Gramofon Tesla vzit????

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Legalize 10. 4. 2007 17:21

ne...ja sem to predtim ale nenabizel, pouze se ptal jestli je to vyhodna koupe za cenu 500Kč nic víc.... :P
Legalize
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 10. 4. 2007 17:32

Jenže tím jsi to zveřejnil a nenapsal jsi u toho, že je to cena od Tvého kamaráda VÝHRADNĚ PRO TEBE, takže pro jiného bude dvojnásobná.
Kapišto, co tím chci naznačit?
Kdybys dneska napsal do fóra, že ten gramec je na prodej bez uvedení ceny a případnému zájemci potom soukromě sdělil, že těch 500 bylo jen z kamarádství výhradně pro Tvou osobu a že od nich bude požadován litr, poslal by Tě každý určitě někam hodně daleko, kde by se Ti vůbec ale vůbec nelíbilo...
A kdybys to napsal podle pravdy, že Ty ten gramec nechceš, ale je kámoše, jenže on už bude od cizího chtít dvojnásobek, věřím, že by ten banán od Jerseyho taky nenastal... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Legalize 10. 4. 2007 17:59

.......rikal sem jestli ho vzit za 500...tim sem myslel sebe a nerikal sem ze by byl k mani nekomu jinemu......ted jen oznamuji ze ho brat nebudu a ze by byl k mani za 1000Kč, kdyby nekdo chtel.........jakoze myslel sem to dobre protoze ste tu rikali jak je to super gramec, tak sem si rikal ze by mohl byt zajem.....ale kaslu na to ja z toho nic nemam a at si to kamos proda sam........

jo a prvne kdyz sem to psal tak sem nevedel jaka bude situace ted, tedy ze to brat nebudu a ze to bude k mani...
Legalize
Junior

Odeslat příspěvekod S-Tony 10. 4. 2007 18:07

To EKKAR:

Jedna věc je teorie v číslech a druhá věc je slyšitelná skutečnost. Jde přesně o to co píšeš. Kdyby to jen s té desky náhráli a vyčistili, ale oni to přemástrují a totálně to dodrbou. Některé CD se vůbec nedají poslouchat na středně kvalitní HI-fi soustavě.
No jestli ještě začli dělat CD určená přímo ke grabování do mp3 přehrávačů, tak to potěš pánbů. Tak to si radši budu shánět ty staré verze na CD.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 10. 4. 2007 18:16

To Legalize: Vidíš - takhle jsi to měl napsat hned odpoledne a byl by klid.

To S-Tony: Ne na grabování do mp-trosek, ale do disc-manů, a tam máš chca-nechca úplně stejný špunty, jako u té trosky, to znamená sluchátka, která podle dnes už historického vyjádření pana Dudka jsou následující kvality: BASY NEUMÍM, VÝŠKY TAKY NE, ZATO STŘEDY PĚKNĚ ZKRESLENĚ... To vyjádření sice tenkrát patřilo tehdy obvyklým autoreproduktorům, ale na špuntová sluchátka sedí taky jako pr**l na hrnec...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gyrous 12. 4. 2007 05:46

Děkuji za odpověď. Je možné nahradit talířem z jiného modelu gramofonu? Co třeba materiál jako sklo?
Převzal jsem jakoby štafetu (válel se na půdě) a rád bych to zprovoznil. Ten talíř se ohl jen tak časem, na to že byl tehdy model jakoby špička, udělali soudruzi někde chybu... :(
gyrous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 12. 4. 2007 07:47

gyrous: Loni jsem si nechal dělat generálku litovelského gramofonu. Při hledání někoho, kdo by mi tu opravu udělal, jsem dospěl k majiteli prodejny ETA v Litovli, bývalého zaměstnance Tesly Litovel, které mj. stále gramofony opravuje. Možná by měl k dispozici i ten talíř nebo ti poradil, který jiný by byl vhodný.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 12. 4. 2007 19:17

To gyrous: Původní talíře nebyly duralové, jak by se zdálo, to by se nedaly lisovat, ale musely by se soustružit. Byly ze zinkové slitiny, je to poznat i podle hmotnosti. Tato slitina má jednu velkou nectnost - nesnáší mráz a velké teplotní rozdíly vůbec, nic nepomáhá, že přechod je pomalý. Například promrzající půda v podstřeší RD ho během pár zim zcela spolehlivě zničí. Není ohnutý, je zborcený podle sítě mikrotrhlin, které postihly celou masu materiálu. Při náhradě jiným talířem bych byl opatrný - musíš dodržet výšku roviny pro uložení desky nad rovinou základního šasi, abys nezměnil úhel, pod kterým se na desku nasazuje hrot přenosky - musel bys potom upravovat i úhel přenoskové hlavy vůči ramínku. Abych se přiznal, sklo mne nenapadlo, spíš jsem přemýšlel o akrylátu čili plexiskle, ale to se teplem kroutí ještě víc. Pokud se podaří kontakt do Litovle, budeš na nejlepší cestě, tam vědí o gramcích i to, co ještě nestačilo projít jakoukoliv publikací, pořád ještě je tam totiž vyrábějí, bohužel už jen pod cizí značkou a ne pro tuzemský trh...

To ilja2001: Můžeš mi ten kontakt do Litovle poslat taky? Buď na SZ, nebo na ICQ, potřeboval bych nějaké drobnosti k NC 600Q, nikde jinde je ani mít nebudou. Díky.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ilja2001 13. 4. 2007 10:36

Ekkar: Ten kontakt ti klidně napíšu i tady, stačí do vyhledávače dát prodejna ETA Litovel :wink: Výsledek: podniková prodejna ETA Elektro - Litovel • Palackého 16 • 784 04 Litovel • telefon: 585 342 256 • Majitel/vedoucí - nevím přesně - je asi bývalý zaměstnanec Tesly Litovel, který teď provozuje tento obchod a taky elektroservis.
PS. Taky jsem generálkoval MC 600Q.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod grigorij 17. 4. 2007 20:47

Zdravím,
zaujala mě tahle diskuze o tesle, protože jsem se nedávno sám stal majitelem NZC 421. Tvůj problém s bručícím zesilovačem má jednoduchý řešení, který tě vyjde maximálně na stovku. Pokud jsem dobře pochopil, stalo se mi to samý. Stačí vyměnit filtrační kondenzátor za můstkem hned u síťovýho zdroje. Je to ta největší součástka vevnitř gramce. Stačí koupit novej elektrolytickej kondík klidně s trochu vyšší kapacitou, hlavně zachovat stejný nebo vyšší volty! A připájet ho na ten starej paralelně se správnou polaritou. Tím je to vyřešený a zesík hraje! Takhle to aspoň probíhalo u mě.
grigorij
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 18. 4. 2007 16:48

diky za info !

ked to bude opravene, dam vediet, cim to bylo...
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod EKKAR 18. 4. 2007 17:48

Pokud tohle pomohlo, bude lepší ten starý ellyt amputovat, nebude aspoň zabírat místo, když je k ničemu. Já se s tím u své NC 430ky setkat nemůžu, tam výkonový zes nemám, jen preamp a filtr subsoniky, vše asi 5 let staré, takže vysychání ellytů ještě příliš nehrozí...
A NC600Q je kapitola sama pro sebe, tam je to jak u toho rabína - všecko je jinak...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod grigorij 22. 4. 2007 21:26

Je to práce navíc, ale dá se. Ono dnešní elyty jsou asi tak pětkrát menší, než tehdy, takže se tam nepletou ani oba najednou:)
Zvláštní věc - zjistil jsem, že jedna strana mi hraje víc výškově a druhá zase víc basu. Zdá se, že to budou ty vysychající elyty, takže budu muset zase rozebrat:( A nezbývá, než znovu pročíst všechny Ekkarovy dobré rady. Jinak se zvukem KD 606tek v koncovým zesilovači jsem opravdu nadmíru spokojen! A pak už jen sehnat předzesilovač pro gramo a novej gumovej řemínek, kterej na pár místech úplně spuchřel a způsobuje mírný kolísání desek... Tyhle starší stroje potřebujou sice víc péče, zato si ji ale taky zasloužej!
grigorij
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 22. 4. 2007 21:54

POZOR! Nejsou jen moje, jsou to zkušenosti celé řady garmofónařů, které jsem posbíral a vyzkoušel, protože na gramofon hraju už asi 20 let, jinak jasně píšu "četl jsem" nebo "slyšel jsem". A jestli chceš RIAA preamp s velmi dobrým poměrem kvalita x cena x pracnost, dej mi do SZ svůj e-mail, pošlu Ti oskenovaný plánek i s návodem na Actidamp Mk.II od pánů Dudka a Sýkory. Sice už porodili větší "děla" (A-p Mk.III a IV), ale ta Mk.II je pořád dobrá a přitom nedá tolik práce na ni sehnat součástky a ubastlit ji, ani to nestojí tolik tvrdé české měny. Dá se to spáchat tak kolem 1kKč, pokud jsi schopen si podle předlohy udělat sám DPS, jinak si musíš připlatit za profi výrobu, tam to záleží na výrobci těch desek.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kalich. 27. 12. 2008 20:02

Jakej názor by tu byl na gramofon Tesla NC-450. Mě se zdá dobrej, a ještě budu to chtít propojit s 5.1 reprákama, můžete kdyžtak doporučit nějakej zesilovač, díky
http://hifi-bazar.cz/gramofony.htm .
Dell XPS 15 Touch, Windows 10 64Bit
Samsung Galaxy Note III 32GB + 64GB karta + Galaxy Gear
kalich.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka