bluetooth sluchátka

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Wolfenzi 16. 3. 2008 22:58

Já si myslel že se kupuje ten bluetooth přijímač samostatně a k tomu si koupim jakékoliv sluchátka. Ale co hledám po netu tak se to všude prodává dohromady. Co byste doporučili, jaké jsou rozdíly mezi těma jednotlivejma já nevim jak tomu řikat, tý bluetooth části. Jak kvalitní/drahý obvykle jsou ty přiložený sluchátka k tomu ? Může vadit že to je od nokie pro SE mobil ? no to asi ne no ale co :) . Nevim jestli lepší koupit nějaký ten set a odhodit ty sluchátka a koupit nějaký jiný za litra, nebo jestli je tam nechat...
A ještě jsem něco zahlédl v jednom článku že by to mohlo nějak znehodnocovat zvuk... Je rozdíl mezi tim když budu mít normální drátový sluchátka zapojený v mobilu/mp3... oproti stejnejm sluchátkum zapojenejm v tý BT krabičce která je na mobil napojená přes BT ???
Vysvětlete pls rozdíly a můžete i něco doporučit, v celkový ceně toho BT i sluchátek tak do 2-3tisíc... (předpokládám že to asi bude stát půl na půl... sluchátka třeba 1,5 a podobně i to BT... ale třeba se úplně pletu a kecám blbosti, tak mě poučte :D )

jo btw a mluvim o sluchátkách do uších, žádné koss portapro :) akorát nevim jestli pecky nebo špunty, špunty jsem ještě v uších neměl ale zase patřej do lepší cenový kategorie.
Wolfenzi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carabei 16. 3. 2008 23:23

a k cemu to budes chtit pripojovat? pres BT nikdy neprotlacis cele frekv pasmo, tudiz pokud chces spickovou kvalitu, tak pres BT cesta nevede, pokud se spokojis se zvukem v kategorii Sennheiser cx300 a budes to pripojovat k mobilu, tak bych doporucoval Sony DR-BT20NX, pokud bych tyto dvoje sluchatka srovnaval, tak senny maji trosku cistsi a ostrejsi vejsky(mysleno smerem k tomu jak by to asi melo byt), jinak se prakticky vyrovnaji, pak jsou tu jeste Motorola S9, ale ty jsem nemel tu cest zkouset.
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Wolfenzi 17. 3. 2008 00:51

1.) akorát že ty Sony DR stojej o litr víc :o ale tak je to asi tak strop, je to trochu reálné, zase si ale uvědom že tady diskutujou 2 lidi, z toho jeden má v podpisu q-jays (i s mim minimálnim přehledem vim že stojej asi 4,5k) a druhej má default SE sluchátka ke k800i a pak nějaký klasický 3,5mm jackový za stovku :lol: . A zrovna u těch SE me neštve ani tolik zvuk jako že vůbec nedržej v uchu a vypadávaj když se naklonim :lol: :lol:

2.) znamená něco to tvoje "a budes to pripojovat k mobilu" ??? Jako že na mobil se hodí nějaký sluchátka víc než jiný ? sice mi to připadá jako blbost ale proč bys mi jinak doporučoval sluchátka o litr dražší, když senny maj lepší výšky a jinak jsou stejný... ????

3.) Jako já se nezavazuju jen k BT, to můžu libovolně měnit jestli tam budu mít redukci nebo jestli to zastrčim do mobilu.

4.) to znehodnocování zvuku funguje jak ? Jakože procentuálně to trochu poničí nějaký lame sluchátka nebo 128kbps nahrávku a stejně tak třeba q-jays a 320kbps (či flac atd...) A nebo to zasahuje jenom do kvalitnějšího zvuku a něco samo o sobě málo kvalitního by mi BT vůbec nepoškodil ? huh to jsem se zakecal... prostě je mi jedno jak BT znehodnocuje sluchátka za 10 tisíc, muj strop jsou cca 2 litry, takže jestli tam se to bude projevat. Případně jak, například kdyby šlo říct že 320kbps přes BT redukci ja kvalitní jak 256kbps přes drát... huh to určitě kecám kktiny :roll:

5.) Rozlišej tyhle sluchátka kolem 1-2 litrů zvuk i nad 320kbps mp3 ? Užil bych si na tom nějaký flac 1mbps ? (tady akorát nastává problém že to by neutáhl k800i, ale uvažuju o xperii a ta by to se svim 528mhz procesorem utáhnout měla :)

edit: ad 5.)
Jsem si stáhl ve flacu asi 1041kbps od soadu 2 songy a porovnával jsem s verzí 320kbps a už mi z toho j*be jak to furt pouštim dokola pár sekund a pak to druhý... Moje podmínky byli repráky genius asi za 150kč je maj na netu... a pak v nich nějaký sluchátka běžný kvality prostě 100-200kč.
Občas mi připadalo že něco je v tom flacu malinko jinak udělaný ale neřekl bych přímo lepší, teda horší určitě ne, ale kdybych si nepouštěl prvních pár sekund 10x dokola a přehazoval to, tak bych byl naprosto bez šance něco rozeznat... a občas mi připadá že je to naprosto stejný a kontroluju si jestli jsem si tam nedal 2x to stejné 320...
Myslíte že s reprákama za 5 litrů nebo sluchátkama za 1-2 litry ten rozdíl poznám pořádně ?
Wolfenzi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carabei 17. 3. 2008 12:41

jde o to ze pokud budes sluchatka pripojovat k mobilu,tak nepotrebujes zadny adapter, tudiz celkova cena je tech 2.4, ty senny jsou dratovy, ty sem tam pridal jen aby sis mohl udelat urcity obraz o kvalite reprodukce, taky je ma krapet vic lidi a nebyl by zas takovej problem je vyzkouset. dle meho nazoru lepsi bezdratovy spuntiky za tu cenu nesezenes. pokud bys chtel klidne dratovy tak tam uz je vyber o hodne vetsi, btw k ty experii, sice by flac utahla, ale Windows Mobile maji vseobecne horsi zvukovy vystup nez klasicke prehravace, tudiz vyvstava otazka jestli by ten flac byl vubec k necemu.
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Wolfenzi 17. 3. 2008 16:01

Aha, já si nevšiml že jsou ty sluchátka k tý BT redukci přidělaný na pořád, jsem myslel že jsou vyndavací 3,5mm jackem. To mi docela vadí, chci univerzální sluchátka který můžu z toho BT vyndat, třeba nebudu mít tu redukci nabitou, tak bych pak nemohl poslouchat.
Co bys doporučil kdybych si chtěl koupit jenom samotnou redukci BT - 3,5mm jack. Teda buď samotnou a nebo s nějakýma ***** sluchátkama který tam budou přibalené navíc. Já se nevyznám, jenom jsem četl an mobilmanii recenzi na Jabra BT3030 , ta se mi docela zamlouvá, ale nevim jestli nejsou nějaký lepší :)
Wolfenzi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sirusek 17. 3. 2008 20:28

tak to vypadá, že si budu objednávat BT sluchadla z US http://www.digimartz.com/phone-accessory-bluetooth-headset-c-3_24.html tak kdyby se chtěl někdo přidat ať to de jako jeden balík tak pište :)
Sirusek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carabei 17. 3. 2008 20:36

mnno ty sony jsou "pouze" BT sluchatka, nepotrebujes zadnou redukci. BT sluchatka musis nabijet vzdy, to je urcita dan za bezdratovost. tu jabru mam, na obcasne poslouchani pohoda, ale jinak kvalita prilis vysoka neni, je tam sum a kdyz je vic nastroju, tak to trochu sumi, ty sony jsou o tridu vys. jinak neni spatny JAYS BlueStreamer, bohuzel jsem nezkousel ale je za srovnatelnou cenu jako jabra, pak k tomu treba pridat altec lansing uhp336(ultimate ears super.fi 3 za pekny peniz, na CZC za 900) a mas vystarano
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Wolfenzi 17. 3. 2008 21:05

Ten Jays Bluestreamer jsem nenašel nikde...
Ale ke sluchátkum, ty Altecy za 9 stovek jsou podle tebe třeba lepší než senny cx300 ?
Wolfenzi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carabei 17. 3. 2008 21:09

tak si o nich neco precti. je tu o nich i vlakno. je mozny ze tu ten bluestreamer jeste nikdo neprodava, nejak jsem nezjistoval
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Wolfenzi 17. 3. 2008 23:54

Tak to vlákno jsem nenašel ani přes Hledat...
Wolfenzi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 18. 3. 2008 11:13

JAYS Bluestreamer2 je trochu dražší a nijak vzlášť mě zvukem nenadchl (tj. stejně jako podobné BT udělátory). Provedení vč. příslušenství je ale perfektní (inu JAYS ;)). Pokud bys po něm toužil, mám ještě jeden zabalený (bílý). http://www.jays.se/products.aspx?sub=jaysblue2

BT špunty s adaptérem ještě dělá třeba Plantronics (Pulsar 260). Cena slušná, kvalita pro mě neznámá.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carismatico 22. 3. 2008 20:24

Taky bych se chtěl zeptat, jaký jsou nejlepší sluchátka .

Nebo slyšel už někdo o tom novým BTčku Jabra BT 3030 ,, psí známka ,, jdou i zapojit vlastní sluchátka a cena je příznivá okolo 1330 ,-
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Junior

Odeslat příspěvekod AmPere 22. 3. 2008 21:55

nejlepší BT sluchátka? samozřejmě: http://www.etymotic.com/ephp/er88.aspx ;-) (buď bez adaptéru, nebo s adaptérem pro ipod)
Specializovaný prodejce sluchátek.
Finalista ceny kvality ShopRoku 2012 - www.shoproku.cz
AmPere
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 22. 3. 2008 22:21

To fakt ten kabel tak vadi? Ja bych vzal klasicka dratova+redukce.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Carabei 23. 3. 2008 14:41

carreaum17: o jabre jsem slysel, houpe se mi na krku :lol:
Carabei
Aristokrat klubu D2

Další stránka