od Yiakubou 6. 1. 2021 20:30
No kdyz jsem si to poslechnul, tak jsem si taky zadneho ubyvani hlasitosti nevsimnul, resp. nic co by nevybocovalo z kvalit takoveho nahravani. Kdyz jsem se pak zameril na ty zminene useky 6-7 vterina a 5:42, tak mi spis prijde, jako by ten hlas najednou na chvili ztratil na basove slozce a zustali jen stredy a vysky. To muze vyvolavat dojem, ze je tissi, dela to jakoby ten 'fade out' a ten hlas proste ztrati na tele. Zaroven take skrze celou nahravkou duni nejake nizsi, nebo nizsi stredove frekvence, ozveny, coz mi teda jako posluchaci vadi mnohem vic, nez nejake kratkodobe pomalu ani nepoznatelne snizeni hlasitosti hlasu.
Mozne ze uplne placam, ale kdyz dam tyhle dve veci dohromady, tak mi spis prijde, ze pricinou muze byt prave to duneni, ktere v urcitem momentu zesili na takovou uroven, ze ovladac/software/nevim co na chvili tu basovou slozku potlaci a pak to ma tento efekt. Zkusil bych tedy, jestli to nepujde nejak softwarove poresit. U mikrofonu u notebooku jde standardne zapnout nejake to potlaceni echa a podobne ruzne vychytavky. Webkamera bude predpokladam fungovat podobne, nebo bych hledal nejaky software na to. Pokud to nepomuze, nebo to proste nejde a je to blbost, zkusil bych jiny / lepsi mikrofon. Proste bych se zameril na odstraneni toho duneni v zaznamu, coz je dle meho pricina tveho problemu.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30