0.) Už pár mesiacov sledujem AVforum, pretože som hľadal pomoc ohľadom výberu AVR a reproduktorov. Našiel som tu presne čo som hľadal a som Vám veľmi vďačný za pomoc, aj keď vôbec neviete, že ste mi pomohli. Doposiaľ som sa neregistroval, lebo som nemal žiadne otázky, ktoré by tu neboli už pred tým zodpovedané.
1.) Moja zostava: AVR = Yamaha HTR 6130, REPRO = Heco Victa 200, Victa Center 100, Notebook + externá USB zvukovka SB Creative X-Fi Surround 5.1 prepojená s AVR optickým káblom HAMA (0,75m). Hodlám ešte dokúpiť predné stĺpy Victa 500 a nejaký subwoofer. Zatiaľ mám 200ky pripojené ako predné repro., Center 100 ako center a zadné repro som na vyskúšanie pripojil staršie repro Yamaha z veže.
2.) Problém je v tom, že keď mám na NB pustené napr. dvd so 6 kanálovým zvukom, hrajú akurát predné dva repro. Na zvukovke som pripojil optický kábel do výstupu a na AVR do optického vstupu. Na AVR som nastavil režim STRAIGHT, takže ak tomu rozumiem to čo ide dnu by malo ísť von. Ale nejde, keďže zo 6 kanálov čo idú z NB cez USB do zvukovky a optiku do AVR hrajú len 2. V menu DVD som skúšal aj 5.1DD aj 5.1DTS ale žiaden rozdiel. Taktiež som v nastaveniach zvukovej karty na NB dal otestovať všetkých 6 kanálov ale tón zahral akurát v pravom a lavom prednom repro. Optika prenáša len 2 kanály? To je blbosť, nie? Potom som vyskúšal pripojiť AVR k zvukovke cez analógové káble - tie som pripojil do multi channel input v AVR. Otestoval som to teraz a na moje čudovanie sa tón ozval postupne z každého reproduktora. Následne som to otestoval aj na DVD ale tam opäť hrali len predné 2 reproduktory. Vyskúšal som do NB nainštalovať ešte dva iné prehrávače na DVD a výsledok ten istý. Systém v NB je WIN XP. Samozrejme som na začiatku nainštaloval ovládače ku zvukovke z priloženého CD a všetko prebehlo korektne.
To, že cez analóg postupne zahrá pri testovaní tón z každého reproduktoru a pri pozeraní DVD iné ako predné 2 repro nehrajú, by mi až tak nevadilo, to bude niekde software-ová chyba v nastaveniach programu. Ale to, že cez optiku mi pri testovaní ani iné repro ako predné 2, ten tón nezahrajú, to mi je záhadou!

Inak, keď na AVR pustím rádio a nastavím 5ch. enhancer, samozrejme hrajú všetky repro. Preto usudzujem že AVR je OK.
Bol by som VEĽMI vďačný za každý nápad!
Ďakujem!