Kde sehnat 7-pinový S-Video kabel?

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jannnn 30. 8. 2007 18:00

Jak sme zjistil, v čr je velký problém sehnat 7 pinový S-Video kabel. Jelikož mam grafiku ATI a ta při spojení s TV 4pinovým kabelem přenáší jen černobílý obraz, chci to zprovoznit normálně. Když tam dám rekuci na cinch co jsem měl ke grafice ve stolním PC, pro změnu to televizi ani nenajde...

E-shopy, datart, elektroworld, makro, tesco, místní prodejci, obcody s elektrosoučástkami nic.

Nevíte?
jannnn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucky-x 30. 8. 2007 18:34

Pockat, pockat... nebude spis problem v nastaveni nez v kabelu? Nevim jestli to reknu presne... ale myslim ze mas nastavenou spatnou "normu" v ovladaci na grafiku to staci prepnout a pojede to barevne... Uz je to nejak cas co jsem se timhle zabyval na nazvy si nevzpominam... mozna tam mas nastaveny NTSC a mas tam mit PAL... ne? Nebo je to skutecne kabelem? opravte me
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod jannnn 30. 8. 2007 18:36

Tim to není, to už jsem všechno zkoušel. A teprve potom jsem hledal na netu a zjistil toto. Je to opradvu dáno grafickou kartou, kdy Nvidia používá standardní 4-pin a ATI musí mít něco extra, tedy 7-pin.

edit:i když teď zas koukám na http://www.weethet.nl/english/video_con ... .php#tvout. a tam sou ty 4 piny totožné na obou dvou zapojeních, ty 3 navíc jsou jen "bonusové". Tak už teda netušim jak to je...s těma normama jsem si hrál, to bylo první co sem dělal a nepomohlo, stejně jako vše ostatní co jsem na netu vyčetl..
jannnn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucky-x 30. 8. 2007 18:57

hmm... no ja nasel akorat toto: http://www.lan-shop.cz/redukce-pc/ostatni/17738 ale to ti asi nepomuze...

timto me znalosti asi konci :) ... osobne se s tim 7pinovym setkavam poprve... ale tak to vubec nic neznamena
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod BOSSHUGO 31. 8. 2007 11:22

No to ja stara znama vec ze sehnat 7-pin je snad nemozne a myslim ze ne jen ATI, ale i Nvidia ma uz u novych grafaren 7-pin a dodavaji redukce jen na YUV. Pokud by ti stacila jen redukce na Cinch za 80 kc tak je tady, protoze na tom predeslem odkazu uz nejde koupit
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0BM000797
BOSSHUGO
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 1. 9. 2007 10:47

* SOUTĚŽNÍ PŘÍSPĚVEK viz. nová soutěž

6. soutežní otázka!

Jaké je označení nové 70" LCD TV od Sony, která byla v nedávné době spolu s dalšími 14 televizory představena?

Odpověď posílejte přes soukromou zprávu mojí osobě - jinou formou nebude přijata.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod jannnn 1. 9. 2007 12:03

redukci na cinch mam (jak jsem psal :)), ale po zapojení karta televizi nedetekuje, a signál se na TV neobjeví ani když v nastavení vynutim zapnutí výstupu i bez připojené TV....
jannnn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Chytrák 4. 9. 2007 18:56

a to nema DVI vystup?
Chytrák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JendaLinda 7. 9. 2007 12:45

Nejspíš bude potřeba v ovladačích grafiky S-video přepnout na kompozit.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Podhy 19. 10. 2007 13:23

Já mám ke GPU nějakou redukci od gigabytu ale v ČR jsem jí nenašel nikde kde by se dala koupit

najdete to tady: http://www.gigabyte.cz/Products/VGA/AccessoryList.aspx

já mám "HDTV/ Video-out Cable (NVIDIA)" (úplně dole) osobně bych potřeboval ještě jednu ale kde to sehnat to nevím :-/ jediný co vím tak že TS Bohemia je jejich distributor
Notebook: ASUS F3Jc-AP025, Core 2 Duo T5600, 1GB RAM, 100GB HDD, GeForce Go 7300
PocketPC: ASUS MyPal A632N
Podhy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JendaLinda 19. 10. 2007 14:19

Pokud redukci máš, není problém z ní multimetrem získat zapojení a druhou si vyrobit.
7-pinové a 8-pinové mini DIN konektory jsou běžně dostupné v prodejnách s elektrosoučástkami.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Podhy 19. 10. 2007 14:27

tak kdybych elektronice rozuměl tak bych to možná i udělal :) ale jinak asi těžko :)
Notebook: ASUS F3Jc-AP025, Core 2 Duo T5600, 1GB RAM, 100GB HDD, GeForce Go 7300
PocketPC: ASUS MyPal A632N
Podhy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod UniFly 19. 10. 2007 16:58

toto jsem jako prodejce řešil s kolegy a zákazníky už mnohokrát a ve finále jsme došli k takovému závěru:

-některé grafické karty mají TV výstup řešeny formou tzv. "rošířeného S-VHS" konektoru, který má stejné rozměry jako klasický S-VHS, ale má 7 nebo 8 nebo 9 pinů

-každý model takovéto GK využívá tento konektor trochu jinak, setkal jsem se s Audio-Video výstupem, ViVo, nebo ještě něco jiného, prostě spousta variant. navíc místo S-VHS sinálu tam někdy pouštejí jen composit ;-)

-většina výrobců s trochou sebeúcty dodává v balení také redukci na standardní konektory, většinou vypadá jako kus kábliku, na jednom konci tento škaredý konektor, na druhém potom CINCH, S-VHS nebo ještě něco jiného, podle toho, co vlastně ta karta umí.

-POZOR - někteří prodejci hotových pc vám tuto redukci nepřibalí (doporučuji omlátit jim tento počítač o hlavu). Také se stává, že koupíte pouze novou GK a redukce tam přesto není. Nevím, jak je to právně ošetřené, ale doporučoval bych zkusit vaměnit tu kartu u prodejce za jiný model, pokud možno jiného výrobce.

-řešení: pokud nemáme originál k dispozici, můžeme zkusit podle přesného označení modelu získat tuto redukci u výrobce. podle praxe ale nevěřím tomu, žeby někdo touto cestou uspěl. Druhá možnost je sehnat konektror, který zrovna do této GK pasuje a za předpokladu, že víme přesně, co je nakterém pinu, můžeme si tuto redukci udělat sami. také můžeme zkoužet metodou pokus-omyl, za výsledek ale neručím.
Vzhledem k výše uvedenému, v případě, že absenci potřebné redukce nezjistíme bezprostředně při koupi, se dá říct, že jsme, lidově řečeno, v pasti.
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý