Propojení PC to TV - na 10m.

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod z21 11. 3. 2006 12:53

Potřebujete audio distributor.Pokud jste radioamater tak to není problem vyrobit.6ks tranzistorů,10 kondenzátorů,6odporů a plechová krabička. :roll:
z21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LUC.key 11. 3. 2006 14:56

Ja si delal kabel PC=>obyvak cca. 15m , koupil sem mikrofonni kabel ktery ma 4 vodice, kazdy stineny + stineni cekove. Vysel me na 500,- ...paksem zjistil ze se S-Video kabely delaji taky v te delce a stoji daleko min :mad: zvuk taham zvlast obyc stinenou dvoulinkou :) provozuju to uz tak 2 roky, kvalita je ok, hlavne teda jde o filmy z divx
Kdyby nekdo doma mel stare elektronky kterych se chce zbavit, tak se mi prosim ozvete, za ty lepsi zaplatim! ...sbiram, bastlim

„Když neodskočíš z cyklu programu, nikdy nebudeš v podprogramu.“ == „Odvážnému štěstí přeje.“
LUC.key
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yaggi 18. 3. 2006 22:11

ten brum vyvoláva zem jednotlivých zariadení, ja som to riešil kondikom
yaggi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dreamer 19. 3. 2006 00:24

JayBee píše:Ještě bych tam při tom pájení strčil nějaký kondík. Takle přesně jsem to měl. Po čase mi to odvařilo na televizi AV vstup. Prej za to může rozdíl potenciálů. Zkuste se někde podívat po oddělovacím filtru, nebo jak se to jmenuje /quote]

To je zaujimave, asi po akom dlhom case?

Ja to mam zapojene cez 20m kabel, tieneny len celkovo, kvalita je v poriadku, mam aj kondenzatory na vstupe videa pred kablovkou ktora sposobuje brum a rozne 'video efekty', tie kondenzatory pomohli, ide to bezchybne ale to ze sa moze poskodit AV vstup ma trochu vystrasilo. Stacia teda tie 2 kondenzatory tam kde su alebo ich treba dat aj niekde inde?
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod S-Tony 19. 3. 2006 00:39

Já měl v garáži asi 15 metrů telefonní 8-smi drátkový kabel.
A z něj jsem si udělal stíněný kabel(kroucenou trojlinku). Mám pc z TV propojeno na dvacet metrů a hraje to bez rušení šumu a brumu.

Ale pro tažení kablu jsem zvolil obvodovou zeď baráku. Tam totiž nejsou v cestě žádné rušivé vlivy.
Když jsem ten kabel tahnul vnitřkem domu tak byl výsledek otřesný.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod Slejtr 19. 3. 2006 01:31

ja mam propojenou televizi pres TV-out a obraz mam jenom cernobili z grafiky mam redukci na cinch a na strane televize cinch do scartu a jede to cernobile :cry: uz sem to resil pred pul rokem ale asi je to slepa ulicka :x mam radeon 9600XT
Slejtr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 19. 3. 2006 01:41

A zkoušel jste propojit bez scartu? Cinchem přímo do TV?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Slejtr 19. 3. 2006 01:44

ano i to sem skousel na druhe televizi ktera ma primo vepredu vyvod na cich audio a video pak sem to pustil na AV a zase cernobili :(
Slejtr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 19. 3. 2006 09:51

A používáte nějaký program? Například TVtool?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Skodik 19. 3. 2006 10:11

Madagio píše:Chápete to správně a není to úplně šťastný nápad, to máte pravdu.
Jenže video nemám a ani by mi to nepomohlo, jelikož já chci mít PC napojené
- na repráčky u PC kvůli zvukům např. z Mirandy apod.
- na hifi, protože tak poslouchám MP3
- na televizi a hifi věž, protože tak koukám na video. Televize sama nemá špatnej zvuk, ale přece jen hifi při filmech dodává mnohem hutnější basy a zvuková kulisa je tak mnohem lepší /quote]

zadnej problem, na integrovane zvukovce (tedy nebude to zadnej extra vykon) provozuji uz nekolik let, ze mam zapojenych 5 zarizeni a pohoda ani pri rozdeleni neubyde vykon tolik jak by se mohlo zdat.
-- vsechno dulezite najdete na moji osobni strance - vice profil
Skodik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Epe 19. 3. 2006 10:38

yaggi píše:ten brum vyvoláva zem jednotlivých zariadení, ja som to riešil kondikomi/quote]

Chtel jsem se zeptat jak jste zapojil ty kondy - prerusit zem a tam dat ten kond? (jak velky) tak jak je to tady: http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... cle&id=242 ?
Po tom co sem se docetl ze si nekdo zrusil vstup na TV, tak jsem je tam taky dal, ale ve zvuku byl pak strasny brum, tak jsem je zas odstranil :-/
Epe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slejtr 19. 3. 2006 13:11

Jersey píše:A používáte nějaký program? Například TVtool?T/quote]

Nepouzivam to jde jen na nVidie ne? :?:
Slejtr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 19. 3. 2006 15:09

Ano, to jde jen na nVidie :?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře