Rýchle otázky a odpovede I.

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 10. 1. 2011 00:00

Kartáčem.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Bína 13. 1. 2011 20:50

Nevíte jaký by měl být přínos takovýhle usb izolátorů při použití s usb dacem:

http://diyparadise.com/shop/index.php?m ... cts_id=124

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod EKKAR 13. 1. 2011 20:54

Jestli jsem to dobře pochopil, tak to bere z USB jen digitální signály a ne napájení - to jde z vnějšího zdroje. Jestli to odděluje i země jsem nezjistil - nečetl jsem to podrobně, ale jestli tam je optické oddělení, tak to bude likvidovat i případnou zemní smyčku. Ten oddělovač používá externí napájení, ne připojené USB - takže optika je pravděpodobná...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod šeďour 13. 1. 2011 23:50

Ale ještě lepší by bylo napájet to z akumulátoru (podobně jako to má Koc)...
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 14. 1. 2011 15:40

Další dotaz :)

Jsem dneska zkoumal zvukové stopy ve vysílání HBO a chtěl jsem se zeptat, proč česká stopa má mnohem menší dynamiku a není v ní spousta zvuku co je v originálním znění.

To se ten zvuk tak hrozně moc zkazí když se do něj přidává dabing?

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod EKKAR 14. 1. 2011 17:03

Jestli je to analog, tak tam je jen stereo, modulované na dvě subnosné frekvence - 5,25 a 5,75MHz. V jednom kanálu je původní "zmoněné" stereo, ve druhém dabing. V kanálu, ve kterém se vysílá teletext, neboli v době zatemňovacích snímkových impulsů se předává dekodéru informace, podle které je odlišen zvuk MONO, STEREO, DUAL 1 a DUAL 2 (dvojjazyčný doprovod - v tomto režimu jde zvuk také monofonně, z obou kanálů stejný).
Pokud je to digitál - a je jedno, jestli satelit nebo DVB-T, běžně se druhotné jazykové verze dělají jen s dabingem řeči a s menší dynamikou, která nedosahuje hodnot původního zvuku. Důvodem je možnost "vecpat" do určitého kanálu větší množství těchto druhotných , "neplnohodnotných" zvukových doprovodů - na místo, kam by se dal kvalitně a s dobrou dynamikou namodulovat jeden další zvuk se po kompresi a ořezání vejdou v mizerné kvalitě další dva nebo i tři... Což samozřejmě sype děngi - a do patřičných kapes...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mafie 11. 2. 2011 19:17

Jaký (pokud vůbec nějaký) je významový rozdíl mezi slovy headphone, headphones a earphones? Díky.
foobar2000 + WASAPI > FiiO E7 > Grado SR80
Sansa Clip+ > Phonak Audéo PFE 112
Mafie
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 11. 2. 2011 19:33

Žádný - všecko jsou sluchátka. První slovo je teda v jednotném čísle, druhé je množné číslo toho samého slova, earphone(s) je jen jiný výraz, často používaný speciálně pro "in-ear" sluchátka neboli sluchátka vsouvaná přímo do zvukovodu, ne nasazovaná zvenku na slechy...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ThomasKo 11. 2. 2011 22:11

Viem že RG 62ka je dobrý signálový kábel, ten žiaľbohu nemám ale mám doma dosť veľa RG 6. Podľa info čo som našiel na nete by mal mať o kúsok hrubšie jadro, tienenie nie je z medi, je 75ohmový, má o kúsok vyššiu parazitnú kapacitu. Je vhodný na použitie ako signálový kábel alebo si mám z niekadiaľ zohnať RG62? Ďakujem
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 13. 2. 2011 00:20

Tyhle dva koaxy jsou rozdílné konstrukce a rozdílných parametrů.RG6 je běžný koax, jako jakýkoliv jiný a samozřejmě se z něj dá vyrobit slušný propojovací kabel (za předpokladu použití kvalitních cinch konektorů).Ale ovlivnění zvuku (nechci napsat...zvuk kabelu...) bude trochu jiné než u RG62.Raději nebudu psát jak jiné, aby se toho nějaký chytrák nechytil a nezačal se tu dohadovat o již zmiňovaném "zvuku kabelů".
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 14. 2. 2011 10:40

Když jsem si to po sobě přečetl, zjistil jsem, že jsem dal radu jak stará Blažková.Vlastně jsem chtěl napsat, že RG62 bude neutrálnější, než RG6.Ti co před lety (před hodně lety) hledali levné řešení s dobrým zvukem, tak vyzkoušeli kde, co...Samozřejmě všechny možné koaxiály, od třímilimetrové RG174;176;atd. přez pětimilimetrové RG58;3C2V 75ohm, šestimilimetrové RG59;62;6;atd. až někam k desetimilimetrovým průměrům koaxů, které jsou pak spíše vhodné jako reproduktorové.Vítězně, neboli neutralitou zvuku nejlépe dopadl právě RG62 a teflonový VPBAM (doufám, že jsem nepoplet písmenka) průměru asi čtyři milimetry, který vyrábělo Kablo a dnes je bohužel běžnou cestou nesehnatelný (požadují odběr několika kilometrů).
Dnes je naštěstí mnohem větší výběr slušných kabelů (Tasker;Proel;Klotz;atd) v metráži, které nestojí dardu a nehrají si na hogo fogo.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 14. 2. 2011 16:22

Ďakujem za info, to že by nebol plne neutrálny by mi momentálne až tak nevadilo, skôr by som nerád keby nejak drasticky znížil kvalitu reprodukcie. Neskôr si zoženiem aj RG62ku, keď budem riešiť nový DAC, ale to asi dosť potrvá.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin2195 14. 2. 2011 18:25

Tak aj ja mám jednu rýchlu otázku.

Keď kúpim uDAC-2 tak do neho môžem zapojiť aktívne Logitech z-2300? Bude to hrať normálne? A je lepšie kúpiť rozdvojku alebo prehadzovať káble, keď chcem používať aj Senny HD 595?
Doma: Foobar2000 --> NuForce μDAC-2 / Geek Out 450 --> Sennheiser HD 595 + Logitech Z-2300 / Mackie CR4

Vonku: šum letného vetra...
Martin2195
Junior

Odeslat příspěvekod krovak_cze 14. 2. 2011 18:36

bude a prehazovat draty, ale hrat to bude i s rozdvojkou
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin2195 14. 2. 2011 18:49

Tak prečo prehadzovať káble? Je tam až taká veľká strata kvality ? Nedá sa kúpiť nejaká kvalitná rozdvojka?
Doma: Foobar2000 --> NuForce μDAC-2 / Geek Out 450 --> Sennheiser HD 595 + Logitech Z-2300 / Mackie CR4

Vonku: šum letného vetra...
Martin2195
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka