Aké zrovnávanie podmienok? Prepáč, ale o čom rozprávaš? 14 dní je zákonná lehota na možnosť vrátenia tovaru s ktorým si počas tejto doby používania, opakujem, používania, nebol spokojný, alebo výrobca/eshop v niečom údajmi (čo sa deje pomerne často) šikovne zavádzal zákazníka pred kúpou. Bodka. Ta prehnaná empatia voči obchodníkovi, ktorý, ako keby neviem, ako utrpel je fakt smiešná. Nikto tú možnosť nezneužíva, ale existuje nato, aby občas zachránila špatný nákup. Je to dosť jasné?
Ked som kupoval prevodník pred 10 rokmi, tak mi ten Audinst prišiel v pokrčenej krabici, samotné zariadenie bolo v igelite, s ktorým predtým asi niekto utieral koncertnú halu a samotné skrutky na zariadení boli zodraté od používania, niekto to proste otvráral už predomnou. Platil som za úplne nový produkt a prišilo mi niečo, čo by sa dalo kludne označiť za zánovne. Nevrátil som to, pretože som to nechcel riešiť a všetko fungovalo a funguje dodnes mimochodom, ale pointa je asi zrejmá. Teraz si predstavte, že niečo takéto dostanete a pri vrátení vám nejaký tlk bude rozprávať o kompenzácii, nebodaj sa s vami hádať, že vám poslal nové balenie. Vdaka bohu za 14 dní

Takto by som mohol pokračovať ešte v dalších prípadoch, kde som ustúpil a bol ochotný akceptovať obchodníka. Dnes by som si veci dva krát rozmyslel , pretože sú to moje peniaze, ktoré mi tiež nikto nedal zadarmo.
Neviem, ale skúste si niečo kúpiť v Tescu, alebo v Kauflande a na druhý deň to vrátiť, že vám to nevyhovuje a málokedy odídete s prázdnou. To isté pri oblečení, vždy sa dá špatná velkosť vrátiť aj na druhý deň v kamennom obchode. Každý obchodník si totiž dva krát rozmyslí, či spraviť výmenu, ktorá ho nič nestojí a mať spokojného zákazníka, alebo naopak.
ja tie slúchadla seriozne vážne chcem, ale ak budú špatné, alebo nebudú hrať tak, ako je deklarované, tak si ich nenechám. Spravil som to naposledy a dnes to lutujem. Nemusíte sa báť, obchodník naozaj o nič nepríchádza pri vrátenom tovare. naopak, táto možnosť mu skôr pomáha prilákať zákazníkov, ktorí by inak váhali. To, že je to v konečnom dôsledku vlastne výhoda pre obe strany, dokazujú nie 14 dnové, ale rovno 30 dnové a dokonca aj 3 mesačné lehoty pre vrátenie tovaru, ktoré si vymysleli samotné eshopy. Marketing ma vela podôb.
Tak tu prosím vás prestaňte lamentovať o ukrivdenom eshope zo strany sebeckého zákazníka. V USA rovno nakúpia 3 páry slúchadiel a dva týždne ich skúšajú, až nakoniec dva z nich vrátia, ked sa pre jeden rozhodnú. Je to tam úplne bežná činnosť a hádajte čo? Zvyšuje to v skutočnosti predaj.
Ešte nikdy som sa nestretol s tým, že by do 14 dní odomňa chcel niekto finančnú kompenzáciu... a na EU nenadávam, ja totiž chápem význam a dôležitosť únie pre náš rozvoj. Nie vždy je každý ich nápad zrovná najlepší, ale ako hovorievam - tiež sú to len ludia a mýliť sa je ludské.