Nevím jaká sluchátka :) (asi do 2000,-)

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Wild_cz 26. 12. 2007 20:41

Zdravím všechny:)
Potřeboval bych prosím poradit. Mám nový ipod classic a chtěl bych si koupit nejaká lepší sluchátka. Trochu váhám zda koupit špunty nebo klasická sluchadla. Co se týše klasiky, mě napadly KOSS porta pro a nebo sennheiser pmx200 . Jen mám brouka v hlavě, poněvadž mi kamarád doporučil prý moc dobré špunty Shure e2c nebo SENNHEISER CX 55 a nebo beyerdynamic DTX 50 black. Mě osobně táhnou ty shure ale nemám s nimi žádně zkušenosti.
Kdybyste někdo měli nějaký lepší tip do 2000 korun, byl bych velmi rád. Jestli máte někdo zkušenosti s výše psanými sluchadly tak budu opravdu rád za jakoukoli objektivní i subjektivní radu :)

Děkuji a hezký zbytek svátků. Martin Hubeňák[/b]
Wild_cz
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 26. 12. 2007 20:51

jednoznacne klasicke, precitaj

http://avmania.zive.cz/Hi-Fi/Velky-srov ... fault.aspx

a mas jasno
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod The Wolverine 26. 12. 2007 20:54

Jerseyho test ti urcite pomuze.
Vic nez beyery a CX55 bych radeji Senny CX, Sony EX85.
Shure E2c uz Shure nevyrabi. Je tu spusta tematu, ktere porovnavaji E2c s konkurenci (UE metro.fi 2(dynamicky menic), UE super.fi 3, d-JAYS a dalsi).
Klasicka sluchatka, pokud staci jecj skladnost, by meli hrat lip, ale ikdyz jsou uzavrena, tak neizoluji jako spunty.
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wild_cz 26. 12. 2007 21:51

Děkuju za odpovědi. Jde o to, že z praktických důvodů mi více asi vyhovují špunty :) je velký rozdíl po zvukove stránce mezi špunty a klasickými sluchadly ? Navíc mám možnost koupit ty spunty shure za 2000 :) dekuju
Wild_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Wild_cz 26. 12. 2007 22:33

mám nový tip :)

co myslíte, že je lepší -
shure E2c (za 2000,-)
sony MDR-EX85LP

Asi se více nakláním ke špuntům, ale pokud mi někdo napíše dobrý argument, proč koupit klasická sluchátka tak budu určitě jen rád :)
Marťas, Nikon D80, Nikkor 18-70, nikkor 85mm 1,8, metz 58 AF-1
Marťas, ipod classic, jays d-jays, koss porta pro, Grado SR 125
Wild_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 26. 12. 2007 22:35

Kup si klasická sluchátka, řekl Jersey II. - dostatečně relevantní argument. :D

Ne, dělám si legraci samozřejmě. Klasická sluchátka vzhledem k velikost dynamického měniče umí za stejnou cenu jako špunty zahrát lépe. Podle mého dostatečný argument. :wink:
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Wild_cz 26. 12. 2007 22:40

jojo jerseyho beru :) jen si pravě myslím, že špunty mohou být detailnější ale to asi záleží na výrobku. Docela mne překvapilo že test vyhrál model PX100 přičemž jeho vyžší bracha (PX200) dostal celkem na zadek :D ty PX200 mam teď na uších a trochu postrádají basy, ale rozhodně špatné nejsou. Jen nevím jaký je rozdíl ve zvuku kvalitních špuntů a dobrých "klasik" :)
Wild_cz
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 26. 12. 2007 22:43

pri rovnakej cene spunty zahraju horsie ako klasicke :wink: no px 200 nie su zle, ale skus si nasadit na usi px 100 :wink:
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Wild_cz 26. 12. 2007 22:56

Ideální by bylo kdybych měl nějaké klasiky na doma a špunty na cesty, ale tolik peněz nemám .. :) ty px100 by to zastoupili oboje ale rád nosím čepici a to bych s nimi nemohl :)
Wild_cz
Junior

Odeslat příspěvekod alximiq 27. 12. 2007 00:00

kup si dobre spunty a casom kupis nieco na doma..
I`m not like them, but I can pretend..
alximiq
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 27. 12. 2007 14:33

Do 2.000 budou sluchátka akorát tak na ven...tím spíše špunty.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod alximiq 27. 12. 2007 15:05

JJ,ja byt tebou,tak zoberem RAZER PRO TONE M100 ktore stoja 1000 korun a hraju porovnatelne s PX100kami,zbytok penazi odlozim a zacnem setrit na nieco kvalitnejsie na doma aspon za 2 - 3 tisic..
Ja to mam sice teraz opacne,ale uz sa tesim na tie m100ky =)
alximiq
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 27. 12. 2007 15:09

No. Ty Razery jsem neslyšel, tak to nechci nijak hodnotit, ale zdá se mi to jako poněkud odvážné, možná až moc odvážné tvrzení. :wink: .. Uvedu příklad, kdy kamarád řekl, že Koss portaPro podle něj hrají lépe než Sennheiser HD600.

// Otázka ale je, co si máme představit pod slovem porovnatelně. Všechno je porovnatelné, ale otázka zní, co je lepší.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod alximiq 27. 12. 2007 15:24

pozri si moj hudobny vyvoj a zistis,ze asi nebudem kamarad co basy rad =)
Jasne ze lepsie budu v tomto pripade hrat sluchatka klasickej konstrukcie ako spunty,ja som len povedal,ze boli porovnatelne,co znamena ze hrali podobne a nie o tolko horsie.. Tiez cisto a tiez nie prebasovano.. Nekde som dokonca cital,ze hraju lepsie ako CXka,ktorymi su neskryvane inspirovane..
alximiq
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 27. 12. 2007 17:03

Razer jsou dalsi pochybnou variaci Sennu CX.
Shure by meli byt lepsi jsou lepsi nez EX85.
PX200 narozdil od PX100 jsou uzavrene, proto malo basu a horsi zvuk (ale vetsi izolace).
Na sluchatka.net maji dlouho E2c za 2 litry.
Pokud maji byt i na doma, tak velke. Pokud jenom ven, tak spunty by kvuli rozmerum prispadali v uvahu.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Další stránka