Sluchátka nebo pecky pro nokia 5300

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jirryk 16. 2. 2008 16:47

Používám tento telefon jako mp3 přehrávač na ven a schánim solidní pecky nebo sluchátka. Bohužel ale nemam moc zkušeností a proto mam těžkou volbu. Uvažoval jsem i o bezdrátovích sluchátkách ale prý nepřenáší zvuk moc dobře. Taky jsem slyšel že redukce zhoršuje kvalitu zvuku je to hodně znát?
jirryk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slawall 16. 2. 2008 17:48

1. Pecky, jsou sluchátka.
2. Co posloucháš a jaký máš cenový strop?
3. Sháníš opravdu pecky?
Toto jsou pecky:
Obrázek

4. Nemáš na mysli náhodou špunty?

Obrázek

5. Jaký je tvůj cenový strop?

Jak vybírat sluchátka

Tady máš pár recenzí:

AKG K 324 P chrome
Koss The Plug vs. Creative EP-630 vs. Sennheiser CX300
Sennheiser OMX70 Sport
Ultimate ears - Metro.fi 2
SHURE E3G
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod vizitix 16. 2. 2008 18:33

Co se týče designu a všeobecnýho využití tak bych šáhnul po Sennech OMX70 Sport. Ale neslyšel jsem je, nevím jaké mají parametry. Soudím jen podle designu a pohodlnosti co se týče využití i třeba na sport.

Taky hodně záleží na ceně, kolik si asi tak představuješ cenu?
Unknown Pleasures
vizitix
Portař

Odeslat příspěvekod Slawall 16. 2. 2008 19:03

vizitix: Ty Senny toji kolem 1000Kc...a zvuk...no zvuk maji proste jako pecky...je to v te recenzy na kterou jsem dal odkaz...

Radsi bych sahnul po spuntech. Ale to se spatne radi kdyz nevim kolik chces do sluchatek investovat...jeslit chces investovat 200Kc tak ot nema cenu se o kvalite bavit, ale jestli chces investovat kolem 1000Kc tak to je neco jineho...tam uz je vyber i kvalita...:)
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod jirryk 16. 2. 2008 20:44

Poslouchám hlavně elektronickou taneční hudbu.Požaduji kvalitní basy. Jsem schpen zaplatit tak 1000-1500. A netuším jaký je rozdíl mezi peckama a špunty krom toho že to trochu jinak vypadá :lol:
jirryk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slawall 16. 2. 2008 22:06

Rozdíl je v tom, že sluchátka ''špunty'' se strkají celkem hluboku do ucha, kdežto ''pecky'' jsou vlastně jenom na kraji ucha...jednoduše řečeno.
A další rozdíl jsem už psal, špunty izolují posluchače od okolního hluku a naopak okolí je izolováno od vaší hudby. Pecky, ty hrají ven podle toho, jak máš nastavenou hlasitost, a často je to hodně, takže to občas někomu řve přez celou tramvaj.

Jeslti chceš basy, tak Koss Spark Plug mají výrazné basy nebo Sennheiser CX300, potom jako špunty ještě Sony MDR-EX71SL, Sony MDR-EX32LP, špunty mají většinou dobré basy.

Jinak přečti si ty recenze co jsem ti tam dával výš, aspoň těch špuntů.

Nebo kdyby jsi chtěl basy tak je tady ještě možnost Koss Porta Pro :) sice to nejsou špunty ani pecky, ale zvuk mají dobrý a basy taky.
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 16. 2. 2008 22:11

Špunty budou zvukově lepší než pecky a rozhodně zahrají lepší basy.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Slawall 16. 2. 2008 22:38

Jj...přesně tak.
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod vizitix 17. 2. 2008 15:16

Napadla mě taková varianta... Co třeba Sony Ericsson HPM - 75?? Když to máš k mobilu.. Tyhle sluchátka dle mýho názoru hrajou dobře :)
Unknown Pleasures
vizitix
Portař

Odeslat příspěvekod Slawall 17. 2. 2008 16:48

No hrát můžou dobře, ale tyhle sluchátka mají sice 3,5mm Jack, ale kabel od jacku je asi jen 40cm...jinak jsou i obdobné Sony s normálním kabelem
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod vizitix 17. 2. 2008 16:59

Tohle vím, ale pokuď je u 5300 redukce stejná jako třeba u N73 ME, tj dlouhý kabel s ovladačem, tak by to nemělo ničemu vadit. ale opravdu nevím jaká je u tohoto teleofnu redukce.
Unknown Pleasures
vizitix
Portař

Odeslat příspěvekod Carabei 17. 2. 2008 17:21

ted jsem se dival co mi vyjede google za fotky a redukce se mi zda prilis kratka, tudiz asi radeji sluchatka s delsim kablem

btw co takhle sony ex85lp?
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod jirryk 17. 2. 2008 19:01

Děkuji všem za vaše rady. Ty sluchátka Kos Porta Pro vypadají dobře problém je ale v tom že N5300 má konektor na sluchátka 2,5 mm takže bych musel nasadit redukci :| . Jak moc vlastně redukce zhoršuje kvalitu zvuku?
jirryk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 17. 2. 2008 19:25

Je-li alespoň v rozumné kvalitě naprosto minimálně. V této třídě nerozpoznatelně.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod vizitix 17. 2. 2008 19:50

Jinak Koss Porta Pro teda doporučuju, za tu cenu za kterou sou( 1200 i s autorizačním kódem) hrajou fakt dobře.

Kvalitní redukce sníži kvalitu pro tvůj sluch v podstatě nepoznatelně, tohle bych neřešil. Ale nejsem si jistej jak je to s china short redukcí za pár kaček..
Unknown Pleasures
vizitix
Portař

Další stránka