Ahoj všem.
hodlám si koupit svůj první gramofon. Nejsem žádný audiofil a rozhodně neslyším každou notičku či tóninu nepřesnosti, takže o nějaké hi-luxury kousky za čtvrt mega mi fakt nejde. Jde mi spíš o náklonost k tomu zařízení jako takému a ten "rituál" poslechu vinylu.
Z jistého důvodu nutně potřebuji plně automatický stroj (start i stop). Řeším dilema mezi úplně novým kouskem vs. vintage kousky po repasi, seřízení a osazení novými přenoskami. Nominováni jsou:
NOVÉ:
DUAL CS 429 - asi největší favorit zatím, MM Ortofon M2 RED: Cena: cca 17 000 Kč, vzhledem k ceně i sňatek z rozumu
Pro-Ject A1 - dobrá alternativa, ale nelíbí se mi tolik design a zpracování, jako u toho DUALu, MM Ortofon M2 RED,10 000 Kč.
VINTAGE:
DUAL CS 5000, krásný, po servisu a seřízení, MM Ortofon M2 Silver, 17 000 Kč
Kenwood KD-5070, nádherný design a provedení, navíc Direct Drive pohon, přenoska originál Kenwood DM11, dražší - 19 000 Kč
Připojeno bude k recivereu DENON AVC-S660H, repro Magnat Supreme 1002.
Poslochat budu pravděpodobně napříč žánry u starých LP a u nových převážně metal.
Díky za každou radu. PS: Těch 19 K je vážně strop, přes automat nejede vlak a design v DJ stylu Technicsu SL-1200 nechci. Díky všem!