q-jays vs UE fi2

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ego71 12. 2. 2008 00:09

pHp je dovozca jays, takze pre mna nie(nestrannost).
ego71
Junior

Odeslat příspěvekod Hansel 12. 2. 2008 01:21

Heh, ale UE prodává taky, takže tím se to vyrovnává, ne?
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 12. 2. 2008 14:54

Carabei velmi dobre si to pochopil.
appletree nie som blazon porovnavat fi10! kde si to v mojich prispevkoch cital?
ego71 keby si mal q-jays v ruke. co ruke v uchu! tak pochopis voc jde :wink: .
sauhirt naproto spravne. u jays mozme predpokladat ze neskoncia iba pri dvoch menicoch. kvalitu firmy nebudeme posudzovat podla toho ze vyraba trojmenicove stuple.
ego71 a zas porovnavas fi2 s fi5pro. su to dve rozlicne triedy zvukovej kvality. tato debata ma nejaku prinosnu hodnotu. ako som pisal mam fi2 a teraz sa na nich "prasi" kraluju q-jays, a to vo vsetkom!
Hansel ano mas spravny usudok.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 12. 2. 2008 15:27

oneill_sx1 nie som taky profik ako ty v pisani recenzii. sorry.
ego71 este jedno. napisal si.... a aj keby sme ich poculi, bude to ako, ci je lepsi mercedes, alebo bmw. ale ani jedno take to auticko neurazi.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod appletree 12. 2. 2008 18:30

palinoch píše:appletree nie som blazon porovnavat fi10! kde si to v mojich prispevkoch cital?

Mozno to bolo obojstranne nedorozumenie ja som reagoval na toto:
palinoch píše:Jednoduše řečeno, zatímco UE má tradici a obrovský náskok ve zkušenostech a technologickou rezervu,
eb]pytam sa kde je ta techologicka rezerva? sorry tak to je somarina! q-jays najmensie dvojmenicove sluchatka na svetovom trhu.[/b]

na co odpisal
ego71 píše:technologicka rezerva je v tom ze pre svedov je q-jays vrcholny model, pre UE je fi5 stredny model, maju este fi10 a fi11. vo vedlajsom vlakne uzivate fi5 pise ze ide do fi10 pretoze ich pocuval a je to ine kafe.

na co si nasledne ty odpisal

palinoch píše:tvoj prispevok :roll: je totalna neznalos veci. no comment.

Na zaklade coho mi nebolo jasne, preco by to nemalo byt tak ako napisal ego71. Fakt ze jays nemaju 3 menicovy system a konkurencia ano vidim ako technologicky naskok konkurencie. Preto som sa pytal ci by si mohol upresnit preco si myslis, ze konkurencia nema technologicky naskok napriek tomuto handicapu. A tiez ked vieme ze tie spominane UE triple fi 10 hraju lepsie ako q-jays (co sam pripustas) co ine mam pod tym chapat ako technologicky naskok konkurencie ?
appletree
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 12. 2. 2008 19:08

ok nedorozumenie. napr techologicka rezerva. vaha 8g ktora len pomaha k pohodlnosti v uchu. velkost, to sa musi vidiet. kamosi, a nie len oni su v soku! mala velkost zabranuje vylupovanie sluchatka z ucha. je to usmevne ale gravitacna sila na taku malu velkost posobi menej ako na fi5pro ktore z rozneho ucha mozu vytrcata a svojim sposobom sa svojvolne vylupovat z ucha. u q-jays je kablik poddajny a ohybny. fi2 mozno aj fi5pro ma kablik tazko poddajny a ma zas tendenciu tlacit svojou neohybnostou na sluchatko, a v lezatej polohe ho ma velku tendenciu vytlacat z ucha pre svoju slabu pruznost. valasna skusenost! prenos hluku do sluchatka u kablika je pri fi2 vdaka tvrdosti vecssi. stuple su z hmoty ktora prilipne k uchu lepsie ako stuple u UE. to je ale moj subjektivny nazor, vlasna skusenost. roznorodos stuplov ich velkosti padne pravdepodobne kazdemu. materialy su na spickovej urovni. firma Jays je na trhu cca 2roky a dokazala zaujat svet svojou kvalitou. a na zaver.
Výrobce ručí zato, že se po dobu 2 let od zakoupení sluchátek od autorizovaného prodejce neprojeví na sluchátkách vady materiálu či výroby.
este raz opakujem fi10 su a budu lepsie ako q-jays uz len pre tie 3 menice. rocne skusenosti firmy nie su podstatne. konkurencia nespi!!! tiez pocuva :wink:
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 17. 2. 2008 17:41

appletree pokial sa naucis pouzivat jemne sluchatka, nejaky ten filter spotrebujes. osobne mam uz skusenost so spuntami, ale nove sluchatka novy pristup. nasadene nove filtre mam asi 2 tyzden. su uz trocha zanesene ale zvuk je stale dobry. mozem potvrdit ze vymena je coraz menej intenzivna. treba skusenosti. nespotreboval som este zakladnu sadu ostali mi 4 filtre, ale pre istotu som si doobjednal jednu sadu ktora je uz na ceste. o zvukovom priestore je doplnok v recenzii.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 24. 2. 2008 12:09

chcel by som upozornit pripadnych zaujemcov sluchatiek in-ear ze sa mozu stretnut s mensimi alebo vecsimi problemami ktore vyriesi cas. usny maz! pokial si ucho zvykne na cudzi predmet v uchu, tak sa usny maz vytvara vo vecsej miere. taketo nepohodlne problemi mozu trvat od 1 az po 2 mesiace. to je reakcia na topic Upgrade z Porta prispevok eraser_svk.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 27. 2. 2008 15:44

UE fi10 urcite budou hrat lip nez q-JAYS to je jasne.
K topicu:q-JAYS vs fi2 jsou urcite lepsi q-JAYS, fi 2 jsou levnejsi.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 27. 2. 2008 16:27

The Wolverine q-jays su masaker dobre sluchatka. fi2 sa im nevyrovnaju v nicom. kazdy den si premasirujem mozog na cca... hodinku a viac. pri q-ckach musim povedat, ze pocuvanie ma bavi. niekde som cital ze zahriatie sluchtiek je okolo 50h. ja sa k tej hranici priblizujem. len neviem do akej miery posoby na kvalitu zvuku zahriatie sluchatiek a do akej privyknutie mozgu na inu zvukuvu kvalitu.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carabei 27. 2. 2008 18:45

krome zahrati zalezi taky docela na cistote filtru, ale musim souhlasit ze porovnani zvuku tesne po vybaleni a ted jsou nebe a dudy. btw i tesne po vybaleni byl zvuk mooooc peknej :mrgreen:
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod palinoch 27. 2. 2008 20:34

jasne cistota filtru je podstatna. ale ked je mierne zaneseny je to v pohode. a aj vymena je co raz menej intenzivna. rozmyslal som nad sluchatkami s troma menicmi, a moje rozhodnutie je, triple iba od znacky JAYS. mozno SHURE. ale u SHURE je to daleka buducnost. keby jays uviedli triple okamzite by som ich kupil a necital by som ani recenzie, tak som spokojny 8)
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 18. 3. 2008 19:42

palinoch píše:jasne cistota filtru je podstatna. ale ked je mierne zaneseny je to v pohode. a aj vymena je co raz menej intenzivna. rozmyslal som nad sluchatkami s troma menicmi, a moje rozhodnutie je, triple iba od znacky JAYS. mozno SHURE. ale u SHURE je to daleka buducnost. keby jays uviedli triple, okamzite by som ich kupil a necital by som ani recenzie, tak som spokojny 8)
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carabei 18. 3. 2008 20:02

co tim chtel basnik rici?
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod FaZZy 18. 3. 2008 20:04

:D taky jsem nad tim ted přemýšlel a sem rád že nejsem přepracovanej :D
Static X, Hypocrisy, In Flames, SoulFly, Sepultura,Dark Tranquility,.. 4ever :twisted:
OC: Athlon 3000+ 1,8GHz@2,8GHz
A? učiníš co chceš, stejně toho budeš litovat.
Max Cavalera je metalový Bob Marley
FaZZy
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka