Po dlhšej odmlke by som sem rád dopísal moje skúsenosti s týmto nákupom pre prípad, že by mal niekto podobnú dilemu.
Dokúpil so nakoniec k ZEN DAC 3 aj ZEN CAN 3 a skutočne hrajú teraz 660S2 lepšie, hlavne na basoch je cítiť posun, ale aj celkovo je zvuk mohutnejší a lepšie prekreslený. Nerozumiem tým výrazom do detailu, ale rozhodne je tam cítiť posun k lepšiemu.
Problém je skôr v tom, že rozmýšlam zase nad výmenou 660S2 za niečo, ako Audeze MM-100, pretože aj napriek tomu, že tie senny hrajú podstatne lepšie, ako na začiatku, ked boli nové aj prevodník aj zosilňovač boli nové, tak stále sa mi ten zvuk tak úplne nepáči. Zrejme sa mi netrafili do vkusu naladením, ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že je ta hudba nejak divne utlmená, nevýrazná, akoby príliš konzervatívna? Neviem to popísať, hoci je v nej všetko, čo tam má byť, ale není to proste ono a ja si tu hudbu vačšinou neviem užiť a skúšal som rôzne zdroje. Chýba mi tam živosť v tých skladbách, znie mi to, ako keby v jednej tónine, či čo.
A tak uvažujem o výmene za MM-100, ktoré sú cenou podobné a dosť ich aj chvália, hoci to aj 660S2 chválili a ja nemôžem povedať, že sú špatné, no zrejme sú neni pre mňa.
Kúpil som nakoniec aj ten kábel 4.4mm pentacon na TRS do Eris E5 a ked ich zapojím do výstupu na ZEN CAN, ktorý je zozadu zariadenia, tak do bední ide výrazny brum, nedá sa to počúvať. Rezonuje to, ako ked sa dotknem prstom toho konektoru, akurat, že sa to deje vkuse a je to nepoužitelné. Ked to ale pripojím do ZEN CAN namiesto slúchadiel,, čiže do 4.4mm výstupu, ale na prednej strane, tak všetko je ok. Také ticho som z tých bední od kúpy nedostal, žiadny brum, ani to pôvodne šumenie z PC z nich nelezie, sú proste ticho. Kedže, ale potrebujem tento výstup na slúchadla, tak som to skúsil zapojiť do výstupu na prevodníku samotnom, ale tam zase počuť všetky tie pazvuky z PC. Ten zosilňovač to nejak cestou odfiltruje.
MM-100 sa dodáva s klasickým 6.3mm jackom, takže by teoreticky mohli byť bedne pripojené v 4.4mm na slúchadla, čím by som vyriešil aj toto. není som si ale úplne istý, či tou výmenou budem naozaj spokojný a možnosť to niekde počuť nemám. Stále to samozrejme môžem vrátiť, ak nebudem spokojný, ale snažím sa tomu skôr vyhnúť. V každom prípade ale budú mať 90mm meniče asi vždy viac priestoru pre divadlo, ako 38mm meniče...
nechcem sa v tom moc vrtať, ale mna ten zvuk fakt proste nebaví...