Rýchle otázky a odpovede I.

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Nolwendil 20. 10. 2010 08:44

Uvažuješ o Martin Logan?
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Federmann 20. 10. 2010 08:51

EKKAR píše:Tommy, počítej, že největší útlum bude na kmitočtu, který má polovinu vlnové délky rovnou rozměru těch "nerovností" na platu.

Podle této teorie pak samet funguje na ultrazvuk a nemá cenu jej vůbec používat.

Faktem však zůstává ne velikost nerovností, ale neodrazivost materiálu, a když odrazivost tak ne zpět, ke zdroji, ale do jiného směru.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora." - Kurt Tackmann. Mnohé se zazrcadlí v Zrcadle českého a slovenského internetu
Federmann
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Odar 20. 10. 2010 09:06

Uvazujem o vsetkom, ale na Hifipassion som cital, ze typek mal na BVaudio A300S pripojene elektrostaty a nestacilo to vykonovo. Takze to bude tak, ako pise Kocmeister. Treba tam ist evidentne vykonovo do inych sfer, aby to malo zmysel. V tom pripade asi u mna nema moc zmysel o tom uvazovat, resp. by to chcelo vyskusat. http://www.hifipassion.com/hifi/index.p ... opic=529#6
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kocmeister 20. 10. 2010 11:09

To neznamená, že to BV neutáhne. Spíš třeba dotyčnému nesedl charakter.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 20. 10. 2010 11:27

Standardně konstruovaný elektrostat nevyužívá magnetodynamické měniče s jejich obvyklými problémy (pokles impedance pod hodnotu uváděnou výrobcem), spíše u těch 5ohmů jde o nominální hodnotu a ta se bude měnit směrem nahoru, podle průběhu kmitočtové charakteristiky.Takže v přetěžování zesilovače problém nebude.K vybuzení membrány elektrostatu potřebuješ poměrně vysoké napětí a z toho vyplývá, že potřebuješ jakoby hodně výkoný zesilovač.Tak výkoný, aby na výstupu to odpovídající napětí bylo, bez potřeby velkého proudu zátěží.Oni by měli uvádět nějaký doporučený výkon zesilovače a akustický tlak dosažený při určitém výkonu.
Problém bude v tom, že tyhle měniče hrají bez obvyklého zkreslení, které produkují měniče standardní konstrukce a to nutí posluchače zvyšovat hlasitost a vychutnávat si tak plnou dynamiku.Pán nejspíš narazil na konstrukční limit jeho modelu, ale pravděpodobně i zesilovače.Taková soustava už nic nepromíjí (co se týká kvality).
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 20. 10. 2010 12:35

Odar :arrow: teď jsem si přečetl tebou daný odkaz.Buď úplně v klidu, ty o voze, pánové z hifipasion o koze.Tam snad jeden jedinej člověk ví co jsou to elektrostaty.Oni píšou o něčem úplně jiném, plácaj naprosto rozdílné věci a principy dohromady.Elektrostat, magnetostat, magneplanar, všechno jedno, hrc prc...
To co tam píšou o zvuku po připojení BVaudio, neplatí pro zvuk zesilovače, ale pro huhňavej zvuk těch magneplanarů.Slyšel jsem to v různejch kombinacích na výstavách a za mě říkám fuj, nebrat.Technicky zajímavé, leč nepoužitelné.
S elektrostaty nesrovnatelné, ty jsou o několik světelných let zvukově jinde.
Ještě jak tam popisuje rychlost membrány...k smíchu, ten chlap vůbec neví která bije...
Srovnává 1,5 tuny vážící seriové auto se závodním speciálem, vážícím 500kg :-(
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 20. 10. 2010 12:58

Aha, tak asi tam bude problem. Vdaka :)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod creat 10. 11. 2010 10:57

Treba k uDACu aj nejaký špeciálny software(wasapi alebo asio), alebo ho stačí len pripojiť a hrá? Mám Windows XP SP 2. Dík za odpovede.
Tričko AVmánie :lol:

"Ovocné víno každý den, tvůj život se změní ve zlý sen."
creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 10. 11. 2010 11:47

WASAPI ide na Viste a 7.
Pod XP potrebujes nainstalova ASIO4ALL ( http://www.asio4all.com/ ). Potom nastavis vo Foobar-e OUTPUT cez ASIO a ides.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod creat 10. 11. 2010 16:25

Odar díky!

creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod creat 7. 12. 2010 21:58

Ľudia, má niekto typ ako nastaviť optimálne to ASIO?

Obrázek

creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 7. 12. 2010 22:15

Mas nejaky dovod sa v tom rypat? Mas dropouty? Alebo nejaky iny problem? Inak by som to neriesil a nechal na default.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Audiofiller 11. 12. 2010 20:25

Mám dotaz. Zda formát PCM (24bit/96kHz) je kvalitnější než flac (24bit/96kHz). Chci se jen ujistit, mám za to že je kvalita stejná a neslyším mezi nimi rozdíl. Dle mého jsou rozdíly jen v tom že PCM má větší bitrate (ukazuje foobar) než ten flac a je kapacitně větší. Je tomu podle mě podobně jako rozdíl mezi formáty waw, nebo wawe a flac, obojí 16bit/44kHz? Zase waw je větší kapacitně než flac a přitom kvalita je stejná (pořád je to lossless). Ptám se proto že když otevřu ve Foobaru soubor iso, tak se mi načetly tracky ve formátu PCM (24bit/96kHz). Celý soubor iso má 3.7 GB a (vlastně se jedná i rip z DVD audio) a když ty načtené tracky ve Foobaru, rovnou v samotném programu převedu na Flac získám podle mě nahrávku ve stejné zvuk. kvalitě a výsledné flacy budou zabírat cca. 1.7 GB a ještě si můžu případně jednotlivé tracky otagovat. Je tomu opravdu tak?
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 11. 12. 2010 20:29

FLAC funguje na podobnom principe, ako ZIP. Preto je mensi, ako WAV, PCM a podobne. Pri prehravani sa samozrejme v pamati rozbali. Je absolutne jedno, ci to nechas v povodnom ISO / PCM / WAV, alebo to prevedies do FLACu. FLAC ti akurat zaberie na HDD menej miesta (v zavislosti od zvolenej kompresie).
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Audiofiller 11. 12. 2010 20:39

To mi je jasný, jen jsem si nebyl tady jistý, s formátem PCM jsem se teď setkal poprvé. Dík za odpověď. Flac je fakt nejlepší a nejuniverzálnější formát. :-)
Audiofiller
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka