Koaxiální rozbočovač pro čtyři zařízení

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod peta809 29. 5. 2011 19:02

Zdravím, mohli by jste mi doporučit nějaký koaxiální rozbočovač pro čtyři zařízení? Potřeboval bych ho zapojit k anténě a pak do něj připojit televizi, set-top-bob, rádio a digitální tuner pro PC. Nyní tam máme rozbočovač jenom pro tři zařízení a všechny zdířky jsou zaplněny. Rád bych přivítal třeba i jiné nápady, jak by to šlo vyřešit.

Obrázek
Milovník přírody, geocachingu a moderních technologií se zájmem o zařízení se systémy Android a Windows, českou i světovou mediální a politickou scénu, a novinky ze světa našich mobilních operátorů. Ve volných chvílích překladatel Android aplikací do ČJ.
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod jito 29. 5. 2011 19:11

Pokud je signál z antény dostatečný,tak by stačil např. tento:
http://www.omko.cz/rozbocovac-4x-8db-1- ... -napajeni/
http://www.omko.cz/rozbocovac-xghs-4-4x-8db-homolog/
Kdyby ne,tak už budeš muset použít rozbočovač s zesilovačem,např.tento:
http://www.omko.cz/aktivni-rozbocovac-4 ... -pruchozi/
Je toho na trhu dost...
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod peta809 29. 5. 2011 19:29

To je docela dost drahý. Nebylo by levnější řešení?
Milovník přírody, geocachingu a moderních technologií se zájmem o zařízení se systémy Android a Windows, českou i světovou mediální a politickou scénu, a novinky ze světa našich mobilních operátorů. Ve volných chvílích překladatel Android aplikací do ČJ.
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod jito 29. 5. 2011 19:49

85kč je hodně?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod peta809 29. 5. 2011 19:57

Není, ale když k tomu připočítám 100Kč poštovné tak ano.
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod jito 29. 5. 2011 20:00

To je jasné,že poštovné vždy prodraží nákup.
To není závazné,na co jsem dal linky.Jedině si najdi int.obchod v místě svého bydliště.Nebo rovnou zajít do speciálky na sat.příjem-pokud tam nějakou máš.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Nolwendil 29. 5. 2011 20:12

Podobné věci se dají koupit i v elektru nebo dokonce i v Hornbachu...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod peta809 29. 5. 2011 20:23

Dík, zkusím se zeptat.

Ještě mě ale napadlo, jestli by ten můj rozbočovač nešel propojit s rozbočovačem, který je na obrázku úplně dole.

Můj rozbočovač
Obrázek

Můj rozbočovač
Obrázek

Případně pořízený rozbočovač
Obrázek
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 5. 2011 08:43

Tak slo, jen pujde o dalsi utlum signalu. Muze to vadit a nemusi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 30. 5. 2011 13:57

Ten "Tvůj rozbočovač" vypadá jako střeva TV zásuvky...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod peta809 30. 5. 2011 18:09

:-D to je přece jedno, hlavně že funguje

-- 30. 5. 2011 19:10 --

PatrikChrz píše:Tak slo, jen pujde o dalsi utlum signalu. Muze to vadit a nemusi.

Ale útlum signálu bude jenom tehdy, když ty zařízení budou zapnutá, ne?
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 5. 2011 19:24

Každý člen bude generovat útlum signálu a zároveň do něj přidávat svoje rušení. Zařízení "za rozdvojkou" bude dostávat méně kvalitní signál, než kdyby bylo připojené přímo. Stejně tak za dvěma rozdvojkami.
Nyní záleží na tom, jak kvalitní máš zdroj signálu. Něco jiného je taková kabelovka, kde máš kvalitní a silný signál, no a na druhé straně stojí pasivní anténa bez zesilovače navíc v místě s ne zcela kvalitním signálem.
Já chytám TV na 12 cm pasivní anténu (dodávanou k USB tuneru), ale je to jen tak tak. Když jsem zkoušel jí připojit na rozdvojku, tak už to tuner nezvládl. Stejně můžeš dopadnout ty.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 31. 5. 2011 08:04

My máme aktivní anténu se zesilovačem na střeše domu, tak myslím, že by neměl být nějaký veký problém. Signál a kvalita obrazu je už taky lepší, protože teď zvýšili výkon na vysílači Krásné (Pardubický kraj).
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 31. 5. 2011 13:56

Bude ten útlum signálu hodně velký? Aby se na to taky dalo koukat. Momentálně máme sílu signálu cca 70% a kvalitu obrazu cca 90%.
peta809
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 31. 5. 2011 14:56

Vlez si na net, hledej firmu TEROZ, sídlí sice v Práglu, ale dodávají i do různých maloobchodů včetně GES a Chobota - a jejich produkty velkoobchodně nakupují a maloobchodně prodávají různí prodejci po celé republice. Four-way splitter určitě v nabídce mají.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Další stránka