Kabely, kabely a zase kabely

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hergarok 1. 8. 2011 20:31

Broslowski píše:O com je k9rva toto vlakno?
O hov*ě, to je snad jasný každému, ne?
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 1. 8. 2011 20:58

Otázku definoval např EKKAR- A toho Bohdá nebude, aby jim nějaký plebs dokázal, že vlastně jejich vymazlenej a hlavně draho zaplacenej kabílek za X tauzend dollars (ojros) má na zvuk vlastně stejný vliv, jako obyčejný kabel od žehličky...
Jo a ještě jsem se dozvěděl že je velkej věděc. :tleskani :tleskani :mrgreen: :mrgreen:
Naposledy upravil slayers dne 1. 8. 2011 21:08, celkově upraveno 1
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod armaman 1. 8. 2011 21:04

8-)
Naposledy upravil armaman dne 2. 8. 2011 11:10, celkově upraveno 1
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod EKKAR 1. 8. 2011 21:12

Všecko je to o fyzice - pokud má kabel převádět výkon, měl by mít tomu odpovídající konstrukci, která potlačí všecky negativní vlastnosti - tedy sníží parazitní odpor, kapacitu i indukčnost na minimum. Pokud nějaký výrobce vytvoří kabel, který svými parametry uskutečňuje větší než minimálně nutný (z hlediska fyzikálního principu) vliv na zvuk a podá to trhu jako výhodu nebo dokonce žádoucí parametr, nebo dokonce jen velmi barvitě zveličí všecky normálně obvyklé parametry i jejich vliv na výsledný zvuk, samozřejmě s patřičně nasazenou cenou, je téměř jisté, že uspěje u lidí s jistým mentálním postižením zvaným "snobismus" či "hi-fismus". Tito lidé jsou pak natolik zaslepeni výslednou cenou, že odmítají vidět, slyšet i chápat - dokud nedostanou kopanec do (_!_) v podobě opravdu slepého testu... A nemá to nic do činění s tvrzením, že by někdo byl kdovíjaký vědec - já nic takového o sobě netvrdím, to jen někdo jiný v zájmu podpoření svých názorů se mi snaží takové tvrzení podsunout.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hergarok 1. 8. 2011 21:29

EKKAR: "Fyzika + Hi-Fisti" je kombinace mající stejný efekt jako "česnek + upíři" :-D
Ale je důležité, že je tu alespoň trochu sranda ... :-\
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 1. 8. 2011 21:31

"Hi-fismus", snobismus ... všecko je to stejnej HNUS...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Odar 1. 8. 2011 22:07

-273,15C --> Mas u mna pivo :tleskani
-273,15C píše:spise jsem mel obavy, aby si sedl s mou sestavou viz moje zkusenosti s Krautwire... (pro nezasvedcene - vubec si s mou sestavou nesedl - totalne prebasovany projev bez vysek a navic zvuk byl jakoby v prostoru 5m za reproduktory...)

-273,15C píše:U meho srackoindniho AVR byl prinos tak veliky ze pri korekcich co jsem tam mel s Jamo dvoulinkou 2x2,5mm, jsem musel ty korekce okamzite vypnout a i hlasitost jsem musel snizit.

A ja sa pytam snad 38.X - Pamelak - vysvetli nam nevzdelanym chudakom, preco drahy Kraut hral u -273,15C debilne, a preco Furutak hral dobre? Vsak ten Kraut bol mozno aj drahsi, ako ten Furutak. Tak preco? Vies nam to nehifistom s drotom od zehlicky vysvetlit? :lol:
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pamela 1. 8. 2011 22:19

Proč se ptáš mě,proč mu kabel od Krauta neseděl ? Udajně prý nejsou Krauty žádný zázrak.
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Odar 1. 8. 2011 22:23

Pamela píše:Udajně prý nejsou Krauty žádný zázrak.
Tomu hovorim naozaj odpoved :lol: Takze podla teba je Kraut predrazena sra@ka? Takze nie kazdy drahy kabel je dobry? A ktory drahy kabel je ten pravy?
A este jedna vec - vysvetlis mi, preco na niektorom zeleze vymena kabla (podotykam akehokolvek) nema prakticky ziadny dopad na zvuk (vlastna skusenost)? To by si hadam s tvojimi dlhorocnymi skusenostami s hifi mohol vediet lajkom ozrejmit.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pamela 1. 8. 2011 23:34

Odar
Krautwire neznám (neměl jsem možnost si doma poslechnout),nemám tím pádem žádný názor.Nechápu proč se mě na ně ptáš a už vůbec nechápu proč se mě ptáš na nějaké tvoje soukromé testy?????
Já ti mám vysvětlit proč jsi neslyšel rozdíl mezi kabely na tom co máš doma?????
To jsi děláš pr.del ze mě nebo ze sebe????
Já nevím co jsi doma zkoušel a po pravdě mě to ani nezajímá.
Komentuju to co jsem měl doma a co jsem slyšel.
Položím ti stejně debilní dotaz:proč na mém železe má výměna kabelu slyšitelný dopad na zvuk?
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Odar 2. 8. 2011 05:44

Pamela --> Jedine, co ti ide dobre je to, ako na ludi pozeras z hora. Inak vies s prepacenim prd.
Myslim, ze kto ma nejakeho konicka, tak sa o veci zaujima hlbsie a vytvori si nazor z viacerych stran. Akakolvek diskusia na tuto temu je s tebou bezpredmetna. Jediny meter na kvalitu, ktory mas, je cena a znacka.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod krovak_cze 2. 8. 2011 06:43

kdyz nekdo chce korekce zvuku je to jeho problem, ne? :D od toho se ty kabely taky delaji :) ja si porovnal klasickou med za par korun a bezkyslikatou s primesi stribra a zadnej rozdil tam neni (oboje 4mm prumer)
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dodino112 2. 8. 2011 09:05

Odar ty si fakt hovado.Dobre si se*es do huby.Co si pamatam tak si bol zaryty kablikar (vsak preto ta nazyvam kablik) a teraz tie kable nejak prestali fungovat.A naozaj sa daj dokopy a nerob zo seba radio.

Pamela - jemu to doma nemohlo fungovat.Bud to bude jamacmi plechacmi alebo je pan nahluchly.

Co ja viem o kabloch Krautwire,tak su to dobre kvalitne kable ale sadnu si s malo zostavami.Oni bud zostavu vysvihnu alebo uplne degraduju.
Pioneer VSX1015s , Pioneer DV 747A , KEF iQ90 , KEF iQ10 , Velodyne SPL1000r , PS3 slim 250Gb , LG 42PJ350

̿ ̿ ̿\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 2. 8. 2011 10:50

dodino112 --> Ak nemas cim dalsim prispiet do diskusie, tak si prosim odpusti svoje mudrlantske vyroky na moju osobu.
Netusis, na com som testoval, kde som testoval, co som testoval a ake su z toho zavery. Na rozdiel od teba viem, kde je pes zakopany a s cim to suvisi. Ty ale pravdu nechces vediet. Chces ju mat.

Zistite si to sami - najmudrejsi hifisti :tleskani Najlepsie vo vasom oblubenom hifi studiu od odbornikov s dlhorocnymi skusenostami.

Ak sa neprestanes do mna navazat, budem to riesit vyssie, ako minule.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pamela 2. 8. 2011 11:06

To se mi tady snad zdá.Vše začalo že někdo zmínil repro drát a jeho nevliv na zvuk,já jsem pouze řekl že to tak není,že jsem měl možnost si doma na své sestavě kterou znám vyzkoušet zvukové rozdíly mezi kabely které jsou značné.
Zdejšími odborníky jsem byl obviněn že slyším trávu růst,nerozumím fyzice,machruju,jsem snob,nevím proč Kraut někomu nesedl,proč někdo při svých domácích testech došel k nějakým závěrům a vlastně nevím vůbec nic.
Netvrdil jsem že něco vím,jen od začátku říkám at si každý odpůrce kabelů místo měření a blábolení nesmyslů vyzkouší dobrý kabel doma,tak jako jsem to udělal já.Nechápu proč bych měl být atomový fyzik abych si poslechl trochu muziky.Baví mě poslouchat muziku,koupím si nějakou sestavu která mi vyhovuje a peněženka dovolí a poslouchám.Tak to dělá drtivá většina lidí.Jen na českých forech je pár zoufalců s pájkama co už z principu kritizují veškerou značkovou produkci co stojí trochu víc než málo.
Já se po dlouhých letech pracně dopracuju k nějaké sestavě a pak mi bude někdo říkat že jsem pako a snob?
A s jakým kabelem je už člověk snob a s jakým je ještě normální?
Který zdejší odborník rozhodne jaká cena za kabel dělí posluchače na snoby a ty chytré,mazané s fištronem kteří tomu naprosto přesně rozumí?
Naposledy upravil Pamela dne 2. 8. 2011 11:39, celkově upraveno 1
Pamela
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka