Kabely, kabely a zase kabely

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod krovak_cze 1. 8. 2011 18:47

pamela jak myslis ze by mohl hrat tento kabel proti medi ve stejnym prumeru za 20kc? :)
http://www.studioline.cz/?lang=cz&eshop ... 61&id=6894
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 1. 8. 2011 18:51

To je tupců po forech,že nehrajou na kabely od žehliček a jak jsou všichni hluchý a vlastně to jsou všechno snobové a ještě ke všemu blbý.Mohli si za ně koupit kola k Audině. :roll:
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Odar 1. 8. 2011 18:52

Pamela --> Mal. Problem je inde. Zial ty netusis, kde. Ohanas sa len cenou a znackou. Ono pruser je, ze hoci ten Furutech moze hrat inde ako dvojlinka a naopak. To ty ale nepripustis, pretoze vela stoji. Schvalne sa spytaj v tvojej oblubenej predajni, co ti na to povedia.

A mimochodom - ja tiez makam na to, co mam. Nesparam sa cely den v nose :lol: Viac nemam co dodat - vzdy je to z tvojej strany o tom istom. Takto sa diskusia nikdy neposunie.
Naposledy upravil Odar dne 1. 8. 2011 18:59, celkově upraveno 1
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slayers 1. 8. 2011 18:55

Už to tady dál ani nečtu,už je vás tady s těma pájkama zase moc.Ještě se nakonec vrhnete s měřákama na moje pasti a já přijdu na to že jsou vlastně na nic.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Odar 1. 8. 2011 18:59

slayers --> Ak ti vadi diskusia, nemusis ju citat. Nevidim v tom ziadny problem. Je dostatok webov, kde si najdes "vhodnejsie" obecenstvo. Otazne je, ci je to real, alebo nie . . . to nech si kazdy zvazi sam.

Ja mam jednu teoriu, preco to bol u dodina taky rozdiel. Ked bude cas, overim si ju o cloveka, ktory sa vyzna. Prezentovat ju ale nebudem. To by sa mohlo niekoho (dodina) dotknut a to ja nemam zapotreby.

Prajem vsetkym prijemny vecer. Ja sa idem venovat comusi rozumnejsiemu.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod EKKAR 1. 8. 2011 19:02

Kdyby nebylo "nás s těma pájkama", četl by sis teď Hanku nebo Jiráska při lojový svíčce nebo nanejvejš při petrolejce. Všichni velcí vynálezci a zlepšovatelé v elektrobranži byli někdy ve své kariéře "tím s tou pájkou" - bez nadšení, entuziazmu a bez chápání fyziky se v elektronice nikdy k ničemu pořádnýmu nedalo dospět... Elektronika si na dojmy nehraje - tam je to o jediným - o fyzice...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod armaman 1. 8. 2011 19:03

8-)
Naposledy upravil armaman dne 2. 8. 2011 11:11, celkově upraveno 1
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Hergarok 1. 8. 2011 19:04

Pamela:
1) neměl
2) repro-zvuk celkově nesnáším, takže proto neměl
3) dokud nebudu mít před sebou fyzikální opodstatnění celého problému, tak nemá smysl zkoušet cokoliv kromě slepého testu.
4) Kolik slepých testů máš za sebou? (případně ABX testů) (můj odhad je nula díky Hi-Fistické fóbii ze slepých testů)
4) Opravdu jsi tak hloupá blondýna, že věříš tomu, že dražší = lepší ? (teď nemyslím jen kabely, ale všeobecně)

slayers: máš snad něco proti lidem s pájkou v ruce? Přečti si, co přede mnou píše EKKAR a pak se možná (nedávám tomu naděje) probereš.
slayers píše:Už to tady dál ani nečtu,už je vás tady s těma pájkama zase moc.
Překlad do normálního jazyka: Už je tu moc racionálních lidí, tak se radši zdejchnu aby moje ego neutrpělo ránu při konfrontaci s krutou realitou. :roll: :pozor
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dodino112 1. 8. 2011 19:10

Nechapem preco nechcete pripustit,ze kazdy kabel moze hrat inak.Je to pravda.Totizto nejde len o to ze su dva kable roznej ceny z medi,ale aj o to,akym sposobom je ten kabel tahany,pleteny a ake ma chemicke zlozenie.A v totmto sa urcite tie kable lisia lebo hned dostane ta med ine parametre.Nie je med ako med ale to asi vsetci vieme.Nechce sa mi verit,ze vyrobcovia by si dovolili nahadzovat tak diametralne odlisne ceny na kable a pritom teda pachat podvod.Ta cena tam nie je nahadzovana len tak z brucha.To by si mohol jeden predajca octavky vypitat 10 000 eur a druhy za to iste auto 30 000 eur.To kde by sme zasli.

Ekkar --> necakal by som ze prave ty s tvojimi vedomostami splechnes taky drist.No nechcem sa ta dotknut,len mi to hlava nebere...

Hergarok --> vsade bol vsetko vie.Repro zvuk neznasa ale v kabloch prehlad ma.Od klavesnice...
Pioneer VSX1015s , Pioneer DV 747A , KEF iQ90 , KEF iQ10 , Velodyne SPL1000r , PS3 slim 250Gb , LG 42PJ350

̿ ̿ ̿\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Scylok 1. 8. 2011 19:22

Pánové EKKAR, Hergarok ..... a spol.
Pokud bychom měli brát vážně vaše "argumety", tak bychom museli tvrdit, že Země je plochá a nesou ji čtyři sloni stojící na hřbetu želvy :-)
Už jsem to zde několikrát prezentoval:
Jsem profesí zvukový technik v nahrávací režii a k problematice "kabelů" jsem vždy přistupoval velice skepticky.
Po mnohaletých praktických :!: zkušenostech ale zodpovědně prohlašuji:
Kabel je "komponent" zvukového řetězce a je třeba s ním i tak zacházet :!:
Scylok
Junior

Odeslat příspěvekod -273,15C 1. 8. 2011 19:30

Zeptam se obecne myslite si ze ten kabel je opravdu az tak drahy?

U Dodina ta zmena byla slyset dost ale rozhodne ne tolik co u me doma. Hodne zalezi na bednach a zeleze ktere ty bedny musi zivit. U meho srackoindniho AVR byl prinos tak veliky ze pri korekcich co jsem tam mel s Jamo dvoulinkou 2x2,5mm, jsem musel ty korekce okamzite vypnout a i hlasitost jsem musel snizit.
A ano u me sestavy KAZDY uslysi rozdil mezi temito kabely. Kdo neveri tak at mi ...

PS: Pamela, jeste jednou diky ze jsi mi je "VENOVAL" za tu cenu ;) byl to jedem z mych nejlepsich koupi v zivote...
foobar2000 > E-MU 0202 > Sennheiser HD 555(mod)
Onkyo TX-SR 505 > furutech u2T > Solfegio loudspeakers - Alliante prime
-273,15C
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 1. 8. 2011 20:03

dodino112: tím, co jsi teď napsal jsi ze sebe udělal fakt totálního blbce. Pokud se ti fyzika tak strašně znechucuje, tak se radši dál nevyjadřuj! (nebo jinak, jaké má kabel podle tvého názoru
vlastnosti kromě indukčnosti, kapacity a odporu které způsobují tu změnu zvuku
- a prosím uváděj vlastnosti reálné, na sci-fi tu není nikdo zvědav)
Scylok: kabel je komponent a má vliv na zvuk, to se tu ale neřeší jde tu o nesmysly jako třeba: "dva kabely stejné délky a průřezu podle někoho hrají jinak".
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pamela 1. 8. 2011 20:18

-273,15C
Není jednodušší připojit kabel a poslouchat než se přít s teoretikem?
Měl jsem ale z tebe pocit že když jsi ho kupoval,moc si tomu nevěřil co?
Dík že jste mi otevřeli oči a já jsem zjistil že jsem nesmyslně vyhodil hromadu peněz za debilní načančaný reprodrát,ježiš já jsem tak blbý,když jsem ho kupoval,tak jsem musel být asi očarovaný nebo co.Jenže pak tam vrazím nějaké CD,pustím,leze z toho famozní zvuk,který bez toho kabelu takový nebyl.Ale samozřejmě pako jsem já.
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Broslowski 1. 8. 2011 20:25

ok. opierate sa tu o fyziku. nebudem sa pchat do ziadneho z dvoch taborov. ale.

O com je k9rva toto vlakno? ja nikde nevidim zadefinovanu otazku, problem, ci cokolvek, co sa tu rozobera....

svoj nazor si necham pre seba, z toho co viem, mam jasno.
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod -273,15C 1. 8. 2011 20:30

Pamela: ne neveril, ale spise jsem mel obavy, aby si sedl s mou sestavou viz moje zkusenosti s Krautwire... (pro nezasvedcene - vubec si s mou sestavou nesedl - totalne prebasovany projev bez vysek a navic zvuk byl jakoby v prostoru 5m za reproduktory...)

Rekapitulace:
2x 2,5m Furutech μ-2T
* Construction: α (Alpha) Conductor
* Insulation: Polyethylene(White、Red)
* Sheath: Flexible PVC (Dark Green)
* Max. Conductor Resistance: 5.4 Ω/km
* Overall Diameter: 13.5 mm (12 AWG) / (3.05 sq.mm)
foobar2000 > E-MU 0202 > Sennheiser HD 555(mod)
Onkyo TX-SR 505 > furutech u2T > Solfegio loudspeakers - Alliante prime
-273,15C
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka