Jakou televizní anténu?

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tatara 9. 2. 2007 10:50

Můžete mi prosím někdo poradit, jaká televizní anténa je vhodná do místa s poměrně silným signálem, ale mnoha odrazy. Vedle domu máme velké skladiště z hliníkového plechu a tak mám na obraze tzv. duchy. Zatím to nechci řešit přechodem na digitální vysílání (ztratil bych možnost nahrávat něco jiného než na co se dívám).
Díky

//Jersey II.: Upraven nadpis.
tatara
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pytlík 9. 2. 2007 11:34

Asi nějakou dlouhou Yagi s velkým počtem prvků. Bude sice mít zbytečně velký zisk, který se nevyužije, zato ale bude úzce směrová a tím pádem málo citlivá na rušivé signály z jiných směrů. Konkrétní typ ti neporadím, protože nesleduji nabídku obchodů, ale myslím, že ve specializovaném obchodě ti poradí dostatečně, když řekneš, že cheš anténu do místa z mnoha odrazy (jo, a protože máš silný signál, tak zásadně bez předzesilovače, ten by v tomhle případě byl jenom na škodu).
Pytlík
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 9. 2. 2007 13:34

Já bych zase potřeboval anténu na digitální TV. Mám takovou malou anténku dodávanou ke kartě, jenže jsem v dolíku a v 2. patře paneláku (zjevně používám nějaký odražený signál) a bohužel mi to někdy zlobí.
Zkoušel jsem takovou obrovskou venkovní širokopásmovou anténu a ta byla OK, jenže je moc velká na indoor použití.
Zkoušel jsem různé stolní antény na příjem TV, co se prodávají v hypermárketech (i se zesilovačem), ale bylo to naprosto nepoužitelné.
Nejlepší signál má stále ta dodávaná ke kartě. Jeden z multiplexů mi jede bez problému, ale s druhým je to horší, závisí taky dost na počasí.
wojta
Junior

Odeslat příspěvekod Pytlík 9. 2. 2007 13:51

Anténě je to jedno, jestli analog, nebo digitál, ta o formátu přijímaného signálu nic neví.
Jinak si musíš vybrat: Buď vyhovující a zaručený signál (tzn. solidní anténu), nebo cosi náhradního strčeného do konektoru. Žádná zázračná anténa malých rozměrů a velkého zisku neexistuje. Fyzikální zákony neobalamutíš.
Naposledy upravil Pytlík dne 9. 2. 2007 15:38, celkově upraveno 1
Pytlík
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 9. 2. 2007 14:01

Jo to pochopitelně vím, ale stačila by mi nějaká, která má o něco lepší zisk než ta dodávaná, ale zase by nemusela být o tolik větší. Ta směrová anténa by možná nebyla špatná. Nějaký dobrý obchod s anténami?
wojta
Junior

Odeslat příspěvekod Lukáš V. 9. 2. 2007 14:13

Ja nedavno koupil v ostrave smerovou antenu specialne pro 39. kanal, na kterem se zde dvb-t vysila a jsem nadmiru spokojeny. Bydlim od Ostravy asi 20 km, ale hodne objektu mi rusi vyhled. Nicmene prijem se podstatne zlepsil oproti antenam co pouzivam na analog.
Lukáš V.
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 9. 2. 2007 14:17

wojta: Mozes sa poobzerat napr. po modeli Philips SDV4230 alebo SDV3220.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel