svet ako ho pozname i co sme nemali moznost poznat

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bogino 17. 1. 2014 21:21

icotech852 píše:osobne ja na perpetum mobile neverim,ale kazdopadne zaujimavy clanok k diskusii :)
http://www.aktuality.sk/clanok/243692/r ... um-mobile/

alebo sposob ako si privyrobit 10 000e? :-) :mrgreen:

Tu si ho moc nevazia a myslia si, ze sa z kvaziobjavu len snazi vytlct peniaze:
http://lacovblog.goodstyle.sk/pavol-nem ... o-nezmysli
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 17. 1. 2014 23:04

šarlatánov je dosť...viac by som uveril tej vyššej učinosti motora ako nejakemu počitačovému simulatoru.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 18. 1. 2014 01:11

Na tej stranke "Pavol Nemes a jeho nezmysly" sa namieta ani nie simulator, ale pouzitie rovnic pre ine podmienky (cize pouzitie nespravnych rovnic).
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 24. 6. 2014 06:18

Nevím zda to patří sem, ale asi to patří sem na smětiště.

"Nedávno" jsem zjistil celkem zajímavou věc. Procházím jistou transformací a znovu objevuji to co jsem dávnost ztratil. A k překvapení jsem zjistil, že jsem se za ty roky pídil k nějaké dokonalosti, nové sluchátka, bedny, zesilovače, DACy atd. Nakonec jsem dospěl do jistého stádia se kterým jsem byl jakštak spokojený. Ale pořád to nebylo ono. Jako "dítě" (approx. 19) jsem slyšel a vnímal hudbu nějakým jiným způsobem. Měl jsem tehdy aparaturu, která nestála ani zlomek toho co dnes mám. Řeknete si, no v té době se dělalo lepší Hi-fi. No upřímně nevím jestli walkman Sanyo a pecky bylo zrovna TOP. :D Rozhodně ne v porovnání s tím co mám dnes. A i tak jsem slyšel každý tón a hudbu jsem si neuvěřitelně užíval. Dnes chápu čím to bylo a já to znovu objevuji. Občas slyším tak jak jsem to slyšel tenkrát. A chápu proč. Nedá se to popsat, nedá se to vysvětlit, neexistuje univerzální návod, je to dar. A každému to ze srdce přeji.
I když můžete to zkusit, je to možná jednoduchší než se na první pohled zdá. Přestaňte sledovat televizi, zprávy, přestaňte se zaobírat všemi těmi hloupostmi co Vás dennodenně obklopují, neřeště minulost, neřešte budoucnost. A zkuste si přečíst knihu "Transformace vědomí /tajemství kříže od Tomáše Keltnera". Zkuste na chvíli zahodit svou pýchu a aspoň se na tu knihu podívejte. Nemějte strach, rozhodně Vás nechci vtáhnout do světa nějakého bludu jak se Vám může zdát. Jde jen o tom zasít semínko pochybnosti a jak příjde Váš čas tak se Vám otevře nový svět. Svět o kterém jste možná jenom snili, svět neomezených možností, svět plný krásy, svět plný lásky a co je důležité, že pochopíte svou podstatu. Je to jen ve Vás, vy máte v ruce ten klíč. Jediné co můžete udělat je ty dveře otevřít a je pak na Vás zda vejdete.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 24. 6. 2014 08:38

od XMOSu k novej viere ... :hm
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 6. 2014 09:16

Říká se tomu PROZŘENÍ - další stupeň pak je OSVÍCENÍ a končí to POZDVIŽENÍM čili NANEBEVZETÍM. Jen přitom nesmíš potkat ORIE....
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod šeďour 24. 6. 2014 13:40

No, ale vždyť konec světa už tady nedávno byl...ne ?
:hm
Takže všichni co jsme ho přežili, jsme noví a krásní lidé :pozor

Chvalte pána...haleluja !
:lol:
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 24. 6. 2014 15:23

Ale ho*no. Já jsem pořád stejný. Ano je pravda, že se ze mě stává ten parchant co jsem vždycky byl a to je dobře. Protože nejhorší ze všeho je se pořád bát. Bát se toho či onoho atd. Co když mě vyliou z práce, příjdu o bydlení atd. atd. Já jsem na to celý život kašlal. Vždycky jsem říkal pokud někdo tíhne po majetku a nedokáže ho využít tak je mu k ničemu. Ať mu ho klidně dají, štastný stejně nebude.
Za posledních pár měsíců jsem měl možnost najít sám sebe a upřímně jsem k tomu nepotřeboval nějaké kašpary stojící před supermarketem. :-) Ujasnil jsem si priority, to co jsem si celý život přál a dělám pořádek. Za těch x let jsem naděla kolem sebe svinstva. Teď jsem sobec jako prase a se*ru na to co si kdo myslí. Jdu tvrdě za svým a vím co chci dělat. Možná za celý svůj směšný život to vím. A už mě nikdo nezastaví. Ty knihy jsou pouze něco co jsem si měl přečíst, ale ne, že si na tom postavím svůj život jak se možná někdo mylně domnívá.
Takže počítám, že ještě nějakou chvíli a pokračuji v tom co jsem rozdělal a rozhodně se audio vzdát nemíním, právě naopak. Možná o tom srandovním kašpárkovi s nikem xmarek co tady jen hloupě plkal ještě uslyšíte.
:mrgreen:
Takže chalte pána halelujá. ROFL.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 25. 6. 2014 05:30

zaujimave citanie od Xmareka,sme len ludia,ze?

stastie - to je presne to o com si chcel pisat.Priority,ktore dokazu spravit cloveka stastnym - niekomu staci prechadzka s partnerom,niekomu novy televizor a niekomu ferrari.Materialne veci by mali uspokojovat potreby,cloveka vsak stastnejsim nespravia - ak ano tak len docasne.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 7. 8. 2014 17:25

Takže abych zde přítomné pobavil a ujistli je v tom, že jsem se nadočista zbláznil :D tak si můžete přečíst dokument, který jsem poslední dobou vytvořil: http://goo.gl/QOSpFG

Co to vlastně dělá a k čemu je to dobré. Vlastně to dělá mnoho. A když už jsme u audio tak poslední dobou jsem řešil neustále, že mám problém i při sebedrahší aparatuře slyšet stejně jako mladý kluk. Vím, že na tom nejsem sluchem zas tak špatně, ale nějak zmizelo to kouzlo co jsem jako mladý kluk slyšel. I když jsem si pořídil sebedrahší aparaturu, která je násobkem toho co jsem v minulosti vlastnil tak mi furt něco chybělo. Říkal jsem si, že to tak asi musí být. Pak jsem začal studovat nějakou problematiku jdoucí za psychikou a po přečtení mnoha knih se něco stalo. Najednou jsem slyšel na svém audio něco co už jsem roky neslyšel. Bylo to jiné, bylo to krásné, bylo to stejné jako v době kdy mi můj bratranec Jirka strčil sluchátka na uši. Byl jsem opět ten mladý kluk a náramně jsem si to užíval. Nechápal jsem co se vlastně stalo. Stejné uši, jsem nesrovnatelně starší, ale hudba je jiná. Začal jsem se o to zajímat a nakonec jsem na to přišel. Výsledkem je tento dokument. Dokument, který mě naučil slyšet jinak. Není velký, vlastně jsou to pouhé dvě A4, přečtení zabere max. 5 minut času, ale je v tom obrovská síla. Tak velká, že změní celý váš svět. Úplně celý. Nevěřite? Ku příkladu toužíte po aparatuře za půl míče a nechcete kompromisy, ale nemáte peníze a nevíte jak je získat. Říkáte si, že není cesty ven. Ale je. Přečtěte si tento dokument a uvidíte, že naleznete řešení jak toho dosáhnout. A funguje to i když se např. snažíte vyrobit nějakou dobrou audio sestavu a nevíte jak na to.
Pořád tomu nevěříte? Tak to zkuste. Maximálně si řeknete, že je Quarda blázen a nic tím nestratíte, max. 5 minut času a za to to snad stojí nemyslíte? :-)

Co je vlastně v tom dokumentu? Jsou to vlastně jen "Tři věty". Nejdříve se přestanete nechat ovládat rozumem a Egem a budete se řídít svým srdcem (věta první), pak se začnete mít rádi (věta druhá). To je velmi důležité, protože se takto otevřete lásce. A pak najdete odpuštění (věta třetí). Jakmile odpustíte sámi sobě tak se Vám otevře nový svět. Úpně nový. Takový po kterém jsi vždycky snili. Úplně jiný. Přestanete být otrokem tohoto světa a můžete dělat co se Vám líbí a splnit si jakákoliv přání.

Mějte se moc hezky a přeji krásný zbytek dne.

Marek Xara Quarda
Frenštát p/R
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 8. 8. 2014 08:23

Žil jeden moudrý muž a ten měl koně.Jednou se kůň splašil, přeskočil ohradu a utekl.
A sousedi toho muže lamentovali...to je neštěstí, to je neštěstí...Ale muž povídá...štěstí, neštěstí...kdo ví ?

A jednoho dne se kůň vrátil do otevřené ohrady a přivedl sebou i tři nádherné kobyly.
A mužovi sousedi teď obdivně říkali...to je, ale štěstí...A muž jen poznamenal...štěstí, neštěstí, kdo ví ?

Jednoho dne mužův syn vyváděl koně na pastvu, koně se splašili a syn si polámal nohu.
Sousedi hořekovali...to je neštěstí, to je, ale neštěstí !...jenže muž opět pronesl jen...štěstí, neštěstí, kdo ví ?

A nad krajem se zatáhly mračna, do země vstoupila válka.Přišli vojáci a brali všechny mladé muže na vojnu.Jen mužova syna si nevzali, protože po zranění kulhal.
..to je štěstí, to je, ale štěstí...komentovali to sousedé.

A moudrý muž jen pokyvoval hlavou...
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 8. 8. 2014 09:09

@šeďour: Přesně tak to je. Byl to opravdu velmi moudrý muž. :)

Já bych mohl takové příběhy vykládat z vlastního života, ale to už by byl jiný příběh....
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 19. 10. 2014 20:09

Zdravim Ta Xmarek,precital som si tvoju stranku,ale akosi sa v nej stracam.Hladal som tam body,ktorych by sa dalo chytit a posunut trosku v poznani.

Do poznania patria i technicke znalosti,ktore mas.Na mieste su i tie Ekkarove,cloveka ktory stoji pevne so svojimi vedomostami pri zemi .To su tie materialne a technicke.Momentalne zijeme vo vesmire,na ktory sa vztahuju fyzikalne zakony,ale zaroven sa tento materialny a chladny svet prepaja s emociami cloveka,ktore okolo seba pozorujeme.

Preco to pisem.Svojimi uvahami si zasiel do vod,ktore opustaju svet materialny a svet zakonov fyziky,ale mna zaujima aku si v tom nasiel pointu ty.Preco to robis? Zalubenost?,alebo zmena pohladu na svet? Zasiel si do reinkarnacie (dusa po smrti opusta svoje fyzicke telo a vstupuje do ineho,kde zmyslom byva nadobudanie zazitkov a skusenosti).Vazim si ta ako kamarata a skuseneho clena,preto by si mi mohol svoj ulet objasnit a hadam si z neho i nieco pozitivne zoberiem.Chcel by som poznat zmysel tychto uvah a ich pointu.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 19. 10. 2014 23:31

Ekkarovy technické způsoby vyjadřování mají jeden zatím nevyvratitelnej základ - nikdo zatím ještě NEDOKÁZAL EXISTENCI něčeho takovýho, jako je život po smrti, nebe, peklo, Ráj, Očistec nebo samotnou existenci Boha jako základní entity = Tvůrce. Tudíž Ekkar bere za základ světa dokazatelný hodnoty, kterýma nelze svobodně manipulovat. Pokud by existovalo něco, co by se dalo označit jako Bůh, určitě by to mělo vliv i na zdánlivě neměnný dogmata, jako je gravitační konstanta, náboj elektronu nebo konečná a neměnná rychlost světla. Až někdo přijde s nevyvratitelným důkazem Boží existence, nastane čas takový názory přehodnotit. Ale doposud s takovým nevyvratitelným důkazem nikdo nepřišel...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bogino 20. 10. 2014 09:05

Staci jeden "dobre miereny" asteroid a je po vsetkych nabozenstvach. Zial aj po vsetkych ludoch. ;) Zem je bezvyznamna bodecka v gigantickom vesmire. Prirodnym zakonom "je celkom jedno", co si kto mysli.

Zrejme existuju aj ine bodecky s mysliacimi bytostami, lenze tak daleko, ze pri "pomalej" rychlosti svetla je moznost kontaktu a vzajomneho ovplyvnenia sa prakticky nemozna. Trufam si napisat, ze ich nabozenstva sem vplyv nemaju. :D
bogino
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka