Sietovy filter

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 18. 10. 2022 17:46

To jsem přehlídl, to se omlouvám. Měl jsem pocit, že se mu obecně nelíbí zvuk jeho řetězce.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zarkow 18. 10. 2022 19:39

Každopádně mě moc nedává smysl, proč by Violectric měl "prznit" zvuk T1. Synergie řetězce je důležitá, ale nebude chyba spíše v nastavení u RME. Kabeláž má samozřejmě taky vliv, ale to se budeme bavit o nuancích...
zarkow
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 10. 2022 06:38

Marek: Nevím, jestli ti to pomůže, ale já mám na RME Auto Ref Level na On (zaručí, že to není při použití EQ přebuzený a při normálních hlasitostech mi to dává +7dBu). Hlasitost mám zamčenou na -16dBr, ale každý zesilovač to chce jinak, mám lampáč a tam je lepší míň, u tebe to může být naopak, u Bursona jsem měl -7,5dBr. Prostě si s tím zkusit pohrát a na začátek nastavit hodnoty, které doporučuje TigiGold. Jinak pokud je to přebuzený RME to ukáže - u spektrálního analyzéru to lítá do červené a velké číslo hlasitosti taky poblikává červeně.
Nevím, zda má Violectric víc nastavení stupňů gain, ale pokud ano, zkus dát ty vyšší, vesměs se mi to u tranzistorových zesilovačů víc líbilo.
Jak moc je Violetric zesílen? Na kolik procent výkonu zhruba jede?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek.medved 14. 12. 2022 08:33

Začal som zahorovat signalové káble cez proburn. Mám pocit ,že sa čiastočne zlepšil zvuk.
Bude potrebne zahoriet aj sluchatkové kabely.
RME ADI2 DAC FS / TOPPING D10s & DX7 pro+ / E1DA 9038S / AQ DR Red
Woo Audio WA2 / Violectric V280FE / Beyerdynamic A20
E1DA Cosmos adc

V280FE po oprave,tuningu.
S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 12. 2022 09:19

:oboze
anonymni

Odeslat příspěvekod ulverr 14. 12. 2022 11:35

[quote="Marek.medved"]Aky sietovy filter si mam kupit k audio retazcu? Momentalne pouzivam bezny 5 zastrčkovy privod nieco ako premiumcord. Vzladom k tomu ,ze doma prepina 3F vodaren na vodu,aby mi nesiel sum do audia. Neviem sa rozhodnut ,alebo sa v tom nevyznam. Bol som presveceny ze kupim ISOTEK EVO3 Sirius alebo Carvus. Do oci mi padol aj AQ Niagara 1200,len či sa oplati kupit taky drahy tovar. Cenovy strop najviac do 600€ . Prepajacie snury ,bezne od PC. Teda aj s ochranou,vypinačom SW on/off.

V této cenové relaci mám dobré zkušenosti s PS Audio Quintet a Dectet. Quintet dodnes používám v menším řetězci. Kolem 700€ se při troše štěstí dá sehnat z druhé ruky Isotek EVO3 Aquarius nebo aktivní pračka Exactpower EP15A, obojí má slyšitelný zvukový přínos.
ulverr
Junior

Odeslat příspěvekod Marek.medved 22. 12. 2022 10:27

Ako zmeram ake prudy a napatia tecu zo zosilnovaca pri 50 ohmoch rezistorom /alebo inej hodnote.
Na prazdno ukazuju v280 1-3.kanaly 440mA,4.kanal neukazuje ziadny prud 0 mA. Napatie 5.2V na vsetkych 4 kanaloch. Myslim vystup na sluchatka. No gain.
Signal 1khz sinus -3dB 2.040V rca.
Bud som spatne zapojil kabel alebo umela zataz s rezistormi v xlr,bez gnd.

16:03 Zmeral som vystupy so zatazou 120 Ohm 3W 5% ,na všetkych 4 kanaloch ukazovalo V a mA,pri XLR a RCA prepnuti,a +18 gain. Predtym rozobral zosilnovač,pozrel do vnutra.Nevykazoval žiadne znamky poskodenia,ziadne sučiastky neboli vadne/poškodene-spálene. Rozhodol som sa zrušit objednavku na opravu zosilnovaca v CMA. A20 zatial zostane ako nahradny zosilnovac,bez predaja.

16:08 chyba nieje v zosilnovaci ,a ani v kabloch a ani DACu. T1 su asi slabo/máálo rozohrate.
Přílohy
v280.png
v280.png (11.42 ) Zobrazeno 1537 krát
E1DA Cosmos adc

S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod Rins 5. 1. 2023 16:30

Marek.medved: Ahoj, Violetric V281 jsem měl,byl to výborný sluchátkový zesilovač. Provozoval jsem jej společně s Hugem 2. Oproti sluchátkovému výstupu z Hugo 2 byl V281 úplně jiné zvíře. Jen pozor,V280 a V281 si nesednou se všemi sluchátky. Jako zářný příklad bych uvedl Empyreany. V 280 a V281 produkují teplý zvuk,který se hodí např. k Audeze LCD-X,Sennhesers HD800 a Focal.
Půjč si nějaká sluchátka např.z Audiga a uvidíš.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek.medved 5. 1. 2023 16:58

momentalne vlastnim HE6 ,len riešim detaily zosilnovaca. Ci to je prevodnikom alebo nahravkami. Mam objednane/na ceste Sparkos Operaky na miesto NE5532/5534.
Nad dalšimi sluchatkami neuvazujem momentalne,ked tak az v lete... Uvazoval som aj nad menej zravymi planarmi.

Niekede som čital ,ze produkuju teply elektronkovy zvuk,to bude asi tymi operakmi.
E1DA Cosmos adc

S24+
Marek.medved
Junior

Předchozí stránka