Kabely, kabely a zase kabely

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kocmeister 26. 7. 2011 14:13

Ale co když má někdo několik levných kabelů az pár šlupek a s každým je zvuk diametrálně odlišný? Potom přeci nemá takový člověk (já) nemá důvod propagovat ten dražší...
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pamela 26. 7. 2011 14:15

Nejde o to za kolik kdo má sestavu,jde o to že člověk který s něčím takovým nikdy nepřišel do kontaktu ví naprosto přesně jak to funguje.
V určité kvalitativní urovni je výměna obyčejného reprokabelu za kvalitní a drahžší nejlevnější upgrade se zvukovým rozdílem na urovni výměny komponentu za daleko víc peněz.
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod palinoch 26. 7. 2011 14:15

Ja mozem povedat, ze taky kabel RG 62 u mna vpliv mal. Ale ako to u Hi-Fi byva, po case sa to aj tak zleje do zabudnutia :)

-- 26. 7. 2011 14:16 --

[quote="Pamela"]Nejde o to za kolik kdo má sestavu,jde o to že člověk který s něčím takovým nikdy nepřišel do kontaktu ví naprosto přesně jak to funguje.
V určité kvalitativní urovni je výměna obyčejného reprokabelu za kvalitní a drahžší nejlevnější upgrade se zvukovým rozdílem na urovni výměny komponentu za daleko víc peněz.[/quote]
Tak tomu nejak neverim.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 26. 7. 2011 14:22

Pamela: reprokabel ... ať už je jakýkoliv je stále jen kus mědi ;-) Vlastnosti důležité pro uživatele to má stále stejné, u signálních kabelů bych to ještě trochu chápal, ale tady fakt ne ;)
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 26. 7. 2011 14:28

Presne ako napisal palinoch.
Kazda zmena v retazci viedla k euforii az "erekcii". :D
Vymena signalovych kablov za rg62, repro z dvojlinky za cysy a nasledne za csss. A nakoniec zmena opamp v cdp. Vzdy to bolo posunom a po case to zovsednelo. Nevravim, ze to hra zle. No neverim tomu ,ze ak investujem nemale prostriedky do excelentneho kabla tak nakoniec nebudem tam kde na zaciatku.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Hergarok 26. 7. 2011 14:33

Abych nevypadal jako "anti-kabelář", tak přikládám něco, co jsem naměřil jako vliv kabelu (ne však reprokabelu) :)
FTN.gif
Káblík
FTN.gif (16.14 ) Zobrazeno 1651 krát

Reprezentujte si to každý jak chcete ... :mrgreen:
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pamela 26. 7. 2011 14:37

Já se z nikým nepřu a netvrdím že mám pravdu,jen říkám že až budeš mít slušnější sestavu vyzkoušej dobrý reprodrát a uslyšíš sám.
Nějak mi pořád uniká smysl toho proč by si hifista kupoval drahý kabel když by hrál stejně jako levný.Když by chtěl hrát snoba,koupí si drahé hodinky nebo boty z krokodýla ale ne kabel,s tím se machrovat opravdu nedá.
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Hergarok 26. 7. 2011 14:44

Pamela: kdybych nad tím nepřemýšlel tak jak přemýšlím, tak bych si ten kabel třeba taky koupil.
A myslíš, že bych pak někomu řekl, že to hraje stejně (kdyby to stejně hrálo) a že jsem vlastně jen vyhodil několik tisíc z okna? (všichni by na měli čuměli jak na blbce, což už čumí teď, protože nechápou jak si může nějakej blbec koupit sluchátka za 3500.- když pecky od Ťamana hrajou stejně :roll: )
ANI NÁHODOU - všem bych tvrdil jak skvěle to hraje :-D
Navíc kloudný repro-drát asi nikdy nezkusím, protože ujíždím na sluchátkách ;)
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pamela 26. 7. 2011 15:14

Znova se ptám:proč by si ho kupoval kdyby hrál stejně jako levný?
Když už dám hromadu peněz za drát,tak proto že to má pro mě smysl.
Předpokládám že to funguje nějak takto:ve studiu si půjčím něco,doma zapojím,určitý čas používám,udělám si závěr:je to lepší/beze změn/horší něž to co mám,vrátím se do studia s tím že si to objednám (protože mi to za ty love stojí), vrátím (protože mi to za ty love nestojí),případně si půjčím další drát.
Při návštěvách studia je to o to jednodušší že majitel doporučí vyzkoušené a ušetří kupujícího omylů.Samozřejmě záleží na kupujícím jestli tam svoje love nechá.Strategie studia není ojebat tě při prvním nákupu za pár tisíc,ale dobře ti poradit,at se vrátíš a za pár let si u něj pořídíš dospělou sestavu.
Tak proč bys měl koupit kabel který stojí moc a hraje stejně jako levný?
Ledaže bys byl idiot a to pravděpodobně asi všichni hifisti jsou.
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod armaman 26. 7. 2011 15:32

A ja zas zas pytam preco by ten "levny" nemohol hrat rovnako ako ten drahy. :hm
RG62,RG213 a CSSS. Nie nahodou ich dost ludi pouziva a tiez na nie najlacnejsich zostavách.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Hergarok 26. 7. 2011 17:13

Já se ptát na totéž, co armaman, nicméně rozumnou odpověď stejně nedostanu, takže se ani neubtěžuj ... O:-)
Nebo trochu jinak ... v čem jsou ty kabely lepší? (kecy výrobců jsem už párkrát četl, ale nic konkrétního tam není, pouze to že se všechno-možné zlepší)
Pokud bude průřez stejný, tak bude stejný i odpor, no a zbývající vlastnosti už nejsou pro signály tak nízkých frekvencí důležité, protože to není VF kabel ...
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pamela 26. 7. 2011 19:25

Rozumnou odpověd jsi už dostal.
PUJČ SI DOMŮ DOBRÝ REPROKABEL,ZAPOJ A POSLOUCHEJ!!!
Samozřejmě se předpokládá že jím nebudeš propojovat PC repro.
Myslím že než hledat rozumy na netu,by bylo lepší zajít na pokec do nějakého studia.
Po hodinovém pokecu ve studiu s člověkem který hifi prodává 5/10/20 let a měl ty věci v ruce,budeš vědět víc než za 5 let před monitorem.
Pamela
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slayers 26. 7. 2011 20:45

Pamelo souhlas,jenže to by zase kde kdo neměl o čem debatit na netu.
TESAT DO ZLATA,5 MINUT VE STUDIU DÁ ZA 5 LET U MONITORU!!!
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Odar 26. 7. 2011 21:01

Myslim, ze chalaniskovi trochu krivdite. Dal sem 2 merania (aj ked signaloveho) kabla. Takze ho oznacit za cloveka, ktory siri internetove kecy, mi nepride moc fer. To len na okraj.

Ja som mal raz moznost pokecat s clovekom, ktory sa vyzna do problematiky z technickej stranky. Sam musim uznat, ze ten asi 2hodinovy pokec mi dal viac, ako 5 rokov surfovania po internete a vytvarania si pseudo-nazorov z nicoho. Bavili sme sa aj o nekonecnej problematike kablov. Lajcky mi vysvetlil, o co tam ide. Treba sa spytat v hifi studiu, preco je to vlastne cele tak, ako to je. Su to zaujimave informacie.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Hergarok 26. 7. 2011 21:22

Pamela: já jsem rozumnou odpovědí myslel nějaké odůvodnění postavené na fyzikálním principu ;-) O:-) :hm
Zkoušení pro mě není řešením, protože když rozdíl neuslyším, tak budu označen za nahluchlého a když to uslyším, tak budu mít ještě větší nutkání zjistit fyzikální podstatu toho rozdílu. :mrgreen:
Rozumy na WEBu opravdu nehledám, já když něco potřebuji, tak internet je to poslední místo kde hledám (důvod je asi jasný).

Odar: co jsi se tedy od toho člověka dozvěděl o repro-kabelech? (ve zkratce samozřejmě)
Hergarok
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka