Transporty vs. placebo

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod joudá 8. 4. 2013 23:44

tak já mám zase ověřeno, že se jedná o tzv. placebo efekt, nedávno sem si zapojil takové mizerné bedýnky a zprvu sem to nemohl poslouchat a čím déle je mám zapojeny, tím se mi zdají lepší. čili co se týče rozehrávání tak nejlépe se asi rozehrává ucho posluchače :-)

jestli máš možnost, tak si přiveď nějakého kamaráda a pouštěj mu naslepo ten sůvj megaskvělý transport a střídej to třeba s PC, zajímalo by mne jestli ropozná rozdíl, pokud budeš používat stejný DAC.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bogino 9. 4. 2013 00:00

joudá píše:věci jako jitter jsou akorát zbytečne démonizovány

Forum plne demonov ... zacinam sa bat, akurat je polnoc ... 8-D
joudá, co je podla teba viac demonizovane, kable ci jitter?
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod joudá 9. 4. 2013 00:03

jestli myslíš digitální koaxiální kabel za 1200, tak na tne mám taky svůj názor.

škoda že nemám nějaké zařízení, které by graficky zobrazilo rozdíl mezi výstupem běžného koaxiálu za 200 a koaxiálem za 2000, to bych pak všade prezentoval.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slayers 9. 4. 2013 06:34

Joudo teď nevím jestli si děláš pr.del nebo to myslíš vážně s tím pc versus transport.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod krovak_cze 9. 4. 2013 08:02

je to docela usmevny :D , zkousel sem porovnat udac2 s hiface2 a rozdil byl ihned slyset bez problemu
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 9. 4. 2013 08:14

Koukám že se vracíme 3-4 roky do minulosti, kdy se jelo na heslo "jsou to jen jedničky a nuly ". :(

Jinak aquilu jsem dlouho vyhlížel, brzo si ho snad u slayerse vyzkousim a tak poresim poslední slabinu sestavy.
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod joudá 9. 4. 2013 16:12

však pokud se podíváš na nějaké články lidí, kteří tomu rozumí, tak je to v podstatě tak, že dneska už je ztřejmé, že trasport dělá ukulele. A to jsou samozřejmě nějak věděcky podložené výstupy, nikoli něco ve stylu, já sem zapojil koaxiální kabel za 2000 a rozdíl slyším hned, já taky hned slyším placebo efekt.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Placebo

Placebo efekt působí na všechny lidi, míra účinku placeba se však může individuálně lišit

proto, někdo ten rozdíl slyší a jiný ne, rozdíl je pouze v tom, jestli to svému vědomí podsunu či nikoli.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Podv%C4%9Bdom%C3%AD
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 9. 4. 2013 16:53

Si proste hluchy. My ti tu slepy test vsetci vpohode dame. :-)
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod joudá 9. 4. 2013 17:02

no tak mi aspoň nemusíte nadávat do debilů, sem hluchý a s tím konstatováním jsem ochoten souhlasit. :mrgreen:

jinak opravdu určité problémy s ušima mám, z toho jak jsem hrál různě po klubech, tak mi vzniknul tinitus, nicméně kytaru v pohodě dokážu po sluchu naladit, takže zase tak hluchý nebudu.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod descent 9. 4. 2013 17:07

Jdu si koupit to placebo v pátek :-)
descent
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 9. 4. 2013 18:11

joudá píše:...nicméně kytaru v pohodě dokážu po sluchu naladit, takže zase tak hluchý nebudu.
A jak to prosimtě souvisí s tím, že nepoznáš rozdíl mezi transporty, případně koaxiály?
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Audiofiller 9. 4. 2013 18:24

V tomhle případě se rozhodně žádný placebo efekt neděje. Hned mi to trklo do uší když jsem Aquilu zapojil a vyměnil za ESI. Podle mě rozdíl k lepšímu pozná skoro každé netrénované ucho jasně.
slayers :arrow: Ani mě nenapadlo že se to ještě vlivem "zahoření" může zlepšit, možná jo stejně jako u zesilovače nebo repro.
Joudá :arrow: vliv "zahoření", nebo rozehrání je snad jasný jako facka.
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 9. 4. 2013 19:17

Věřím, že rozdíl mezi transporty, zvlášť mezi relativně nic extra jako ESI a špičkovým jako Aquila musí být jasně slyšitelný i ve slepém testu, tolik oblíbeném zaklínadle všech skeptiků. Klidně bych se takového zúčastnil.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod joudá 9. 4. 2013 20:50

jo a z toho vychází placebo efekt, jestliže v něco věřím, pak tam slyším rozdíl i když tam žádný není.

já jsem to pozoroval sám na sobě po zapojení drahých repro kabelů, pokud jsem se ale následně pustil to opravdu analytického srovnání, tak jsem žadný rozdíl nezazanamenal.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kocmeister 9. 4. 2013 21:08

Až ti pučim svůj kabel, tak padneš na zadek :-) . Rozdíly mezi transportama bych přirovnal k rozdílum mezi zesilovačema, stejně velká změna zvuku. Takže svym způsobem je to jako bys řekl po výměně, plácnu a přeženu, třeba NAD325 za Šroll Lyric, že je to jen placebo.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Další stránka