malý phono/line mixer

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod azag 29. 4. 2014 03:11

zdravím. dívám se po co nejjednoduším zařízení, který by na vstupu vzalo notebook (macbook line out/usb), gramofon (pro-ject essential II) a např. mp3 přehrávač a na výstupu pustilo do aktivních repro (krk rokit 5)/sluchátek (sennheiser ie 80). zatím jsem objevil něco od behringeru, alesis a monacoru.

jsem v zásadě amatér, takže bych se chtěl zeptat 1) jestli se dívám po vhodným typu přístroje, 2) pokud ano jestli se pohybuju v cenový kategorii odpovídají mojí "sestavě" a 3) pokud ano, který z těchto případně jiný, který jsem nenašel? díky.
azag
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 4. 2014 06:31

Ten ProJect to bez PHONO vstupu nebo bez mezi gramec a mix zařazenýho RIAA předzesilovače nevezme... Jedině ten Monacor se zdá, že má vstup přepínatelnej i na PHONO.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod azag 29. 4. 2014 08:49

eh, jasně... [nikam nic nepiš ve tři ráno] já jsem si neuvědomil, že ty MIC vstupy jsou jenom mono. (jinak jsou parametrově stejný, jako PHONO, ne?) takže to na mě působí, že to zařízení, který chci, prakticky nikdo nevyrábí. něco mi nedochází? to mám tak specifickej požadavek? chápu, že standardně tuhle činnost dělá receiver, ale já nepotřebuju většinu funkcí, který běžnej receiver většinou má, a chci něco víc mobilního.
azag
Junior

Odeslat příspěvekod azag 29. 4. 2014 13:57

dalo by se to vyřešit míň elegantně kombinací preampu a něčeho takovýho:

Obrázek

akorát bych postrádal výstup na sluchátka
azag
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 4. 2014 15:13

azag píše:eh, jasně... [nikam nic nepiš ve tři ráno] já jsem si neuvědomil, že ty MIC vstupy jsou jenom mono. (jinak jsou parametrově stejný, jako PHONO, ne?)...
Bohužel, NEJSOU parametrama stejný - mikrofonní se dělají v různých impedancích (pro nízkou do 200ohmů nebo pro vysokou až do 2kiloohmů) a s- nebo bez fantómovýho napájení (určeno pro kondenzátorový mikrofony s vestavěným předzesilovačem přímo u vložky) a mají pokud možno lineární přenos v celým akustickým pásmu kmitočtů - zatímco PHONO vstup má parametry poměrně jednoznačně daný - zatěžovací impedance je 47kiloohmů s paralelní kapacitou do 1000pF a s citlivostí 0,5 - 5mV s přebuditelností až do zhruba 15mV - a se ziskem aspoň 30dB na kmitočtu 1kHz. Samozřejmostí PHONO vstupu přitom je, že má nelineární kmitočtovou charakteristiku - to znamená, že přenos z jeho vstupu na výstup v závislosti na kmitočtu víc nebo míň kopíruje průběh korekční křivky označený RIAA (podle Americký Asociace nahrávacích společností) - čím kvalitnější předzesilovač, tím menší toleranci od RIAA charakteristiky má.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel