m2tech hiFace

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 3. 1. 2013 00:06

ne
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bard68 6. 4. 2013 13:07

Zdravim,potreboval bych radu.....koupil jsem m2tech hiface two na propojeni notasu(usb-coax) do meho DACu ve streameru marants na 7004(24/192)....problem mam se zvukem,at uz zkousim asio nebo wasapi ruzne frekvence,mi zvuk chrci jak ze stare gramodesky,zkousel jsem i ruzne prehravace....kablik mam babexaudio coax reference.......nevite v cem je problem,muze to byt tim kablikem???DIky
bard68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PiNa_cz 26. 4. 2013 12:54

Obrázek

Včera jsem se po letech spokojenosti s HiFace odhodlal ke kuchnutí a provedení battery modu. Kdybych tušil, jak je to jednoduché a jak velký vliv to bude mít na výslednou kvalitu zvuku, udělal bych to už dávno ;-)

Ještě zvažuji výměnu původních TPS62202 a TPS62203 za UltraLow-Noise TPS79318 a TPS79333. Použít se dají i ADP150/151 od Analogu. Z hlediska pájení je to už ale vyšší dívčí a hrozí i poškození vodivých cest na tišťáku, který bohužel nepatří k nejkvalitnějším. Nejspíš to asi nechám tak, jak to je ... dalších cca 5% zlepšení za to riziko nestojí.
JRiver Media Center ► KS ► DAC Master 7 Singularity ► HeadAmp Master 9 ► balanced HD800
PiNa_cz
Junior

Odeslat příspěvekod MartinN935 25. 8. 2013 17:23

ahojte

mam po velmi dlhej dobe problem a neviem co je v tom..
na novom stolnom pc som nainstaloval hiface ale pri prehravani zvukov vseobecne to "praska ci sumi" je to nepocuvatelne.. na starom ntb je vsetko ok.. skusal som aj menit usb-ecka a nic.. :-l

skusal som preinstalovat softver hiface a nic ziaden rozdiel..
MartinN935
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 25. 8. 2013 19:08

Hm, mam hiFace Two a nemam s tym problem.
Aky SW player pouzivas? ASIO, Kernel Streaming, WASAPI Event Mode .... ten isty vysledok?
Pozri este na stranku vyrobcu tvojho PC alebo aspon motherboardu, ci nema zverejnene novsie USB ovladace. Nejde nahodou o USB3.0 porty?
Ak vyssie napisane nepomoze, skusil by som pouzit napajany USB hub, ci sa nieco nezmeni.
Prip. skus iny USB kabel.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinN935 25. 8. 2013 21:31

este tam nemam player ale ano bude to foobar + K.S.
- su to najnovsie usb ovladace + reinstal
- su to 3.0 ale skusal som to aj v 2.0
- usb kabel je v pohode, pretoze na druhom pc to facha bez problemov
-aky vyznam ma pozitie napajaneho usb hubu ? ale takto by som to urcite nechcel riesit aj keby to pomohlo..musi to ist aj bez toho..
MartinN935
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 25. 8. 2013 21:46

Napajany USB hub ma napadol, lebo vela ludi riesilo tvoj problem s roznymi USB DACmi prave takto, staci pohladat na webe. Ci by to ale tebe pomohlo, netusim.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 25. 8. 2013 22:41

Není hub jako hub... USB hub může být napájený ze sítě a mít vypínatelné jednotlivé výstupy, přesto ve výsledku situaci se šumem paradoxně zhoršit (vlastní zkušenost).

Takže se raději podívat po něčem vyloženě "audiofilském", pokud to má sloužit pro transport audio signálu...
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 26. 8. 2013 06:00

Praskání může být způsobené různými programy, které si berou systémové prostředky a zdržují posílání dat na USB. Může to být způsobené vším možným od vadné myši počínaje až po nějaký software konče. V minulosti jsem se setkal i s několika zvukovými kartami, které trpěly tímto problémem. Asi tě moc nepotěším, mnohdy pomohl až reinstal widlí.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinN935 26. 8. 2013 14:10

Bolo to sposobene ovladacom Intel USB 3.0 extensible host controller. Vyriesili sme to vypnutim usb xHCI v biose.
MartinN935
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 26. 8. 2013 17:57

Zaujimave. Mam to rozumiet tak, ze tvoje PC teraz nepodporuje USB3.0 ?

Tu je clanok, kde sa pise, ze existuju 2 verzie tych driverov, spravna sa ma vybrat podla chipsetu na maticnej doske. Je tam aj identifikacna utilita chipsetu. Napadlo ma, ci nemas alebo si nemal nainstalovany nespravny driver (ak ide o Win7).
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinN935 27. 8. 2013 00:16

ano je to tak, iba 2.0 bohuzial..
Driveri sme instalovali priamo s cd pridaneho k doske takze je to vylucene aby islo o druhy driver,
skusali sme to aj na win 8 kde tento driver nebolo potrebne instalovat a bol hned v systeme. Je jedno ci je to win 7 ci 8 pomohlo jedine to co som napisal v predchadzajucom prispevku.
MartinN935
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 27. 8. 2013 06:18

Tu je popisana podobna skusenost s EMU 0404 USB:
Re: DONT INSTALL INTEL USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver when you want use external devices on your USB 2.0 Port

Moj notebook USB3.0 nepodporuje.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasdcz 21. 11. 2014 09:02

pochopil jsem spravne ze s m2tech hiface lze pc pouzivat vice zvukovejch aplikaci treba hry/film/hudba v multitaskingu neni to uplne jasne receno nemam s tim zadnou skusenost
je mi jasny ze to bude na ukor kvality (multitasking) a je jasny ze bych pouzival na seriozni poslech WASAPI ktery jde na PC jenom bez multitaskingu...

cephea/LYRU pouzivam na optice a neni to idealni wasapi jde ale kdyz dam direct sound tak je tam problem asi z bufferem ze to dela peek po urcitejch intervalech...

takze chci skusit hiface urcite TWO protoze ma 192kb s coz lyra i cepheus umoznuje...

vsadim se ze mi nekdo vynada ze jsem idiot ze to je jasny:_)
tomasdcz
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 21. 11. 2014 15:26

Vo vela formach som to tu uz napisal: search.php?keywords=default+audio+device&terms=all&author=bogino
Prestuduj si to, porozmyslaj nad tym a potom sa spytaj co najkonkretnejsie, keby nieco nebolo jasne.

Ak ti nejde vyslovene o miniaturne riesenie, namiesto hiFace2 by som na tvojom mieste kupil Gustard U12. Mal som moznost porovnat predchodcu U10 voci hiFace Two a bolo to dost jasne v prospech U10. http://www.ebay.co.uk/itm/Gustard-U12-D ... 2c91181394
bogino
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka