Digitalizace VHS

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod agnuss 10. 8. 2013 11:40

Řeším problém digitalizace VHS nahrávek. Zkusil jsem digitalizovat VHS nahrávky přes DVD/HDD rekorder (propojení přes S-video), kde se digitální nahrávky ukládají v MPG souborech. Následně jsem je z rekorderu přes Firewire stáhl a uložil opět v MPG souborech pomocí softwaru Pinnacle do PC. Nečekal jsem žádné zázraky, ale přesto nejsem s kvalitou výsledné nahrávky příliš spokojen. Chci se v této souvislosti zeptat, zdali má někdo zkušenost s digitalizací pomocí kamery Digital8 s analogovými vstupy. Zde se, jestli se nepletu, analog převádí do digitálu v avi souborech. Odtud není již problém přes Firewire stáhnout data do PC. Zajímalo by mě, zdali tento způsob převodu zajistí lepší obraz.
agnuss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Terminator3 10. 8. 2013 12:10

Ono vhs se svými 240 řádky bude vzdycky tragédie. .
Terminator3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hans1983 10. 8. 2013 18:44

Asi před nějakými 10 lety sem digitalizoval záznam z VHS. Z VHS rekordéru sem pustil signál cinchem do karty v PC nějaká ATI tv karta s analogovým tunerem.
Řekl bych že digitální kopie byla ve velice slušné kvalitě.
A to sem to snad ještě tenkrát dodatečně komprimoval aby se to vešlo jen na jedno CD.

Zmíněnou TV kartu bych měl mít pořád doma v šuplíku. Pokud by byl zájem klidně jí snad i daruji, ale byla z doby Windows 98 a na novějších verzích windows se mi jí nepovedlo rozběhnout.
zesilovač JVC AX-1100, CD Technics SL-PG440A, gramofon JVC L-AX3, přenoska Nagaoka MP-110, DVD+VRC Daewoo DF-7100, repro Monitor Audio 14 Gold, phono Audio-technica ATH-T500,Panasonic SA-HT850 homecinema 5.1 systém
Hans1983
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 10. 8. 2013 18:59

Neviem, ci pomozem, ale popisem, ako to robim ja. Pred vela vela rokmi som kupil USB TV kartu urcite za menej ako 20 EUR, vyzera ako velky USB kluc a okrem analogoveho a digitalneho TV tunera obsahuje aj analogove audio/video vstupy. Windows ju pozna ako zvukove aj obrazove vstupne zariadenie. Pred par rokmi sa mi podarilo vygooglit drivery aj pre Win7, obcas tu kartu stale pouzivam na digitalizaciu.

Okrem TV karty s analogovymi A/V vstupmi (alebo cohokolvek ineho s takymito vstupmi) a audio & video drivera potrebujes este softver, v ktorom nastavis prislusne obrazove a zvukove zariadenie a urobis zaznam do nejakeho stravitelneho video formatu, typicky MPG alebo AVI. S tymi formatmi je to zlozitejsie, mozes este potrebovat kodeky, napr. free K-Lite Codec Pack. Uspesne pouzivam na tieto ucely softver Debut Video Capture, staci neregistrovana verzia, registrovana pridava len nejake dalsie audio/video formaty. Kvalita je na pomery narocnosti tejto veci slusna.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý