Osobne som sa vždy riadil radami a odporúčaniami iných. Preto aj v prípade môjho proeling som ako si si možno všimol použil odporúčanie predajcu.
Pokiaľ ide o AudioQuest tak je podľa všetkého ten spôsob stocenia kábla iný v zmysle uloženia žil v kabli.
Čomu nasvedčujú aj zverejnené obrázky prierezu kedy skutočne umiestnenie zodpovedá spôsobu akým treba spájať káble dohromady. Tak aby tvorili filozofiu toho kábla teda cross.
Lenže to je filozofia a realita, myslím tá pocutelna môže byť iná. Čiže aj keď to možno zle zapojíme tak to najskôr bude jedno. Pre niekoho, iný môže tvrdit, že počul trávu rásť. Nikomu to nevyhováram.
Stačí si prečítať odporúčania, názory a skúsenosti v zmene použitia smerového kábla v audiozostave.
Áno šípky majú smerovať od zdroja. Aj keď doteraz som si myslel a neviem prečo že by šípka mala smerovať k zdroju nakoľko tá ukazuje kde je tienenie pripojene. V skutočnosti a podľa všetkého je však podľa výrobcov v mieste šípky tienenie plávajúce a preto by mal byť ten koniec kábla čo najďalej od zdroja.
Ale opäť, možno som v minulosti čítal zlý návod niekoho. A možno som aj dnes zle čítal...
Každopádne vo svojej zostave smerové káble nemám.
Nie je na to dôvod.
Nakoľko nemám problém so sluckami a káble si vyrábam sám. A na tok elektrónov akosi neverím. Pre mňa je kábel ako kábel a prostriedok na spojenie dvoch komponentov.
Mám roky rokúce iba RG62.
A vyhovuje mi vo všetkom, nemám potrebu hľadať svätý grál.
A ani skúmať ktorým smerom hra kábel lepšie.