Diskuze o pivu :D

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vanDave 27. 4. 2009 13:27

Kozousch píše:to Denkez: měly by to být originál TESLA ARS 9238, zde je i schema výhybky:
viewtopic.php?p=6306699#p6306699
Z něj se samozřejmě "originálnost" mechanického provedení výhybky nezjistí, ale už to samotné schema zapojení je dost hrůza a ta náhražka cívky před střeďákem mi dost připomíná chemickou náhražku piva Gambrihnus :-(

Náhodou mně Gambrinus (11°) chutná, teda aspoň ten, co točili v hospodách v Praze. :-))

//Odděleno z tématu: http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f=1709&t=1071524&start=120
Naposledy upravil vanDave dne 27. 4. 2009 14:09, celkově upraveno 1
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kozousch 27. 4. 2009 13:37

11°Gambrihnus samozřejmě zatím pivo připomíná, protože má zastavit trvalý odliv zákazníků způsobený dlouhodobě klesající kvalitou G9°prodávaného jako G10°. Pít místo piva Gambrihnus je jako jíst potravinové náhražky z LIDLu. Stav se v Pivovarském domě nebo na Bulovce u Richtera, ať víš, jak má opravdu chutnat pivo ....
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanDave 27. 4. 2009 13:58

Tak je jak se Starobrnem 10°, tu jsem jeden čas přestal pít a radši jsem si dával Kofolu. :) A pak udělali 11°, a to už se zase dá. :))
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kozousch 27. 4. 2009 14:28

Možná si to mohl přidat sem:
viewtopic.php?p=6294877#p6294877

Pro mě jako pro člověka, který ví, jak se má pivo vyrábět a jak má pivo chutnat, je navštívit "velký" "pivovar" a nebo polknout něco z jeho produkce jako pocit bastlíře, který udělal tu chybu a otevřel nějaký elektronický zázrak z HyperSuperMarketu - hned je jasné, že takhle to vážně není v pořádku.

K problematice pivo versus zrzavá Eurolimonáda jsem už snad napsal vše důležité, takže jen doplním, že chodím na pivo proto, abych si pochutnal a ne zahnal žízeň nebo něco nalil do hlavy. Nikdy jsem nekouřil ani nekořenil a kořalky nepiju už dlouhá léta, takže mi chuťové buňky stále fungují. Nešpor by mě označil za alkoholika - v průměru jdu na pivo 1x až 2x za týden a dám si běžně 4 až 5 piv, samozřejmě plusmínus 1x za měsíc proběhne něco většího.
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanDave 27. 4. 2009 14:45

:lol:

Jaký máte názor na piva z flašky :D nebo z plechovky?
Mně to z tý flašky přijde všechno stejný, není nad pivo z bečky. :-))
A z plechovky se to pije "divně". :-)
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 27. 4. 2009 14:54

Plechovka na mě působí špinavě, lahev je dobrá, když není zbytí. Svijany z lahve mi nevadí, ale když je poblíž točené, tak samozřejmě raději.
Jinak, jsem nějak odkojený na Platan, Koutské, Klášter, Svijany a Rohozec (to co má Modrý Abbé v KT - doporučuji navštívit) a Plzeň.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kozousch 27. 4. 2009 15:04

Pivo určené do lahví, plechovek a PETek se běžně jinak pasterizuje a dále upravuje kvůli trvanlivosti. Vlastní láhev nebo PETka negativní vliv nemá, ale z plechovky pivo (ne)chutná po cínu jako volejovky.
Můj společník sám pivo vaří, takže tohle všechno máme mnohokrát otestované tím, že jednu várku běžně stáčí do různých nádob od KEGů přes 5l soudky až po PETky a lahve.
Když jsme dělali ochutnávku zhruba 50-ti různých lahváčů, tak z běžné produkce rozdílem dvou tříd vyhrála Černá hora a lahváče od Černé hory převálcovaly i upadající točené Svijany, které jsme tenkrát v naší hospodě ještě točili.
Pořadí bych podle kvality upravil setupně takto: vlastní pivo, tank v pivovaru, tank v hospodě, KEG v hospodě s chlazeným sklepem, KEG v hospodě přes průtokové chlazení, lahváč, PETKa, plech.
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 27. 4. 2009 16:31

mam rad Krusovicke pivo. a ked dobre natocia Staropramen 12 tak pohodicka. Staropramen 10 je asi najlepsia desiatka aku som pil.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ovo 27. 4. 2009 16:50

Když vás tak čtu, jak to pomlouváte, tak jsem si k tomu musel otevřít teplou plechovku Kozla.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareq0 27. 4. 2009 16:52

Chvályhodné téma :D

Mezi značkami mám oblíbenější, ale profiltruju skoro všechno. Jedinou výjimkou je Samson - ten mi vyloženě nechutí (nepočítám lahváče z Kauflandu za 3,90 a podobná pseudopiva).

Petky a plechovky moc nemusím, raději sklo (ekologie!!! :D ). Nejlépe výčep...
Obešel já polí pět!
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kozousch 27. 4. 2009 16:57

Co Topvar nebo Žíznivý mnich? Já osobně mám rád většinu Slovenských piv - samozřejmě kromě Euromočky Golden Fasan. Docela nechápu tu slovenskou oblibu české chemické velkoprodukce a vždycky když se v hospodách na Slovensku jako Čehún dožaduji místního piva, mají mě za exota :-)

Je pravda, že Staropramen je asi jediný z velkých Českých pivovarů s přijatelnou produkcí a třeba jejich nealko je oproti Radegastu Birell (který chutná jako šampón) docela pitelné. Špička mezi nealky je Bernard a jeho polotmavé nealko chuťově převálcuje i většinu běžných desítek (čti dešťovek).
Krušovice bývaly hned za zVratislavem druhý nejhorší pivovar v ČR, ale v posledních letech jdou kontinuálně nahoru a kvalitou většinu chemiček už dávno převyšují.
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Morlith 27. 4. 2009 18:06

osobne pivo nemozem bo mi je z neho bluvno (radsej vino bo palenicu - z tych mije zle len po velkom mnozstvo a az na druhy den :P )
ale s piv co mi chutli, ja si nemozem pomoct ale ja mam Gambrinus rad, Kozel, Krusovice su prijemne pivo, slovenske tak Zlaty bazant,a co mam velmi rad je restauracia v Kosiciach u Golema, kde si robia vlastne pivo a je veeeeelmi chutne :p (a trosku silnejsie, raz im dobre vyslo a z 3 som isiel dom v nalade na pivo nezvyklu)
a co nemam rad su nemecke piva - Heineken a spol proste mi to nechuti
ale preferujem vino 8-P biele
Morlith
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ovo 27. 4. 2009 18:07

Ještě nedávno jsem se o chuti a kvalitě piva radil se stránkou http://www.beertest.de, ale chlapci to už zabalili, nejspíš se upili.
Ani Wayback machine toho moc nezachránil, přitom tam byly nenahraditelné informace. Myslím, že tím vznikla světu obrovská škoda. Česká piva tam byla skoro kompletní.
Kozouš: Nealko se nedá pít žádné, pokud připustíš, že je to pivo.
Morlith: Heineken a německé? Na Slovensku se má pít borovička :)
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kozousch 27. 4. 2009 18:25

to Ovo: Nealko je pořád lepší než jakákoli ChemiCola a nealko Bernard má k pivu blíž než Gambrihnus devítka

Zajímavé weby o pivu:
http://www.svetpiva.cz/
http://pivni.info/
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ovo 27. 4. 2009 18:31

No dobrý, chlapci se schází ve Zlejch časech, proto je tam pořád tak plno (je to bohužel moje nejbližší hospoda).
Ovo
Mírně pokročilý

Další stránka