Offtopic, flame na téma odstup a linková úroveň - odštěpeno

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod EKKAR 1. 12. 2011 11:54

Kvalitu konstrukcí signovaných logem HQQF dokládá tento nezávisle na autorovi udělaný test: http://www.valachnet.cz/lvanek/hqqf_torture/ .
Zesilovač byl objednán přímo u autora zapojení jako kompletní sada součástek i s DPS a sestaven mimo působnost autora - a následně otestován na setkání konstruktérů nf výkonových zesilovačů v Rožnově pod Radhoštěm letos v červnu. Pokud mi někdo hodlá dál tvrdit, že zesilovač produkující z čistého sinusového signálu na vstupu téměř dokonalou pilu už na kmitočtu 10kHz (o vyšším ani nemluvě) splňuje požadavky na HI-Fi, tak už nevím jak takového člověka nazvat a nebýt přitom veřejně nepublikovatelný... A nemá to nic do činění s nějakým decidebi.lovým žonglérstvím, je to pouze a výhradně o tom, zda je či není dané zapojení seriózním a TAK DOBRÝM zesilovačem, jak tvrdí jeho autor...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod marts 1. 12. 2011 12:15

Nolwendil píše:Jo, asi jsem se blbě vyjádřil. Spíš by mě zajímalo u kterého zařízení máš linkovou úroveň takto definovanou, jak to píše Federmann.

http://en.wikipedia.org/wiki/Line_level#Nominal_levels
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod šeďour 1. 12. 2011 13:50

Sice tomu anglickému textu nerozumím, ale přesto vidím, jsem se mýlil.Holt jsem jenom hloupej keramik :D
Tímto se panu Bohumilovi omlouvám (ostatně, není to poprvé, co měl pravdu), ale zároveň ho žádám...už žádné soukromé zprávy !
Nikdy z nás kámoši nebudou.Já chodím do hospody s Kazzatelem a vyznávám jeho víru !
:/
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Federmann 1. 12. 2011 18:39

EKKAR píše:Nolwendil - vstup 1V a výstup 2V platí pro ten o kus dřív publikovaný preamp, tam je zesílení 2x. Větším nesmyslem ale je tvrzení o "běžné" linkové úrovni 1,55V...

Nolwendil píše:Jo, asi jsem se blbě vyjádřil. Spíš by mě zajímalo u kterého zařízení máš linkovou úroveň takto definovanou, jak to píše Federmann.

šeďour píše:Já jsem taky nikdy neslyšel, ani nečetl o tom, že by linková úroveň byla 1,55V.Ale myslím, že autor tohoto tvrzení, nám to k naší škodě, logicky vysvětlí. Bude se při tom bravurně pohybovat v oblasti decibelů a souvztažnosti k napěťovým úrovním.

K těm dB, těm předcházely Np, již od dob telefonu, který pro mnohé vynalezl a představil dne 25. června 1876 Alexander Graham Bell, jenže to bylo až 27 let poté co jej objevil a 17 let poté co jej běžně používal Antonio Santi Giuseppe Meucci. Vedení se pak ustálilo na impedanci 600Ω a stanovily se i úrovně pro napětí 0dB=775mV a pro výkon P=1mW. V 70.létech bylo minulého století a tisíciletí, kdy jsem s elektrotechnikou začínal, bylo každému elektrotechnikovi snad již od 20. let naprosto jasné, že úroveň pro lepší zesilovače, mixážní pulty a jiné zařízení je dle DIN +6bB, tedy 1,55V. Jak je vidět, Dudkové komunitě, přesto že jsem o tom mnohokráte psal, to dodnes jasné nebylo a není.

Vidím, že se nám diskuse kousek posunula a již se konečně v českých zemích dostala informace o běžné úrovni signálu na veřejnost, to co je pro mne samozřejmost od roku 1968, to co mi nikdo nechtěl věřit se najednou stává novým poznatkem pro odborné komunity? Běžná úroveň slušného signálu je pro Evropské země navázané na DIN +6dB, tedy 1,55 V (amplituda 2,192V), pro země Ameriského kontinentu navázané na RIAA je to +4dB, tedy 1,228 V (amplituda 1,737V). Takže jak se ukazuje úroveň signálu u vedeného zesilovače 2V není opravdu nikterak mimo zvyklosti.
EKKAR píše:Kvalitu konstrukcí signovaných logem HQQF dokládá tento nezávisle na autorovi udělaný test: http://www.valachnet.cz/lvanek/hqqf_torture/ .
Zesilovač byl objednán přímo u autora zapojení jako kompletní sada součástek i s DPS a sestaven mimo působnost autora - a následně otestován na setkání konstruktérů nf výkonových zesilovačů v Rožnově pod Radhoštěm letos v červnu.

Zase jenom lež, když se vyvrátí jedna, přichází jiná. Toto vlákno je však o něčem jiném, proto se omezím jen na konstatování, že je to jen o neznalosti, jak někdo nezná naprosté samozřejmosti jako linková úroveň signálu, viz část tohoto vlákna, tak neumí ani měřit a ještě se tím chválí, viz doložený odkaz. Je třeba se zaměřit na samotný zvuk a podívat se na měření, těch co měřit umí a ani ten červený text není pravdivý.
artam píše:Ale ako to uz byva v realnom svete, papierove hodnoty su jedna vec, a namerane hodnoty u hotoveho zosilnovaca su vec druha, zlym navrhom a vyberom "smeti" okolo sa da pokazit strasne mnoho (napriklad 7815/7915 v zdroji su ziarivym prikladom).

Pokud bych měl pokračovat dál, pak je ve stejném stylu napsán další příspěvek, kde se jeho autor domnívá, že stabilizátory 7815/7915 mají zásadní vliv na zvuk, ne nemají. Poměr signál/šum je dán úrovní signálu a vlastním šumem, který je v převážné míře složen z šumu použitých OZ a v menšinové míře dalšími prvky v signálové cestě. Jak jsem napsal uvedený OZ má napěťový šum 8nV, při zesílení 2x je to 16nV, další OZ při zesílení 1x přidá dalších 8nV, tedy celkem 24nV, k tomu ještě proudový šum a šum odporů v signálové cestě, ať počítám jak počítám, tak do odstupu 125dB, tedy do šumového napětí 1.250nV je od 24nV dostatečně daleko.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora." - Kurt Tackmann. Mnohé se zazrcadlí v Zrcadle českého a slovenského internetu
Federmann
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod EKKAR 2. 12. 2011 12:53

....
EKKAR píše:Kvalitu konstrukcí signovaných logem HQQF dokládá tento nezávisle na autorovi udělaný test: http://www.valachnet.cz/lvanek/hqqf_torture/ .
Zesilovač byl objednán přímo u autora zapojení jako kompletní sada součástek i s DPS a sestaven mimo působnost autora - a následně otestován na setkání konstruktérů nf výkonových zesilovačů v Rožnově pod Radhoštěm letos v červnu.
Federmann píše:Zase jenom lež, když se vyvrátí jedna, přichází jiná. Toto vlákno je však o něčem jiném, proto se omezím jen na konstatování, že je to jen o neznalosti, jak někdo nezná naprosté samozřejmosti jako linková úroveň signálu, viz část tohoto vlákna, tak neumí ani měřit a ještě se tím chválí, viz doložený odkaz. Je třeba se zaměřit na samotný zvuk a podívat se na měření, těch co měřit umí a ani ten červený text není pravdivý.
...
O lhaní bych pomlčel. Ten zesilovač byl měřen stejně jako jiné a to, že nedokáže bez tvarového zkreslení přenést kmitočet 10kHz = rozhodně není tak rychlý jak tvrdí jeho autor je prostě neoddiskutovatelný fakt. Nevím jak pro koho, pro mne to znamená, že to zapojení rozhodně nedělá to, co jeho autor tvrdí a že kdyby on sám uměl to, co jiní, jím samým tolik hanění, postavil by asi lepší. Bohužel, prohledávání Wikipedie a vystavování tendenčně komentovaných printscreenů na svém webu ještě nikoho nenaučilo konstruovat dobré zesilovače ...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod šeďour 2. 12. 2011 13:56

Bohumile, Bohumile :pozor budu to brát tak, že jsi nepochopil mojí omluvu.
To, že neznám správnou hodnotu linkové úrovně jsem se snažil vtipnou formou vysvětlit tím, že nemám formální vzdělání v oboru elektroniky.Ano, opravdu jsem původním oborem umělecký keramik a mám zkoušky z dějin umění.
Ale nebudu ti (všimni si, používám osobní tón) tolerovat, používání vět vytržených z kontextu.
>:-(
A dál, to, že se počítám za příznivce P.Dudka neznamená, že to budeš svým obvyklým způsobem začleňovat do svých vysvětlovacích pravd, polopravd a nepravd...
Vol slova...:!: :!: :!:
...
A ještě se chci omluvit Imagiosovi za zasírání jeho vlákna :-l
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 2. 12. 2011 15:08

Ekkare, udělej tu prosím úklid. Dobře víme, že debata s Nejmenovaným nemá smysl a pouze z tohoto vlákna dělá smetiště - a kdyby to četl nějaký začátečník, bude z toho mít pouze guláš v hlavě.
My Dudkovci (Cordellovci, Passovci, Borbellyovci, Curlovci či Selfovci) alespoň máme zesilovače, které dokáže vybudit běžná linková úroveň...
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Federmann 2. 12. 2011 21:10

EKKAR píše: O lhaní bych pomlčel. Ten zesilovač byl měřen stejně jako jiné a to, že nedokáže bez tvarového zkreslení přenést kmitočet 10kHz = rozhodně není tak rychlý jak tvrdí jeho autor je prostě neoddiskutovatelný fakt. Nevím jak pro koho, pro mne to znamená, že to zapojení rozhodně nedělá to, co jeho autor tvrdí a že kdyby on sám uměl to, co jiní, jím samým tolik hanění, postavil by asi lepší.

Aby mne někdo neobvinoval, že propaguji své stánky, kde je desítky měření mého HQQF a je jedno lepší jak druhé, je tam ale i důkaz, jak Vaňek neumí měřit a zesilovač HQQF mu vazbil mezi vstupem a výstupem, tak přidám hodnocení odjinud, těch co měřit opravdu umí, Perys: "HQQF je na ucho stále Numero-Uno....." :idea: http://perys.rajce.idnes.cz/perys_-_per ... sfet_gear/

20V/100kHz Obrázek http://perys.rajce.idnes.cz/perys_-_hqq ... 203521.jpg
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora." - Kurt Tackmann. Mnohé se zazrcadlí v Zrcadle českého a slovenského internetu
Federmann
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 12. 2011 18:30

Odštěpen OT, vlákno s ním přemístěno do sekce, kde diskuse vedená dosavadním směrem nebude nikoho uvádět ani v omyl, ani v rozpaky nad tím, co si skutečně má a může myslet.
Bohušu, ZDE máš jedinečnou možnost se vykecávat - TADY střílet začnu teprve až to opravdu překročí všecky meze...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod danhard 5. 12. 2011 10:57

Myslím že to tady překročilo všechny meze už dávno :o)
ale můžete si za to sami, když hňupa co tvrdí že " ... a ještě k hodnotě 125dB, tedy 1:177.829 ..." neodkážete odkázat do těch správných mezí !
danhard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hergarok 5. 12. 2011 11:33

Přoč ještě nemá ten trapnej Fčelař BAN?
Je to snad kvůli tomu aby to tady víc "žilo", aby nebyla nuda? :lol: :roll:
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 5. 12. 2011 11:56

Ty bláho...danhard...teď už chybí fakt jen kazzatel a jeho HUSTÝ komentáře :D
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod danhard 5. 12. 2011 11:58

Ale nejde ani o BAN, ale to nejste schopni poslat takovýho pohádkáře a lháře do patřičných mezí ?

20dB 10x
120dB 1.000.000x tj. 1e6 (e znamená desítkový exponent)
6db 2x
-1dB -10%

125dB cca 1.8e6 = 1.8 milionkrát

výsledek je jasný ještě než stačím najít tužku !!!

Nikoliv "125dB, tedy 1:177.829" to může tvrdit akorát hňup, pablb, idiot čí jiné zvíře vhodné do svěrací kazajky :-D

Chápu, že boj z blbostí je marný.
Něčí blbost je totiž nekonečná :o)
http://www.forum.federmann.cz/viewtopic.php?f=42&t=77
A tady bojuji přímo s dvouhlavou saní: duo vladzin - federmann
danhard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod danhard 5. 12. 2011 13:41

Diskuze na "Fedrwebu" je pikantní tím, že se začnou ztrácet "nevhodné" příspěvky, případně se "dolaďuje" peep-procesor, aby odstranil konkrétní pojmenovaní konkrétního ***** :o)

K_urva i tady mě to z_m_rda vyhodilo :-D
Máte tu proti ZkurvenýmuFedrWebu náskok 8-D

Ale na FedrWebu je to rozdíl, tam se peep-procesor mění tak s 5min. zpožděním, Bohoušek rychleji nestíhá :D
danhard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 5. 12. 2011 14:10

Něco relevantního, proč by porušoval pravidla?
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka