Kabely, kabely a zase kabely

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod palinoch 25. 7. 2011 21:24

//xxxdvorixxx: odděleno od tématu jak jinak než o kabelech

Bína píše:Jedinej s dražším kabelem jsem tu asi já(Wireworld starlight) a zatím čekám na dac, tedy jsem ho ještě vůbec nevyzkoušel. Koupil jsem ho ze zvědavosti.

bla bla bla bla bla, prosim ta, mozes si tie premudrele reci strcit trebarz za klobuk?
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod x4ever 25. 7. 2011 21:28

Nemyslím si že dražší kabely jsou "woodoo" aspoň o těch analogových si to nemyslím protože z vlastní zkušenosti vím že lepší kabely = lepší zvuk to mám sám odskoušeno potvrzeno- Otázka je jestli totéž platí i pro digitální přenos. Vůbec si neumím představit jak mi posílají na dálku nějaký kabel poštou s tím že mi ho půjčují a já ho zase posílám poštou zpět. Myslím že na to málo který obchodník přistoupí asi mi nezbude nic jinýho než to prubnout a pak soudit.Asi bych si od nich vzal tu levnější variantu protože raději budu oplakávat 1200 než tři litry.Ještě moc prosím o doporučení kabelu RCA CINCH na opačném konci JACK 3.5.
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 25. 7. 2011 21:31

Tak dost prodejců půjčuje na zálohu. Zkus jim prostě zavolat a zeptat se.

Palinoch: Jsme holt na foru kde se odsuzují věci ikdyž je nikdo nevyzkoušel. Nepřijde mi to jako ideální přístup.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod palinoch 25. 7. 2011 21:38

Bína píše:Nikdo tady ještě nezkoušel nějaký dražší USB kabel, jsou to tedy jen teoretické řeči co nemusí znamenat vůbec nic.
Jedinej s dražším kabelem jsem tu asi já(Wireworld starlight) a zatím čekám na dac, tedy jsem ho ještě vůbec nevyzkoušel. Koupil jsem ho ze zvědavosti.

Nic v zlom, len tvoja poznamka bola tiez cisto teoreticka a s podtonom odsudzujuca. Inac z "desatim milimetra netreba robit metre".
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jan333 25. 7. 2011 22:10

byt tebou dal bych tam pouze kabel z ze zlata ,ale pozor na ty levnejsi s 18ti ci dokonce je 14ti
karatoveho....to jsou "šmuky"nebrat! musi to byt rizi zlato + idealne opletene izolaci posetou diamanty
jan333
Junior

Odeslat příspěvekod jan333 26. 7. 2011 07:21

Hergarok píše:To, co píšou v tom shopu o USB kabelech je podle mě kravina. Důležité je jen, aby byl ten kabel stíněný a neměl obří přechodové odpory (viz tohle vlákno: viewtopic.php?f=1874&t=1144512). Zbytek jsou podle mě jen vyhozené peníze.

tak,tak dobre mluvis predsedo....
cele woodoo je totiz pouze OBROVSKA PITOMOST nekterych "hifistu"pekne posimrana masazi vyrobcu tech "zazraku"
jan333
Junior

Odeslat příspěvekod jan333 26. 7. 2011 08:44

jestli ty "noname"kabely nemas nastrizeny nebo nejsi netopyr a uslysis rozdil,tak je to placebo efekt . jestlize na jeho zaklade potom ucinis krok smerem k nakupu onoho nadkabelu to uz bude potom cista blbost.vím ze to neni presne tento pripad ale zajimaly by me ksichty vsech majitelu napriklad nejakych luxusnih kabelu k reproduktorum za x tisic korun ,kdyby videli jak jejich bozsky kabl z bezkyslikate medi pokracuje uvnitr reprobedny /i kdyz je to samozrejme uplne jedno a kvalita poslechu tim neutrpi - retezec je tak silny, jak slaby je jeho nejslabsi clanek ze/....

*jezisi teprve ted jsem rozklikl ten tvuj odkaz .... :oboze
jan333
Junior

Odeslat příspěvekod Pamela 26. 7. 2011 11:58

Ksichty majitelů drahých kabelů co znám jsou uplně v pohodě.
Kyselý ksicht je jen ten tvůj a to závisti že si to nemůžeš dovolit.
Kdyby ti to bylo fuk,neřešíš něčí drahý reprokabel.
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Hergarok 26. 7. 2011 12:22

Jan333 má kyselý xicht maximálně kvůli tomu, že se udivuje tomu, jak mohou být lidi hloupý.
Všechny reprokabely hrajou stejně (pokud mají stejný průřez), zbytek je psychoakustika viz toto.
Ale NEŘEŠIT - odjakživa platilo a bude platit, že hloupý zákazník je tím nejlepším zákazníkem.

Pokud ale podle tebe hrajou drahé reprokabely lépe, tak mi zcela jistě rád objasníš fyzikální princip toho, že to hraje líp. Přede díky za objasnění 8-P :lol:
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pamela 26. 7. 2011 12:46

To je někde nějaká mašina z které pořád vypadávají takové jelita?
Nic proti tobě,ale na téma kabely se už zde nevyjadřuji.
Fyzikální princip ti neobjasním,jelikož nejsem fyzik.
Zkus to udělat jako všichni,pořid si slušnou sestavu a připoj drahý reprokabel a uslyšíš.
Ale jelikož ty jsi ten chytrý,tak budeš používat levné součásti hifi systému a budeš mít stejně dobrý zvuk jako hlupáci za hromadu love.
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bína 26. 7. 2011 12:46

A proč by měl něco objasňovat? Někteří lidé prostě vyzkouší drahý kabel a hraje na jejich sestavě pro jejich uši lépe. Nemusí vědět proč to tak je ani to dokazovat slepým testem. Prostě to tak pro ně je.

Slepý test je celkově vtipná záležitost, mávají s ním vždycky lidi při diskuzích o kabelech. Přitom existují i testy které "dokazují" že zesilovače a CD přehrávač za 10K Euro hraje stejně jako sestava z Tesca( http://www.matrixhifi.com/ENG_contenedor_ppec.htm ). Proč ty máš tedy nějaký dac a nejedeš jen z Audigy když to taky dokazuje něčí test?

Drahé kabely jsem neslyšel tedy nemohu soudit, ale nelíbí se mi shazování ostatních názorů, i přes to že ten člověk s tím nemá zkušenost.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod palinoch 26. 7. 2011 12:56

Bína píše:A proč by měl něco objasňovat? Někteří lidé prostě vyzkouší drahý kabel a hraje na jejich sestavě pro jejich uši lépe. Nemusí vědět proč to tak je ani to dokazovat slepým testem. Prostě to tak pro ně je.

Slepý test je celkově vtipná záležitost, mávají s ním vždycky lidi při diskuzích o kabelech. Přitom existují i testy které "dokazují" že zesilovače a CD přehrávač za 10K Euro hraje stejně jako sestava z Tesca( http://www.matrixhifi.com/ENG_contenedor_ppec.htm ). Proč ty máš tedy nějaký dac a nejedeš jen z Audigy když to taky dokazuje něčí test?

Drahé kabely jsem neslyšel tedy nemohu soudit, ale nelíbí se mi shazování ostatních názorů, i přes to že ten člověk s tím nemá zkušenost.

Tak pod toto by som sa aj podpisal :idea:
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 26. 7. 2011 12:59

To ja ako s pravym sampanskym. Ten kto ho ochutnal tak povie, ze je to hnus. No su taky co ho aj napriek tomu budu pit pretoze je to prave sampanske.
Dakedy oci spravia dost a mozno viac ako by sme ocakavali.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Odar 26. 7. 2011 13:03

Jedine, co sa da k tejto nekonecnej teme napisat je, ze by bolo nacase, aby sa obe strany zacali respektovat.
Ked niekto nepouziva kable za desattisice, neznamena to automaticky, ze je zavistlivy chudak. Naopak, ked niekto pouziva kable za destattisice, nemusi byt blazon.

Inak sa dalej nikdy nedostaneme. Vzdy to skonci rovnako, ako 1000X predtym. Ale ak vas to bavi, kludne pokracujte vo vasich "perlach" dalej.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Hergarok 26. 7. 2011 13:08

Pamela: proč bych si měl kupovat drahou sestavu a zkoušet to, když už to za mě někdo udělal (viz třeba ten odkaz)? Navíc chci vidět člověka, který si koupí kabely za tisíce a přizná, že to hraje stejně (pokud to tedy stejně hraje).
Bína píše:A proč by měl něco objasňovat?
Typický názor HiFisty :) Racionální člověk jako já chce alespoň teoretické objasnění, ideálně měření.
Viz. Audigy vs. DAC: tady jsou už ale rozdíly, které jsou snadno měřitelné narozdíl od WOODOO okolo kabelů, kde nejde nic změřit, protože tam taky nic není.
To s tím slepým testem je taktéž skvělý názor typický pro HiFistu ;)

Nicméně pokud to někomu dělá dobře, že má kabel za tisíce, tak budiž je to jejich věc, že za ty kabely zbytečně vyhazují tolik peněz jen kvůli psychoakustice. THE END, tohle nemá fakt cenu řešit, taková diskuze nikam nevede ...

armaman: dobře řečeno ... :tleskani

Aby nedocházelo ke dalším nesrovnalostem, tak jsem si přidal do podpisu jeden řádek, který naprosto natvrdo vyjadřuje můj názor na věc (nejen v audiu), předem díky, že to budete repektovat :)
Naposledy upravil Hergarok dne 26. 7. 2011 13:14, celkově upraveno 1
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Další stránka