Kabely, kabely a zase kabely

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pamela 31. 7. 2011 22:21

Ještě jednou a pomalu.
P U J Č S I K A B E L D O M Ů , Z A P O J D O S V É S E S T A V Y A U S L Y Š Í Š .Je to rychlé,jednoduché a navíc u toho budeš osobně.
Mávat tady odkazy na nějaké ABX testy které jsi našel na internetu je dobré na co?
Díky podobným mamlasům s pájkou nechodí drtivá většina lidí s dobrýma sestavama na fora.
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ZayL 31. 7. 2011 22:32

Zaobirani se nad myslenkou jestli ten kabel ma vliv nebo nema pokud ho clovek neslysel nebo nema zkusenosti je na nic. Ja si myslim, ze kabely vliv maji a navic vsecho zmerit nejde a jestli ty kabely jsou poznat nebo ne je otakza pro majitele. Na druhou stranu se casto na forech clovek setka s myslenkou, ktera je vyjadrena ruznyma vetama (ale to je jedno), jde o to, jak se ti to libi a jestli ti to zprijemni poslech hudby tak proc ne.
ZayL
Junior

Odeslat příspěvekod krovak_cze 31. 7. 2011 23:00

co napriklad zmerit nejde?
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pamela 31. 7. 2011 23:24

Osobní praktická zkušenost.
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ZayL 31. 7. 2011 23:25

Jak kabel hraje, zvuk obecne, nektery veci musi proste rict posluchac. Takzvany zabarveni a dalsi veci...

Pamela to vystihl lepe.
ZayL
Junior

Odeslat příspěvekod slayers 1. 8. 2011 05:14

[quote="Pamela"]To je někde nějaká mašina z které pořád vypadávají takové jelita?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Odar 1. 8. 2011 07:35

ZayL píše:Ja si myslim, ze kabely vliv maji a navic vsecho zmerit nejde
Zmerat to samozrejme ide. To, ako sa to prejavi na zvuku je druha vec - tam vstupuju do rovnice dalsie premenne.
Treba sa spytat odbornikov v hifi studiu s dlhorocnymi skusenostami. Ti velmi dobre vedia, ako to cele je. Ziadne woovoo, ani nic podobne to nie je.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Hergarok 1. 8. 2011 15:00

Změřit to jde, to že to nějaký idiot typu Pamela neumí, neznamená, že to přece nejde !! WTF !!!
Pamela: nejsou to ABX testy "kdesi z netu", ale jsou to osobní zkušenosti členů z fóra, jenže ty popřeš stejně všechno ...
Dodatek: Pamela: Existuje nějaký důkaz, po jehož předložení bys přijala teorii, že kabel co máš hraje stejně jako obyčejný kabel stejného průřezu a délky ????
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 1. 8. 2011 17:42

Hergarok,je rozdíl někoho nazvat jelitem a někoho idiotem,nepřeháněj,je více lidí Tvého názoru a je více lidí Pamelina názoru ale hulvátů tady mnoho není.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod dodino112 1. 8. 2011 17:51

No to by som teda aj ja rad vedel,ci taketo tipy sype nejaka masina...
Pioneer VSX1015s , Pioneer DV 747A , KEF iQ90 , KEF iQ10 , Velodyne SPL1000r , PS3 slim 250Gb , LG 42PJ350

̿ ̿ ̿\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pamela 1. 8. 2011 18:04

Já jsem ale o měření nic neříkal.Každý seriozní výrobce kabelů by ti samozřejmě mohl doložit komplet dokumentaci a výsledky měření svých kabelů,ovšem silně pochybuji že by ses k tomu někdy dostal,ty budeš měřit tak maximálně odpor.Měřit kabely neumím,proč taky,to není drát k měřáku,ale k reprobedně.Nikdy mě nenapadlo nechat si měřit kabely,k čemu je to dobré?
Dodatek:Nevím jaké teorie bych měl přijmout,ale já jsem měl doma najednou dva kabely stejné délky,průřezu i konstrukce a každý hrál naprosto jinak.Možná bych ti doporučil trochu praxe.Až budeš mít příště doma nějaký slušný reprokabel zapoj ho místo na měřák mezi zesilovač a repro,na to je totiž ten drát určen.
No a pokud si tak dobrej,nastartuj měřáky zajdi nakoupit do OBI,umotej nějakej drát za pár šupů který v přímém srovnání roseká třeba VALHALLA a pak budu tvrdit že jsi frajer a celý byznys s kabelama je podvod.Klidně vsadím svůj kabel že se ti to nikdy nepovede.
Naposledy upravil Pamela dne 1. 8. 2011 18:20, celkově upraveno 1
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Hergarok 1. 8. 2011 18:17

1) Výrobci kabelů dokumentaci na 100% nedoloží, proč je snad jasné každému kromě "kabelářů" ...
2) Kdo má za sebou základku ví, že kabel má jen kapacitu, indukčnost a odpor + skin efekt - nic víc, nic míň, tudíž takový člověk ví i to, že ti výrobci jsou jen zloději, kteří se opírají o velký "Hi-Fi problém" jímž je psychoakustika. Nebýt psychoakustiky bylo by vše značně jednodušší, bohužel sluch je smysl značně nedokonalý.
3) Pokud tě nezajímá zvuk ale jen to, jaká je značka kabelu a kolik stál - budiž, je to tvoje blbost, zkus si někdy uspořádat slepý test a uvidíš (uslyšíš) jak to ve skutečnosti je.
Jenže ... hmm ... já zase zapomněl, ty se pravdy bojíš, takže jakožto pravý HiFista slepý test nikdy neabsolvuješ :roll:

DODATEK: kdyby někdo zase náhodou zapoměl, co je to psychoakustika, tak s dovolením odcituji
kocmeister píše:Vzpomínám si když jsem porovnával svoje HD800 a bubaakovi HD800. Přepojoval jsem je v zesíku hned za sebou. Nejdřív jsem byl naštvanej že jeho hrajou líp než moje. Potom jsem nasadil svoje a hráli líp než jeho tak se mi ulevilo. Pak zase jeho a zase pocit, že hrajou líp. Takhle pořád dokola vždycky co jsem měl na hlavě tak hrálo subjektivně líp
Naposledy upravil Hergarok dne 1. 8. 2011 18:26, celkově upraveno 1
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 1. 8. 2011 18:19

Pamela píše:já jsem měl doma najednou dva kabely stejné délky,průřezu i konstrukce a každý hrál naprosto jinak
To ti nikto neberie. Vysvetlili ti ale v hifistudiu odbornici s dlhorocnou praxou, preco to tak je? Vysvetlili ti aj, preco nie vzdy musi byt drahsi kabel lepsi? Len ma to zaujima - o nic ine nejde.

Ty to totiz prezentujes (dlhodobo) tak, ze 2 rovnake kable (pomaly na molekularnej urovni) hraju inak. A vzdy hra lepsie ten, kde je napisane "Furutech" (alebo akakolvek ina znama znacka) + cim drahsi, tym lepsi. Nie je to nahodou trosku inak? :hm
Z tvojich prispevkov vyplyva (ak to pritiahnem pre nazornost za vlasy), ze 2 rovnake kable (materialovo, s rovnakym prirezom, dlzkou, sposobom vyhotovenia, technologiou) budu hrat vzdy inak. Vzdy bude lepsi ten, na ktorom bude nalepena nejaka svetoznama znacka od urcitej cenovej kategorie hore.

Takto to aspon ja od teba vnimam - mozno sa mylim. Neber to ako utok na tvoju osobu.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pamela 1. 8. 2011 18:31

Já se taky na něco zeptám.Měl tady někdo z vás možnost sám doma v klidu vyzkoušet nějaký drahý kabel oproti nějakému míchačkovému kabelu z BAUMAXU ?
Rozhodně mě netěší že jsou ty dráty tak drahé,musím celkem dlouho a tvrdě makat než si můžu něco koupit.
Bohužel platí že čím lepší kabel,tím víc peněz.
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod EKKAR 1. 8. 2011 18:45

Hergarok, Odar a všicni, co chápou zvuk podle fyziky:
Jednak: Blonďatá ceckatice není ONA, ale je to chlap, kterej se zde prezentuje pod tímhle femálním nickem.
Druhak: jeho ochota přijmout exaktní výsledky měření je minimalizovaná "poslechovou zkušeností", kterou stejně jako u drtivý většiny podobně postižených (de)formuje vizuální dojem a finanční povědomost o "kvalitě" dotyčné komponenty. Srozumitelně a lidsky vyjádřeno, "hezky to vypadá a bylo to drahý = MUSÍ TO DOBŘE HRÁT".
Třeťak: všichni takto postižení odmítají exaktní výsledky měření nebo se vystříhají absolvovat slepé poslechové testy - protože rozumově moc dobře chápou, že by se svým POCITOVÝM SLYŠENÍM byli v jakémkoliv slepém testu totálně deklasováni. A toho Bohdá nebude, aby jim nějaký plebs dokázal, že vlastně jejich vymazlenej a hlavně draho zaplacenej kabílek za X tauzend dollars (ojros) má na zvuk vlastně stejný vliv, jako obyčejný kabel od žehličky...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka