od šeďour 30. 11. 2010 22:29
Pamelo, tobě bych si nedovolil cokoliv doporučovat, poněvadž nerozumím potřebám snobů a předražené kabely či komponenty přecházím bez zájmu.Pozlátko mě nezajímá.
dodíno

tvoje odpovědi na zcela jasně položenou otázku mi připomínají má dětská léta.Přijde mi, jako bych se vrátil spoustu let nazpět, dobu kdy mi bylo tak deset, jedenáct, byl jsem na pionýrském táboře a za světla baterky jsme si ve stanu vyprávěli neuvěřitelné historky o tom jak někdo z nás našel v lese německý tank, zaručeně pravý, ještě z války.Všichni na vypravěče koukali s otevřenou pusou, všichni tomu věřili, dokonce i samotný vypravěč...
Jenže od té doby uplynulo hodně let a mě přestaly pohádky bavit...
Ale k věci.Pokud ti takový kousek kabelu ovlivnil slyšitelně reprodukci v jednom kanálu, tak je to opravdu na pováženou.K vysvětlení tohoto jevu se mi nabízejí dvě možnosti.
Buď si použil velmi slabou reproduktorovou dvoulinku s velkým odporem, nebo indukčností a zpětná vazba zesilovače nedokázala dostatečně korigovat špatné tlumení reproduktorů.Nebo máš velmi nestabilní zesilovač (možná jen v jednom kanále) a to je horší.Raději se ho zbav.Do budoucnosti by se to mohlo ještě zhoršovat.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.