Offtopic, flame na téma odstup a linková úroveň - odštěpeno

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod danhard 5. 12. 2011 14:23

No, to by se mohlo do kultivovanýho webu zavést, když někdo opakovaně hlásá prokazatelné nesmysly, tak by měl být vyloučen.
125dB není 1/177829 a pokud se o tom chce někdo ještě přít, než aby "pokorně" uznal chybu, tak ať jde do ***** !!!
Nebo tu chcete hňupy šířícií tmářství jako Federmann ???

Odkaz na stránku Federmanna ukazuje možnost jakékoliv komunukace s těmito hňupy, =0 :pozor
http://www.forum.federmann.cz/viewtopic ... 4538#p4538
danhard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod danhard 5. 12. 2011 16:24

125dB je 1/177829 ????

běžnej operák má šumové napětí 8 nV ???

Na to nic neřeknete ???

Pak se není co divit, jste sbírka hňupů :o)
danhard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hergarok 5. 12. 2011 18:12

danhard: je to blbost - to vidí každý, ale třeba já (narozdíl od tebe) mám v sobě cosi (říká se tomu důstojnost), co mi brání v tom, abych vůbec reagoval na trotly (slušně řečeno) jako je pan "učitel" B. "Fčelař" F.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 5. 12. 2011 18:19

xxxdvorixxx píše:Něco relevantního, proč by porušoval pravidla?
Nakolko klamanie, zavadzanie a demagogia je v sulade s pravidlami AVfora, tak neporusuje ziadne pravidlo.

Spytam sa inak - bude vedenie AVfora spokojne, ked si neznaly uzivatel zakupi "produkt" (narocky to pisem v uvodzovkach) z produkcie pana F? Mam za to, ze ludia by mali najst na AVfore odporucanie na co najvhodnejsie riesenie pre AV techniku. Nie na bastl, ktory nie je ani v sulade s bezpecnostnymi normami a este ho jeho "vynalezca" povazuje za spicku v svojej triede.

Na druhu stranu na AVfore ma uz (zial) neprekvapi absolutne nic.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod šeďour 5. 12. 2011 18:20

Já ti vůbec nerozumím, koukám do tabulek a vidím, že třeba NE 5534(A) má šumové napětí 4.
TL 071...18; LT 1028...0,9.
:?:
Už jsem psal, že jsem keramik, tak ze mě nedělej hňupa a vysvětli mi, vo co ti de :pozor
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 12. 2011 18:42

xxxdvorixxx píše:Něco relevantního, proč by porušoval pravidla?

Toto je sice hlas jednoho z celé skupinky modů, ale plně vystihuje názor vyššího vedení Superfóra - dokud nejsou nějaká tvrzení §§§ postižitelná, nelze za ně na AVmánii udělit komukoliv BAN - a nelze to učinit ani za taková (§§§ postižitelná) tvrzení, která dotyčný učiní jinde než na "půdě" spravované Superfórem. S tím já bohužel nic neudělám.

Můj osobní názor se ale shoduje s míněním zde se vyjádřivších - že totiž hlásání bludů by mělo být SPOLEČENSKY postižitelným právě už minimálně proto, že dotyčný šiřič bludů je profesí učitel - neboli osoba, která byla pověřena výchovou mladé generace a která může těmito bludy výchovu té mládeže vysloveně ohrožovat. Proto jsem ponechal toto vlákno volně přístupným, aby měla další, na mé osobě nezávislá odborně způsobilá veřejnost MOŽNOST vyjádřit se k bludům, které už dotyčný dokázal protlačit i sem a svým míněním se tak pokusit změnit názor vedení SF na volnou možnost hlásání dalších bludů tohoto uživatele ...

Pánové, máte můj uctivý hlubokosklon za své zde prezentované názory na dotyčného učitele.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hergarok 5. 12. 2011 18:52

šeďour: datasheet NE5534 od Texasu: šum 0.4 až cca 100uV podle toho jaký je sériový odpor vstupu. Do 8nV to má sakra daleko!
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 5. 12. 2011 18:56

Odar: vedení nevidí důvod mu dávat BAN, je to prostě blbec, ale za to se nedostává BAN. Mě to nevysvětluj :D Mimo to, ty jsi vždycky přesně věděl, jak by se mělo fórum řídit. Ty jsi totiž rozený znalec :)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod danhard 5. 12. 2011 19:02

Taky jsem proti BANu, stačí označit BLBa BLBem :o)
danhard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 5. 12. 2011 19:17

xxxdvorixxx píše:Mimo to, ty jsi vždycky přesně věděl, jak by se mělo fórum řídit. Ty jsi totiž rozený znalec :)
Dakujem za uznanie :mrgreen:

S vedenim AVfora som urciteho casu komunikoval ohladom jedneho (uz zaBANovaneho) uzivatela a pamatam si doteraz, ako dlho trvalo, kym dotycny dostal svoje ovocie. Zial tu slusny clovek nema co hladat - cim je uzivatel vacsi dement, tym pre AVforum vacsi prinos :tleskani (a kludne mi za to mozete dat BAN :D ).
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod šeďour 5. 12. 2011 19:25

Hergarok->
Já mám dvě tabulky ve svém notýsku a v jedné se uvádí u NE 5534...Ekv. vstupní šumové napětí:
10Hz...6 a 1kHz...4.
A v druhé tabulce (autor Karel Bartoň) je uvedeno:
Hustota vstupního šumového napětí (nV/odmocnina Hz)
při 10Hz...6; 1kHz...4.
...
No jo, já nejsem učitel, ani fčelař, tak po mě nemůžeš chtít, kdovíjaký výkony :-l
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 5. 12. 2011 19:40

šeďour: koukni se sem na s.7 fig.9. Ono ty 4nV/Hz^0.5 je sice pravdivá hodnota, ale samo o sobě to číslo nic neříká o tom, kolik šumu tak bude. Kdežto fig.9 dává jasný obraz šumu na vstupu.
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod danhard 5. 12. 2011 19:44

Hustota vstupního šumového napětí (nV/odmocnina Hz) nejsou jaksi nV a o tom to tak nějak je !
Bohužel ani AVmania není to prostředí, kde by došlo ke shodě :roll:
Tak si to milí tupci naštudujte a pak o tom můžeme diskutovat.
Bohužel poslední dobou narážím jenom na blby a není to jen Federmann.
Jsou to věci jasné, odvoditelné, deterministické !
Je to základ nějakého chápání, teprve pochopením těchto zcela základních věcí se dostanete do stavu chápat něco dalšího, případně i tvořit.

ps. jako diplomku jsem dělal v r.79 šumovou násobičku, resp. všechny náležitosti kolem, výsledek byl přesný 16-bit DA převodník a okénkový komparátor a na základě stochastických metod to umělo ve spojení s čítačem a HP kalkulátorem přesně měřit efektivní hodnotu libovolného signálu do cca 500kHz.

Teď už mám v hlavě "vyblejskáno", k tomu se veřejně přiznávám, ale když nějaký hňup tvrdí, že 125dB je 178 tisíc, tak vidím hned, že je to blbost na N-tou :D
danhard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Federmann 5. 12. 2011 19:54

Federmann píše:Jak jsem napsal uvedený OZ má napěťový šum 8nV, při zesílení 2x je to 16nV, další OZ při zesílení 1x přidá dalších 8nV, tedy celkem 24nV, k tomu ještě proudový šum a šum odporů v signálové cestě, ať počítám jak počítám, tak do odstupu 125dB, tedy do šumového napětí 1.125nV je od 24nV dostatečně daleko.

8nV platí pro OPA2134
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora." - Kurt Tackmann. Mnohé se zazrcadlí v Zrcadle českého a slovenského internetu
Federmann
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 12. 2011 20:09

Víš, Danharde, ono to v podstatě není ani tak o vlastním šumu aktivního prvku, ale o tom, jak je tento šum ovlivněn zapojením, topologií spojů i rozložením součástek, použitím různých druhů součástek (například metaloxidový odpor šumí daleko méně než odpor s uhlíkovou vrstvou - a proto použití uhlíkových odporů většinou dost "zabije" sebelépe navržené zapojení) a v nemalé míře i zvlněním nebo šumem pocházejícím z napájení. Jak praví známá poučka, každý řetěz je jen tak pevný, jako jeho nejslabší článek. Je proto nesmyslné spoléhat se na fakt, že nějaký polovodič má šum vyjádřený v desetinách uV nebo ještě menší a přičítat obdobné vlastnosti celému zapojení - když jsou kolem klidně ultranízkošumové součástky rozmístěné a zapojené další, jejichž vlastní šum se dá považovat za minimálně o jeden až dva řády vyšší. A víš sám, jak snadné je podlehnout tvrzení "renomovaných" odborníků...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka