//xxxdvorixxx: recenzí to moc nazvat nelze, ale určitě se mohou podobné zkušenosti a vývoj ve vlákně hodit dalším. Takže jsem jen přejmenoval téma.
Rad bych prispel srovnanim techto dvou modelu pro neaudiofily.Pro vsechny kdo se nehoni za sluchatkovymi zesilovaci,zesilovaci za XXX tisic a pro ty kdo chteji vedet zda je a jaky rozdil mezi audiofilni sestavou a beznou domaci a zda maji tato sluchatka smysl:-))
Myslim ze je hodne lidi co chteji kvalitni sluchatka ale nechteji/nepotrebuji high end audio retezec ci extra zesik krabicku ale nevedi zda o neco prijdou ci ne.
Samozrejme na vsech forech se vzdy doctou jak bez sluchatkace je zvuk tezce degradovan a vlastne nema cenu takova sluchatka porizovat a jedine se sluchatkacem je to jedine prave orechove.Ja bych rad ukazal ze to neni az takova pravda a nemuseji se desit.
Samozrejme je toto vse muj subjektivni nazor podporen myma usima a souhlasim s tim ze je dobre si sluchatka pujcit a zkusit na svem pritroji a vybrat ta ktera zvukove budou vyhovovat.
Moje aktualni sestava na ktere posloucham:
PC s SB XFi Titanium.
Optikou veden zvuk do receiveru Panasonic SA-HE90
Poslouchane zanry:EBM,Elektronika a samozrejme hrani her.
Kvalita nosicu Flac nebo MP3 320CBR.Samozrejme i dost 256 VBR.
Pro srovnani s timto jeste zapujcka od audiofilniho kamarada zesik Zana Deux abych mel jistotu ze HD650 budou vybuzena tak maji byt.
Nic jineho sme nezkousel a ani uz nebudu.Neni na to cas a navic jak poznate sem jiz s vysledkem spokojen.
Nejprve ke sluchatkum vs recenze ve svete vs recenze zde a "nutnosti" mit kvalitni sluchatkovy zesilovac.
Dle mych usi to neni nutne a pravda.
Osobne sem nezaznamenal jediny zvukovy rozdil mezi hranim obou sluchadel na mem reciveru a zesiku Zana Deux.Mozna sem nahluchlej ale neslysim ho.Jedine co se zmenilo byla maximalni hlasitost pri ktere sluchadla zacala byt prebuzena a zacala zkreslovat.
Takze podle me staci na zprovozneni HD650 bezny zesilovac ci receiver uplne v pohode.Na "slabsi" modely jako je HD595/598 pak zcela urcite.
No a co se tyce srovnani HD598 vs HD650?Tady budu castecne po 14dennim poslouchani obojeho rict podobny zaver jak v recenzi na Headfonii kde je srovnani HD598 vs HD600.
Predbehnu popis a sdelim vysledek:HD598 se poslouchaji lepe a sou zvukove prijemnejsi.
Ale budme konkretni:
Co s etyce zpracovani a pohodli tak tam HD650 tezce exceluji.Je to proti HD598 opravdu nebe a dudy.Asi jako Skoda Superb vs Rols Royce.
Ne vazne kdyz clovek nasadi HD650 tak to je pohodli,vim ze mam na hlave sluchatka ale ta proste netizi a sednou perfektne na hlavu jak hrnec na pr..l:-)Netlacej a je to perfektni jednim slovem luxus.
Proti tomu HD598 sedej tak nejak.Musim je vzdy rovnat a chvili trva nez najdu polohu kdy me nic nenuti na ne uz sahat.To u HD650 neni ty dam na hlavu a sedej.
Zpracovani opet HD650 sou o par trid jinde.Zatimco HD598 sou plastaky jak vzhledove tak pocitove tak HD650 sou pocitove z kovu a ne z plastu.Je citit jak sou pevna ale lehka a kvalitni.HD598 plast nezaprou a navic praskaj v kloubu:-(
A ted zvukove.Porizenim HD650 sem konecne poznal co se mysli kdyz se pise ze sluchatka maji teply zvuk ci temny.
Ano HD650 sou temna.Jejich zvuk je hutny,dynamicky ale opravdu i tezsi na poslech nez u HD598.
HD598 sou takova prirozena a maj vyrazne lepsi/prijemnejsi vysky.Oproti nim mi HD650 prijdou opravdu jakoby vic udusenej zvuk pod basy.Zkratka vysky mi tam chybej.Ty maj HD598 dle mne lepsi.
Co se tyce basu tak ano ten maj HD650 udernejsi ale me zni diky potlacenym vyskam hur nez kdyz posloucham HD 598.
HD 598 mi diky tomu pripadnou vyrovnanejsi a tim pro mne i zvukove lepsi.
Opet podotykam zanr elektronika a EBM.
Zkratka tak jak dopadlo srovnani HD 600 vs HD598 kde recenzent dosle k tomu ze radeji posloucha HD 598 tak ja dopadl uplne stejne a radeji nasadim HD 598 nez HD650 neb zvuk HD 598 je mi prirozenejsi a libi semi vice.
Samozrejme je to i dano zanry ktere posloucham.Verim ze metal ci jina "tezsi" muzika bude lepsi na HD 650 diky jejich zvuku.
Co se tyce tzv sound stage aneb prostoru tak ten maj HD 598 opravdu sirsi coz opet prispiva k tomu ze cloveku sedne jejich zvuk lip.
HD 650 sou zkratka vic "jen" stereo a hudba je vic u "sebe" nez u HD 598 kde to je opravdu sirsi a tak prijemnejsi na poslech.
Takze kdyz si poustim Vangelise tak to je zazitek,zatimco HD 650 to sdrcnou a neni to tak "kulervouci".Jasne vysky spolu se slusnym basem u HD598 z toho delaji cisty zazitek.
HD 650 z toho udelaji mensi zazitek.Neni spatnej ale me tam chybej ty jasne vysky,ty tam zkratka nejsou takove jako u HD 598.
Hutnejsi udernejsi bas to pro mne v tomto pripade nezachrani.Ten bude prave vhodny u uplne jinych zanru hudby nez je ta co posloucham.
Takze zaver u mne je ze HD 598 sou na tento druh hudby a pro moje usi lepsi nez vyse postavena HD 650.
Po precteni mistnich nazoru sem ocekaval vyrazne lepsi zvuk u HD 650 a mela mi spadnout celist.Opak je pravdou a nespadla naopak HD 650 pro mne zvukove spis zklamani.
Nicmene se timto zcela jasne potvrzuje ze neexistuji asi univerzalni sluchatka ktera zahraji perfektne vse.Je opravdu nutne si najit ta co budou vhodna pro dany zanr ci mit dvoje.Ale hlavne zkusit pred koupi pokud to jde.
ted s emuzete do mne pustit a rozcupovat me na hadry co vse ma v sestave spatne,co bych mel mit abych vynesl HD 650 do nebe atd:-)
Muj nazor to sice nezmeni a nai nebudu porizovat dalsi a dalsi pristroje ale rad si poctu vase nazory.
Spis sme chtel napsat neco pro bezneho cloveka ktery tape a ktery by na zaklade recenzi nekoupil defacto nic neb dle recenzi at vyberu co vyberu vzdy do dvou dnu najdu jaks em koupil spatne a co vse je lepsi:-)))
Tohle je muj nazor a tak to vnimaji me usi.
Neni to mantra ani univerzalni pravda jen dalsi nazor.