WiiM Ultra

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Peter Kamenský 21. 9. 2024 19:07

Zdravím, som lama. Kúpil som si novú TV a mám doma straré reproduktory B&W 601 S2 ktoré chcem prioritne používať na prehrávanie hudby ale ak je možnosť tak ich zapojiť aj k TV. Po kladných recenziách som sa rozhodol pre WiiM Ultra. Na prehrávanie obsahu z Tidal a mobilu mi to bohato stačí a TV ma Dolby Atmos tak sa dajú použiť ako monitory a bolo by dobre k tomu kúpiť subwofer alebo to nechať len na počúvanie hudby a k TV kúpiť nejaký sounbar? Ďakujem za rady.TV je LG OLED65C45 (2024).
Peter Kamenský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kajsh 21. 9. 2024 20:13

Ten dotaz je trochu zmateny. Wiim Ultra je jen streamer a predzesilovac, k tomu pasivne repro nepripojite. A Dolby Atmos taky neumi.Asi by to resil nejaky AV receiver s podporou dolby atmos, ale na dolby atmos zase potrebujete vic nez par reprosoustav.
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod Peter Kamenský 21. 9. 2024 20:22

Až teraz som pochopil že to je len streamer ak tomu treba ešte zosilňovač. Takže moja myšlienka je pase. Kúpi sa WiiM Amp ako streamer zosilňovač na regálové reproduktory na prehrávanie hudby ale je možnosť káblom HDMI prepojiť TV na streamer a či to pomôže k zážitku prehrávania filmu a hudobného zážitku a či by sa oplatilo dokúpiť nejaký menší subwofer.
Peter Kamenský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kajsh 21. 9. 2024 20:48

Ano, wiim amp lze takto použít. Dají se k němu připojit dvě reprosoustavy a aktivní subwoofer. Na Dolby Atmos ale zapomeňte. Kdybyste měl nějaký dotaz tak se ptejte. Mám ho
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod Peter Kamenský 21. 9. 2024 20:56

To som pochopil že Atmos pase takže len pripojiť Amp k TV HDMI káblom a pridať subwofer a vybral som menší čo mne stačí Klipsch R-8SW. Je menší v dobrej cene a má dobre recenzie. Tak keď to všetko pripojím k TV treba niečo nastavovať aby som dosiahol najlepší zvuk?
Peter Kamenský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 22. 9. 2024 05:20

kajsh- já využiji toho, že máš zmíněný model Wii Ultra.
Potřebuji potvrdit, že lze přes SMB- ne DLNA- přehrávat formát DSD.
A pokud ano, tak jestli má DSD plnou podporu, nebo je formát převáděn na PCM, tak jak to uvádí výrobce.
Na netu na mé otázky nejsou jednoznačné odpovědi.
Díky.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 22. 9. 2024 06:36

podporuje:
https://faq.wiimhome.com/en/support/sol ... im-devices
ale s konverziou do PCM

-- 22. 9. 2024 07:50 --

Peter Kamenský píše:To som pochopil že Atmos pase takže len pripojiť Amp k TV HDMI káblom a pridať subwofer a vybral som menší čo mne stačí Klipsch R-8SW. Je menší v dobrej cene a má dobre recenzie. Tak keď to všetko pripojím k TV treba niečo nastavovať aby som dosiahol najlepší zvuk?

treba použiť na tv HDMI s označením ARC/eARC a nastaviť výstup tv na PCM
tiež sa môžeš pohrať s nastavením subwoofera a v apke WiiM Home (fáza,crossover...)
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kajsh 22. 9. 2024 07:19

Peter Kamenský píše:To som pochopil že Atmos pase takže len pripojiť Amp k TV HDMI káblom a pridať subwofer a vybral som menší čo mne stačí Klipsch R-8SW. Je menší v dobrej cene a má dobre recenzie. Tak keď to všetko pripojím k TV treba niečo nastavovať aby som dosiahol najlepší zvuk?

Pokud vam zvuk nebude vyhovovat, tak nove umi Wiim Amp room correction nebo si muzete nastavit parametricky ekvalizer sam. Ta korekce je asi nejlepsi s pouzitim iPhone, ja mam jen dva android telefony a kazdy to nameril jinak, takze to nepouzivam. Pro subwoofer se da nastavit v aplikaci level, crossover frequency a phase. A jeste srovnani latence hlavnich repro a subu.
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod Peter Kamenský 22. 9. 2024 09:34

A pozerám na TV mám HDMI výstup 4x (podporuje 4K 120Hz, eARC, VRR, ALLM, QMS (4 port)) a HDMI Audio Return Channel eARC (HDMI 2) tak to pichnúť do HDMI Audio?
Peter Kamenský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kajsh 22. 9. 2024 09:41

V TV pouzijte HDMI port s oznacenim ARC,tedy pravdepodobne HDMI2. Philips mel drive ARC na vsech portech
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 22. 9. 2024 10:32

kajsh píše:Pokud vam zvuk nebude vyhovovat, tak nove umi Wiim Amp room correction nebo si muzete nastavit parametricky ekvalizer sam. Ta korekce je asi nejlepsi s pouzitim iPhone, ja mam jen dva android telefony a kazdy to nameril jinak, takze to nepouzivam.

Mobilní telefon nedokáže nahradit měřící mikrofon pro měření DRC, na to žádnej mobil nestačí. Ani přibližně. A je úplně jedno jestli je to iphone nebo android, každej to naměří jinak. Mobil není měřící mikrofon.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod muchacho 23. 9. 2024 14:17

Mám do Androidu připojený mikrofon Dayton Audio iMM-6 a WiiM Pro Plus vyrovná akustiku místnosti obstojně. K "dokonalosti" chybí jen podpora kalibračního souboru, který je ke každému konkrétnímu kusu mikrofonu iMM-6 ke stažení. Snad na tom WiiM ještě zapracuje...
muchacho
Junior