Rýchle otázky a odpovede I.

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod šeďour 24. 9. 2010 10:25

Sice možná nehrajou tak dobře jako HD800, ale alespoň maj kabel v pořádku... :-) >:-( :-( :-!
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 24. 9. 2010 11:36

Tak to byla podpásovka. :-D
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod creat 3. 10. 2010 15:19

Aká je to hires nahrávka?
Tričko AVmánie :lol:

"Ovocné víno každý den, tvůj život se změní ve zlý sen."
creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 10. 2010 15:34

Slovník říká "hired" = nájemný. Tedy něco ve významu pronajatých práv nebo koupené melodie právě pro to jedno album/představení atp. V přeneseném smyslu to pak může být i "placený".
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mtmccox2 3. 10. 2010 15:41

Nemyslí on náhodou HiRes = High Resolution? :hm :nenapadne
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 10. 2010 15:47

Je to možný - to je právě nejednoznačnost transkripce z nglish, "hires" je tvar slovesa "hire" (3.osoba), já to zadal do slovníku tak, jak je to napsáno v dotazu.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod creat 3. 10. 2010 15:56

Zo slovanetu:

Frantrax píše:Teď jsem poslouchal Grover Washington Jr. - Winelight a je to fakt našláplá věc, mám to v hiresu, ale nevim jak to vzniklo, je to nahrávka z roku 80.
Tričko AVmánie :lol:

"Ovocné víno každý den, tvůj život se změní ve zlý sen."
creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mtmccox2 3. 10. 2010 16:06

Tak to podle mě bude ono vysoké rozlišení (cojávím, bitrate?). Protože se mi nezdá, že by to mělo něco společného s najímáním někoho..
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 3. 10. 2010 16:09

Samozřejmě, že je tím míněna nahrávka ve 24bit rozlišení a 88,2, 96 nebo 192 khz vzorkovací frekvenci.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 10. 2010 16:13

Fajn, jsme zase o něco chytřejší. A pak se někdo podivuje nad tím, že se před odpovědí dožadujeme opravdu přesných údajů o dotazovaném problému...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod danhard 4. 10. 2010 00:48

EKKAR píše:
EKKAR píše:....
Úmyslně teď pomíjím měniče magnetostrikční, elektrostatické a další speciální případy.
....

Doufám, že UMÍŠ ČÍST. STAX jsou sluchátka s piezoelektrickými neboli ELEKTROSTATICKÝMI měniči, těch se výše napsané povídání netýká.

Zdravím EKKAR,

piezoelektrický není jaksi elektrostatický, v tom je poněkud rozdíl.

Á sorry, šeďour už to tu vysvětlil.
danhard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 4. 10. 2010 12:32

Danharde - jsem rád, že jsi tady taky. Myslím, že v dané otázce se jednalo hlavně o vysvětlení důvodu, proč mají dynamické měniče takovou a ne nějakou jinou impedanci - a ty elektrostaty nebo pieza jsem úmyslně "vyhodil na jednu hromadu", aby bylo jasné, že NEPRACUJÍ NA ELEKTRO- nebo MAGNETODYNAMICKÉM PRINCIPU - neboli že jejich mechanická výchylka není vyvozována velikostí proudu protékajícího vodičem jejich cívky, ale je úměrná napětí přivedenému na jejich měniče, pracující na odlišném principu.

Proto s výjimkou těch nejlevnějších také téměř není možné je provozovat připojené na obvyklý výkonový zes, ale potřebují "zvláštní zacházení" - a protože jsem se s takovými měniči nikdy příliš nebratříčkoval, možná by nebylo od věci, kdyby sem někdo přidal pár konkrétních věcí k téhle tématice.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Broslowski 4. 10. 2010 12:47

EKKAR píše:Odar - kdo bude chtít, přečte si ho. Víc "oje*at" už to nejde, byly by v tom díry a nemělo by to hlavu ani patu. Ten problém je hodně široký a zestručňoval jsem to, jak jen to šlo. Možná někde až moc.

SKVELE! v podstate si myslim co sa impedancie tyka zhrnul vsetko, prijemne citanie :-)
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 12. 10. 2010 12:17

Jaký je rozdíl mezi Binaural Processingem(Zama HPA-1) a Crosfeedem( SPL Phonitor)?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod šeďour 13. 10. 2010 09:53

Otázka : Pokud má aktivní subwoofer na vstupu dolnopropustný filtr s pevně nastavenou frekvencí 80Hz a útlumem 12dB/okt a já mu předřadím další filtr s frekvencí 80Hz 12dB/okt, zvýší se mi útlum ? A nebo ne ?
Pokud přídavnému filtru posunu dělicí frekvenci níž, na 50Hz 12dB/okt, zvyšuje se mi celkový útlum ?
Nějak mi to není jasné.Tlusté knihy, které se zabývají těmito jevy jsou trochu moc složitě napsané.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka