Koss Spark Plug

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Topes 8. 1. 2009 22:17

cmuky : Za tvrzeni , ze plugy jsou hi-fi a ze jsou verne, te tady ukamenujou :-D
Huawei ascend G620s
Topes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cmuky2001 8. 1. 2009 22:21

a sak.a..myslel som, ze tu je volnost slova, hlavne ak je nejak opodstatnene(samozrejme, ze subjektivne a nijak nepodlozene tvrdenie) aspon budem koss mucennik
http://portapro.info/
cmuky2001
Junior

Odeslat příspěvekod Topes 8. 1. 2009 22:25

Volnost slova ano, ale zdejsi audiofilska komunita je narocna na zvuk a nazory tu na plugy kladne rozhodne nejsou. :-)
Huawei ascend G620s
Topes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cmuky2001 8. 1. 2009 22:42

no keby nebola tato komunita narocna tak by nemohla byt audiofilna:) nemozem za to, ze moj subjektivny nazor na koss je taky aky je..ved zase ich nikomu nevnucujem..
cmuky2001
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 8. 1. 2009 22:49

Proč ne, klidně to řekni i nahlas, je dobře že lidé mají různé názory.
Jen bych si tedy nedovolil tvrdit o sluchátkách za 1200, že jsem High Fidelity... S tímto tvrzením bych byl VELICE opatrný, přeci jen, slyšel jsi sluchátka minimálně dvakrát dražší, aby jsi je mohl tolik vzívat?
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cmuky2001 8. 1. 2009 22:57

xxxdvorixxx píše:Proč ne, klidně to řekni i nahlas, je dobře že lidé mají různé názory.
Jen bych si tedy nedovolil tvrdit o sluchátkách za 1200, že jsem High Fidelity... S tímto tvrzením bych byl VELICE opatrný, přeci jen, slyšel jsi sluchátka minimálně dvakrát dražší, aby jsi je mohl tolik vzívat?

samozrejme, no co sa tyka mojho prispevku je brany asi doslova.. ide o to, ze som mal skutocne moznost ich zrovnavat so sluchatkami ako pises dvakrat drazsimi (ue fi 3.) a urcite na ne nestihaju nijako tym menicom, ktory maju v sebe pretoze je to ina kategoria sluchadiel, no ja som sa zapojil do diskusie v ramci spuntov, ktore ja osobne radim do vyssej strednej triedy..
cmuky2001
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 9. 1. 2009 00:59

UE fi3 mají hodně jinou charakteristiku zvuku. LIdé, co mají rádi fi3 nenávidí Plugy a naopak je to stejné :)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod slayers 9. 1. 2009 09:50

Fiat Multipla se taky spoustě lidí absolutně nelíbí a jen málo je nadšeno.Někdo prostě má uši nastavený tak že plugy jsou pro něj super,známej když si poslechne moje sluchátka,mě řekne ,hmm asi hrajou pěkně ale za plugy je nevyměním,je naprosto spokojenej a jejich zvuk mu naprosto vyhovuje a to je pro něj HI-FI.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod couman 10. 1. 2009 00:53

poznam celkom dost ludi, ktori mali, alebo este maju plugy(pripadne ine zo serie stuplov od kossu) no ta cast z nich, ktorej islo o kvalitu zvuku, tak konvertovala na inu znacku hned po tom ako mali moznost si vyskusat nieco kvalitnejsie...osobne som mal ksc 22 a po prvom kontakte s B&O A8, resp. mojimi terajsimi sony ex90lp som ich uz ani nemohol pocut 8-S
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 10. 1. 2009 09:08

celé je to o tom čo vnímame ako kvalitu. Pre veľa ľudí je kvalita to aby to malo veľa basov, veľa výšok. . Alebo viac niečoho . . Takýto typ zvuku v človeku vytvorí psycho akustický model vnímania kvality ktorá je veľmi vzdialená realite. A práve reálny zvuk je pre veľa firiem ktoré sa zaoberajú výrobou high end slúchatiek tá konečná méta. . Preto je možné, že slúchatka ktoré sa zvukom blížia realite sú pre niekoho horšie ako iné, ktoré do zvuku niečo pridajú, aby hrali peknejšie, zivsie. . Je to naozaj len o osobných preferenciach a o tom čo vlastne vnímame ako kvalitu. . Ale to už večšina ľudí ktorý seriózne počúvajú dávno vie. . :)
ibasso dx200+audiosense t800
galaxy s7+dragonfly red+corda swing+akg 701
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 10. 1. 2009 10:17

Je to o tom, že někdo chce žít ve lži :D
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cmuky2001 10. 1. 2009 11:03

Figut píše:Je to o tom, že někdo chce žít ve lži :D

heh...no teba uz dlhsie sledujem ty si taky ten provokater v ramci temy..
cmuky2001
Junior

Odeslat příspěvekod cmuky2001 10. 1. 2009 11:22

znacku koss povazujem za popredneho vyrobcu hi-fi sluchadiel uz len jedinym genialnym vyrobkom ako su porta..pretoze tie predbehli ostatnych o minimalne dekadu..pouzivaju sa ako referencne pri narocnych testoch proti najnovsim high -endom..atd..preto ja si stojim za znackou koss..a to ze pre mna nikdy nebudu sony ,panasonic , philips, atd znacky vyrobcami kvalitnych sluchadiel nemozem za to.. mam moznost porovnavat zvuky, a reprodukciu aj dvakrat drahsich sluchadiel ako su koss no po spravnom nastaveni equalizera sa im skoro rovnaju v reprodukcii zvuku..
cmuky2001
Junior

Odeslat příspěvekod DC20 10. 1. 2009 11:49

Si ma rozosmial :-)) , nič v zlom, ale KPP sa používajú ako referenčné nie kôli tomu, že by boli High-end, ale preto, že ich zvuk takmer každý pozná a na základe porovnania s nimi si može človek utvoriť predstavu ako asi porovnávané slúchadlá hrajú. A v danej kategórii (do +-1500 - 2000SK) sú jedny z najlepších. Možno sa používajú ako roferenčné proti najnovšiemu High-endu aj preto, aby bol ten rozdiel medzi nimi jednoznačný.
P.S. som bývalím vlastníkom koss Spark Plug, a vlastníkom KPP (to len tak pre info, aby si ma nemohol obviniť, že mám niečo proti značke koss)
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 10. 1. 2009 11:58

Ako vraví DC20. Nepoužívajú sa pre to, že by mali nejaký high-end zvuk ale preto, že ich má skoro každý ;-)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka