Upgrade zvuku z PC (kabely, USB filtry, zdroj...???)

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod encroft 7. 3. 2024 15:46

martas38 píše:Zkus to Wasapi. A hraj přes linkový výstup (cinche vzadu).

Díky, vyzkouším. Po té včerejší instalaci ASIO to hraje v Exclusive Mode líp (viz předešlý koment), i když nevím, jestli to způsobila instalace ASIO. Co by měla přinést instalace Wasapi?
Přes RCA a line-out to mám propojené od začátku, jen jsem to uvedl jako jack :)
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 7. 3. 2024 18:18

Tidal aplikace údajně neumí ASIO (neověřím, nemám Windows). Ale umí Wasapi. Obě dělají totéž, ale v případě Wasapi se ti v Tidal objeví Wasapi zvukové zařízení, na které to přepneš a pak to bude hrát tak jak má. Poznáš to snadno. Windows vše převzorkují na 48kHz ať tam pustíš flac 44,1kHz a nebo 196. Převodník by ti to měl ukázat, pokud má displej, nebo kontrolku na ukázání vzorkovací frekvence. No a ten resampling ve windows je velice nekvalitní. Pokud použiješ ASIO a nebo Wasapi, obejdeš toto převzorkování. A Tidal app by měla umět pracovat jen s Wasapi, nikoliv s ASIO.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 7. 3. 2024 19:23

Jj, vyzkouším. Tidal detekuje bez problémů Topping a k přehrávání využívá jeho nativní ovladač, který je kompatibilní s ASIO. Po instalaci ASIO je detekoval i ovladač Topingu (je to ve výpisu ovladače), takže i když Tidal sám o sobě přímo nevyužívá ASIO, tak přehrávání možná přes ASIO probíhá prostřednictvím ovladače Toppingu...alespoň tak mi to připadá. Ale vyzkouším i Wasapi, jestli tam bude nějaký rozdíl.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 7. 3. 2024 19:28

Ukazuje Topping vzorkovací frekvenci? Protože tak, jak to popisuješ by to mělo být snad v pořádku.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 7. 3. 2024 20:16

martas38 píše:Ukazuje Topping vzorkovací frekvenci? Protože tak, jak to popisuješ by to mělo být snad v pořádku.

Ukazuje, ale zapoměl jsem se podívat...to zjistím až v pondělí v práci.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 7. 3. 2024 20:23

Pokud bude u všeho ukazovat 48kHz je to špatně. Pokud to bude ukazovat to, co to ukazuje v přehrávači na PC, funguje to jak má.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 28. 3. 2024 16:45

V původním dotazu jsem zvažoval pořízení napájecího zdroje jako jednu z variant vylepšení pracovní sestavy. Včera jsem na domácí sestavě vyzkoušel vyřadit dodaný 5V napájecí zdroj pro Wiim a napájet jej z powebanky se stejným výkonem. Moc jsem od toho nečekal, zejména u streameru, ale změna zvuku byla poměrně výrazná (dejme tomu 10%, aby to nevypadalo, že jsou to nebe a dudy) a to jak na lepších IEM, tak na Hifiman Edition XS. Několikrát jsem to zkoušel prohodit a zvuk pri napájení powerbankou je prostě lepší...pevnější basy, detailnější, lepší prostor. Je to možné, nebo se mi to zdá ? :) ...resp. možná hloupý dotaz - je možné simulovat napájením powerbankou lineární napájecí zdroj?
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 28. 3. 2024 19:12

U powerbank je často elektonika, která může způsobovat rušení. Doporučil bych nějaký iFi zdroj. Třeba iFi iPower X. Sice je to spínaný zdroj, ale bvlice dobře odrušený, prakticky na úrovni lineárních zdrojů.
Ale jinak souhlas, lepší napájení dělá přesně to, co popisuješ.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 28. 3. 2024 20:07

martas38 píše:U powerbank je často elektonika, která může způsobovat rušení. Doporučil bych nějaký iFi zdroj. Třeba iFi iPower X. Sice je to spínaný zdroj, ale bvlice dobře odrušený, prakticky na úrovni lineárních zdrojů. Ale jinak souhlas, lepší napájení dělá přesně to, co popisuješ.

Díky za potvrzení...zvažuju něco jako iFi, jen jsem potřeboval info, jestli je efekt zlepšení podobný. Ten rozdíl je na domácí sestavě docela znatelný, tak si nějaký pořídím k tomu Wiimu.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 28. 3. 2024 20:38

Mám ten iPower X a velký 200W lineární zdroj HDPLEX a moc neslyším rozdíl. Rozdíl je samozřejmě ve výkonu a hlavně v ceně, kdy ten iFi stojí 2800 a HDPLEX 15 litrů. Ale zdroje iFi jsou opravdu velice kvalitní.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jbajci 29. 3. 2024 09:36

Ahoj, za dostupný peníz se dá ještě pořídit třeba IAN CANADA LINEARPI MKII SOLO, má toho v nabídce víc. Já mám od něj doma IAN CANADA PUREPI II Ultracapacitor. Jinak obecně s powerbankami mám též dobré zkušenosti, nemyslím, že by zvuk byl horší než s ifi zdroji.
jbajci
Junior

Předchozí stránka