Skusil som tie iste 3 binauralne nahravky, co som pouzil vo vikendovom teste
viewtopic.php?f=1920&t=1177480&p=9108694&hilit=trubk%2A#p9108694V prvej country skladbe som sa snazil sustredit na hlas, aj na drobne ruchy, ktore vznikaju ako sprievodne pri rucnom hrani a ledva ich je pocut. Pouzil som Amfitony, lebo tie su detailnejsie.
V druhej trubkovej som sa sustredil na nezvycajne solo zastretej trubky zlava od 1:45. Toto solo vykreslia Beyery ovela plastickejsie, nez zvysne sluchadla z vikendoveho testu.
O oboch skladbach mozem povedat: Mohol som si usi vyusit, ale ku ziadnemu spolahlivemu zaveru som nedosiel.
Potom som si povedal, ze ak niekde nieco bude pocut, bude to ta brutalna Toccata od Bacha na Amfitonoch. Najprv som sa sustredil na hlasnu pasaz od 0:30, zacinajucu najprv vyraznym basom a potom nabera na hlasitosti a mnozstve zapojenych zvukov, do ktorych sa hned pridaju ich vlastne dozvuky a ozveny, az je toho plny dom, ze sa to tam ani nevie pomestit.

Tu som experimentoval jedinym - pridaval a uberal som SoX 96k -> 44.1k. Ziskal som dojem, ze po downsamplovani sa zvuk stava trocha menej dorazny a menej vyrazny, ako v nastupnom base, tak aj v tej najhlasnejsej pasazi, kde voci 96k troska straca na detaile, doraze a troska sa zlieva. Opakoval som to vela krat a krk by som na to sice nedal, ale tento dojem si odnasam.
Potom som sa posunul do tichsej casti zvysku Toccaty. Aj tu sa mi potvrdzovalo, ze jediny filter 96k -> 44.1k trocha zvuku ubera na energicnosti, detaile. Tak som zacal experimentovat s druhou instanciou SoX naspat 44.1 -> 96k. Cize obe instancie naraz. Teraz bolo celkom jasne pocutelne, ze druha instancia zvuk presvetlila a zvyraznila vysky, ale az moc, tak, ze to celkovemu zvuku neprospelo, v hlasnejsich pasazach a vyssich tonoch to nadobudalo "urevany" charakter. Cize skor to zvuk zopsulo, nez by pomohlo.

Skusal som porovnavat 16bit a 24bit, ale zmenu podla mna vobec nepocut.
SoX mod resampler jednoznacne pocujem aj na klasickych CD nahravkach 44.1k, najma na tych basovejsich. Uz som o tom pisal, ze Beyery mi so SoX 44.1 -> 88.2 v niektorych albumoch prilis basuju, az mi zalahlo v usiach, preto som ho prestal pouzivat. Takze SoX ako taky podla mna je pocut, otazka vsak je, ze co vlastne pocujeme. Lebo rozne resamplery zneju rozne. Podla mna skor pocujeme nieco specificke pre ten-ktory resampler, mozno jeho nedokonalost alebo nejaky vedlajsi efekt, (ved je to DSP filter), nez by to bol cisto efekt "idealneho" resamplovania. Neviem.
Ako Zahoraci hovoria: Fčil budzte múdri!