno odolny je ale mne fakt na prvy pohlad/dotyk pripada niaky tenky.. no napr oproti tym bose alebo ksc75 je tensi..

inac ono to vyznieva ze chcem hovorit na tie sluchatka len najhorsie, nahodou maju nadherne stredy a vysky (v nich mozno porazia aj tie bose) a po pridani trochu basov pomocou eq to hra velmi pekne...

to The Wolverine: ty wole to som ani netusil ze sa chovaju ako otvorene sluchatka :)

inac trochu som upravil moj nazor na zvuk v recenzii

matus201
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod hmpf 1. 1. 2008 21:53

:)
Naposledy upravil hmpf dne 2. 1. 2008 01:56, celkově upraveno 1
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pHp 1. 1. 2008 23:04

Basy u pecek jsou v takových řekněme 50% odvislé od toho, jak přesně komu sedí v uchu.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dušan Šimonovič 2. 1. 2008 16:55

Jo na tu presnost posadenia som zabudol ... aj preto nerad pecky testujem (teda skor netestujem, v tom testiku v Home Cinema to bola snad jedina vynimka ....)
Nemusim vediet uplne vsetko, staci ked viem, kde a ako to mam najst ...
Dušan Šimonovič
Kolemjdoucí