Připomínky uživatelů ...

Rady, náměty, připomínky, ...

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 12. 5. 2014 06:14

icotech852 píše:
armaman píše:Co tak ako "kolemjedoucí" zacat s FAQ a konkretne hned tu
viewtopic.php?f=1702&t=700015
Este 6 prispevkov a si JUNIOR "ta ta ta taaaaa" :mrgreen:

ja mam napr.1391 a som mierne pokrocily,takze to nefunguje tak ako si napisal.

Jak je tam přímo napsáno, o povýšení statusu musíš zažádat.
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod armaman 12. 5. 2014 06:45

Ved to, dakto na 1 stupni Zš asi chybal.... :D
Ale pisal to o 5:59 ,takze asi mal este karpinky v oku ;-)
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod icotech852 12. 5. 2014 09:56

no :D ,som to nedocital.Kazdpopadne by som skor ocenil keby boli stupne odvodene od navstevnosti a nie od skusenosti,pretoze sa moze stat ze je niekto expert uz ako kolemdouci.

priklad: (kratko diskutujuci vs skuseny diskuter).Je logicke ze si niekto Expert rank zasluzi,ale myslim ze ranky by mali byt o navstevnosti.

Pripadne zaujimave ranky si mozu clenovia odsuhlasit vo vlakne a nie ich "sukromnou postou" vyzobrat od Admina.
Naposledy upravil icotech852 dne 12. 5. 2014 10:52, celkově upraveno 1
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hexxisek 12. 5. 2014 10:20

:) já bych se na nějaký rankování vykašlal, zavedl bych něco jako hodnocení uživatelů.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 12. 5. 2014 17:13

Netvrdím, že hodnosti jsou nějakým extra hodnocením. Jedná se ale o běžnou formu, která je vidět i na jiných fórech, ač možná někde v trochu jiné podobě.
Zde bylo správně tazateli odpovězeno, že když bude přispívat, může získat vyšší hodnost, resp. si následně o vyšší zažádat u moderátorů/administrátora.

Osobně bych se vykašlal na „rankování“. Ten, který na fóru tráví více času, si již své osobní hodnocení jistě vytvořil. Z druhé strany nutno napsat, že fórum tvoří především aktivní uživatelé, nikoliv jen pasivní čtenáři... aneb, když nikdo nebude psát, nebude co číst. Tudíž je třeba alespoň lehce „označit“ aktivnějšího uživatele. Proto jsou zde hodnosti.

TH1RT3N čím jsi přínosný pro ostatní uživatele fóra, když budeš jen a pouze číst? Když nikomu neporadíš, nepomůžeš? Jen pasivně budeš hledět na příspěvky ostatních. My jsme rádi za každého čtenáře. Ale samozřejmě větší přínos pro celé fórum má přispěvatel.

Píšeš, že se na fóru pohybuješ již několik let, ale registrace tomu neodpovídá. Chápu to tak, že jsi nejdříve asi četl a teprve následně, když bylo potřeba, jsi přistoupil k registraci.

Já se na fórech pohybuji již řadu let, a protože se občas ptám a jsem rád, že mi někdo věnuje svůj čas a znalosti, tak se to dalším snažím oplatit. Tedy když vím, napíšu. Nedělám to proto, abych měl 1 000 000 příspěvků, ale pro radost z toho, že někdo již nemá stres, že mu nefunguje televize, přehrávání přes DLNA... Nemusel nikam chodit, volat servis - stačilo se zeptat zde na fóru. Samozřejmě - ne vždy jde vše vyřešit takto na dálku. Ale mnoho, mnoho se zvládnout dá.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MacPhenom 12. 5. 2014 17:21

Ahoj, maximální velikost avataru je nyní 15 kB což asi bude historický přežitek z doby vytáčené. Vzhledem k tomu že jde docela těžko splnit (pod 60kB jsem se s barevným obrázkem vážně nedostal) šel by tento limit prosím navýšit na nějakou rozumnou hodnotu?
Dále by se pak hodila možnost nahrávat více příloh do příspěvku, například u recenzí jsou tři vážně málo (já to obcházím odpovídáním si na příspěvek ale to není moc pohodlné).

Předem děkuji :-)
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 12. 5. 2014 17:34

MacPhenom jak vidíš, řada uživatelů se do limitu s barevným obrázkem vešla. Velikost avataru je omezena z jiných důvodů než uvádíš.

Teď si nejsem jist, ale není povoleno 5 příloh pro jeden příspěvek?

Vzhledem k tomu, že nejsem schopen s Tvým požadavkem nic zásadního udělat, předám ho výš k posouzení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MacPhenom 12. 5. 2014 17:54

Děkuji za odpověď. Ohledně avataru u JPEG nebo PNG jsem se na tu velikost u obrázku který jsem chtěl nebyl schopný dostat ale když jsem teď zkusil GIF tak už to jde :-) barvy tím sice docela trpí ale není to tak hrozné ;-) . Co se týče příloh tak mě to píše jako maximum 3.
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 12. 5. 2014 19:48

ja by som s nim suhlasil,obrazok kludne do 60kB,rozlisenie moze zostat
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TH1RT3N 12. 5. 2014 19:59

To MgX:

Zaregistroval jsem se zde před půl rokem a to z důvodu dotazu. Jinak jsem stálým čtenářem více jak čtyři roky, tuším..problematice audia myslím trochu rozumím.

Ano, pravdou je, že pouze čtením nikomu nepomůžu, ale myslím, že na to jsou tady povolanější..(Bína, Bogino etc.)..i když tuším dvakrát jsem se pokusil někomu poradit s rozhodování mezi X3 a Ipodem.

To sortování mě ale irituje..protože pokud sem jde začátečník pro radu, určitě ne pro to, aby ji dostal od jiného začátečníka..Jak má chudák z popisu: Hi-Fi Kuře, strašidlo a pod. (tímto se nechci dotyčných dotknout) vědět, jak znalý audioproblematiky dotyčný je..pokud tam budu mít škatulku junior a jiný tam bude mít škatulku třeba bagr, přestává to dávat smysl..

Momentálně smolím dojmy, zkušenosti a srovnání sluchátek které se zde moc neobjevují a které vlastním. Tak snad už ze mě bude alespoň ten junior.:)
TH1RT3N
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 12. 5. 2014 20:47

TH1RT3N všiml sis zrovna několika málo specifických ranků, které nejsou rozšířeny dramaticky a mají určitý „historický“ podtext. Jedná se opravdu o zanedbatelný počet uživatelů - skoro bych řekl - počet, který se dá spočítat na prstech jedné ruky. Navíc se jedná o zkušené uživatele, kteří jsou tu velmi dlouho a dokonce byli u zrodu avmania.cz, či se jedná o bývalého administrátora.

Myslím, že trochu přeceňuješ význam hodností. Asi k tomu máš nějaký zvláštní (osobní) důvod. Není třeba se kvůli hodnosti cítit nedoceněně. Myslím, že většina lidí si zde svoji reputaci musela vysloužit spíše odsloužením, než pouhým počtem příspěvků a zvýšením hodnosti. Co si všímám v mnou hlavně sledovaných sekcích věnovaných televizím a satelitům, uživatel je rád za každou radu. Je mu celkem jedno, kdo ji dává. To je čistě Tvůj pohled na věc. Navíc u některých stačí kliknout na počet příspěvků, anebo si jich pár přečíst a hned víš, kdo Ti radí. K lepší „čitelnosti“ uživatelů a rádců jednoznačně přispívá pobyt na fóru.

Nečetl jsem Tvé příspěvky, navíc jich zde nemáš moc. Nejsem/nejsme tudíž schopen/ni adekvátně posoudit, zda audiu rozumíš, popř. do jaké míry. Přínos pro fórum má každý uživatel, který je schopen druhému jasně, jednoznačně, přehledně a ve vší slušnosti poradit. Paradoxně hyper-odborník může být tak moc odborně naladěn, až se BFU v jeho radách rychle ztratí. Tudíž může následovat jen komunikace v rámci dalších velmi znalých uživatelů. BFU má ale smůlu.

A když jsme v té družné debatě, tak ještě detailně.

TH1RT3N píše:To MgX:

Zaregistroval jsem se zde před půl rokem a to z důvodu dotazu. Jinak jsem stálým čtenářem více jak čtyři roky, tuším..problematice audia myslím trochu rozumím.

Pokud jsi skutečně STÁLÝM čtenářem více jak čtyři roky, musíš o fóru, jeho zvyklostech, rádcích atd. atd. vědět mnoho. Tvůj náhled/jeho část pak kontrastuje s výše uvedeným.

Tím, že vytvářím formu protinázoru, nevykazuji neochotu se nad stavem zamyslet. Nyní tedy zvláště v rovině „specifických“ ranků. Zbytek je zcela jistě na případném komplexnějším vyhodnocení, které by muselo být zváženo hlavním vedením.

TH1RT3N píše:Ano, pravdou je, že pouze čtením nikomu nepomůžu, ale myslím, že na to jsou tady povolanější..(Bína, Bogino etc.)..i když tuším dvakrát jsem se pokusil někomu poradit s rozhodování mezi X3 a Ipodem.

Je dobře, že sis tuto úlohu vyzkoušel. Jak opakovaně uvádím, rádců je vždy nedostatek. Ne vždy ale je pozice rádce, ač sebezkušenějšího, jednoduchá.

TH1RT3N píše:To sortování mě ale irituje..protože pokud sem jde začátečník pro radu, určitě ne pro to, aby ji dostal od jiného začátečníka..Jak má chudák z popisu: Hi-Fi Kuře, strašidlo a pod. (tímto se nechci dotyčných dotknout) vědět, jak znalý audioproblematiky dotyčný je..pokud tam budu mít škatulku junior a jiný tam bude mít škatulku třeba bagr, přestává to dávat smysl..

Mě irituje lidská hloupost, neochota pomoci druhému, zbytečná agresivita, internetové „hrdinství“. Neboť na žádném fóru nepatřím mezi lovce ranků, ani počtu příspěvků, hodnocení uživatelstva je mi více/méně volné.

Individuální vytváření jakýchsi „superrádců“, by v konečném důsledku mohlo negativně ovlivnit ostatní uživatele. Vím, jak se občasně reaguje na některá „povýšení/nepovýšení“. Taktéž je nutno vzít v potaz, že odborník skutečně nemusí být dobrým rádcem, a to z mnoha důvodů. Třeba i proto, že není schopen udržet nervy na uzdě, ubránit se vulgaritám...
Zde opět platí, pokud fórum detailně sleduješ čtyři roky, víš. Pokud nevíš, nesleduješ detailně...

TH1RT3N píše:Momentálně smolím dojmy, zkušenosti a srovnání sluchátek které se zde moc neobjevují a které vlastním. Tak snad už ze mě bude alespoň ten junior.:)

Není nutné být frustrován z ranku. Jestli máš ale na mysli spíše pojmenování jednotlivých hodností, pak se samozřejmě dá zamyslet nad teoretickým vylepšením.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod TH1RT3N 12. 5. 2014 21:21

To MgX:

Samozřejmně jsem vybral ranky zcela nahodile, jen pro ilustraci, u obou vím, že problematice rozumí a s jejich názory se většinou ztotžňuju. V přispěvatelích se dá se říct za ta léta orientuji, vím, koho bych požádal o radu a koho ne, byť problematice nepochybně rozumí. S trochou empatie s nováčky v audiu musím ale konstatovat, že bych se v těchto exotických rancích lehce ztrácel a pohlížel na ně s nedůvěrou. Na druhou stranu naopak takový Bogino by si zasloužil mnohem vyšší ohodnocení.

Nechme to být, jsou to jen slůvka a písmenka pod nickem. Jen je mi proti srsti že musím psát a psát, aby mi ten jdoucí kolem už konečně zmizel. Není v tom frustrace, hledal jsem v nastavení změnu na skromného "pokročilého" netušil jsem však, že si ten rank musí člověk vypsat. Proto můj dotaz. Osobně bych raději koupil poměrně drahou věc od prodejce, který je zde titulován jako "odborník", než od "kolemjdoucího". Je to jednoduchá psychologie. Možná je to jen můj subjektivní pocit, možná i důvod, proč jsou tak skvělá sluchátka jako Shure SRH940 neprodejné ani za 3800.-

Možná by nebyla od věci možnost si zobrazení ranku vypnout, možná kromě "uživatelů" s Banem, výstrahou a pod.

Dík za Tvůj čas, přeji pěkný zbytek večera.
TH1RT3N
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 12. 5. 2014 21:31

TH1RT3N píše:Nechme to být, jsou to jen slůvka a písmenka pod nickem. Jen je mi proti srsti že musím psát a psát, aby mi ten jdoucí kolem už konečně zmizel.

V tom se lišíme. Já neřeším, že jsem někde junior, návštěvník, kolemjdoucí. Nepíšu proto, abych jím nebyl. Píšu z jiných důvodů...

Prodejce by se na fóru vyskytovat neměl. Respektive vyskytovat se může, ale neměl by aktivně nabízet produkty. Jedná se o hrubé porušení pravidel.

Díky za názor.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MgX 13. 5. 2014 18:11

MacPhenom a ostatní...

bylo mi oznámeno, že povolená velikost avataru se navyšuje na 25600B. Fórum by postupně (zkuste) mělo nabídnout více příloh v rámci jednoho příspěvku. Maximálně však 10. Samozřejmě je omezena velikost každé přílohy a také celková velikost.

Informace bude následně ještě upřesněna.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod TH1RT3N 14. 5. 2014 17:46

To MgX:

Prodejce bylo od mne nepřesné, správně mělo být prodávající. A já, jako prodávající v sekci bazar mám pocit, že mne ta škatulka kolemjdoucí lehce znevýhodňuje.

Ruku na srdce, od koho bys koupil sluchátka za 20K, kdyby byly v bazaru dvě totožné, za stejnou cenu..od Bíny, nebo od ferdy kolemjdoucího? Myslím, že bína by mohl dát i za 21K a bez váhání bys sáhnul po jeho..

Píšeš, že neřešíš jestli jsi někde junior, nezlob se, nevěřím..Po dvaceti letech zkušeností v audiu bys jím nechtěl být nikde. To je jako dát si na Ferrari značku začátečník..obrazně řečeno.;)

Kdybych po nějakých zkušenostech v audiu přišel pro nějakou zásadní, specifickou radu při zásadním rozhodování, od člověka se škatulkou začátečník, mlíčňák, junior bych měl problém ji přijmout a řídit se jí. Prostě dle mě jsou tyhle ranky jako počitadlo příspěvků zvoleny nešťastně.;)
TH1RT3N
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka