od EKKAR 12. 4. 2007 19:17
To gyrous: Původní talíře nebyly duralové, jak by se zdálo, to by se nedaly lisovat, ale musely by se soustružit. Byly ze zinkové slitiny, je to poznat i podle hmotnosti. Tato slitina má jednu velkou nectnost - nesnáší mráz a velké teplotní rozdíly vůbec, nic nepomáhá, že přechod je pomalý. Například promrzající půda v podstřeší RD ho během pár zim zcela spolehlivě zničí. Není ohnutý, je zborcený podle sítě mikrotrhlin, které postihly celou masu materiálu. Při náhradě jiným talířem bych byl opatrný - musíš dodržet výšku roviny pro uložení desky nad rovinou základního šasi, abys nezměnil úhel, pod kterým se na desku nasazuje hrot přenosky - musel bys potom upravovat i úhel přenoskové hlavy vůči ramínku. Abych se přiznal, sklo mne nenapadlo, spíš jsem přemýšlel o akrylátu čili plexiskle, ale to se teplem kroutí ještě víc. Pokud se podaří kontakt do Litovle, budeš na nejlepší cestě, tam vědí o gramcích i to, co ještě nestačilo projít jakoukoliv publikací, pořád ještě je tam totiž vyrábějí, bohužel už jen pod cizí značkou a ne pro tuzemský trh...
To ilja2001: Můžeš mi ten kontakt do Litovle poslat taky? Buď na SZ, nebo na ICQ, potřeboval bych nějaké drobnosti k NC 600Q, nikde jinde je ani mít nebudou. Díky.
je mi tady z toho na blití.