Kde sehnat OVČÍ VLNU na Olomoucku ?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MITA 14. 5. 2013 20:33

Nevíte někdo kde se dá sehnat ovčí vlna někde v Olomouckým okrese ?
Potřeboval bych toho asi 0,75 Kg. Na objem je toho asi 100-110 litrů.
Potřebuju to na vytlumení reprobeden.
Naposledy upravil MITA dne 15. 5. 2013 04:54, celkově upraveno 1
MITA
Junior

Odeslat příspěvekod ViciousVixen 15. 5. 2013 00:54

Já bydlím v Držovicích to je tak 2km od Prostějova v jedné zahradě chovají tři ovce. Pravidelně je stříhají..
ViciousVixen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanDave 15. 5. 2013 07:55

Chtělo by to pak něčím naimpregnovat, jinak se ti do toho můžou pustit moli.
Stačí jeden z venku a máš to doma. Leda že bys to měl bez basreflexu.

Syntetické rouno je naprd, že je nechceš?
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bogino 15. 5. 2013 12:19

Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MITA 15. 5. 2013 14:05

Když neseženu pravou tak dám syntetickou ale už to není vono.
MITA
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 15. 5. 2013 18:10

Do vlny naházet pár tabletek naftalínu a je po molech... někdo přísahá na šalvěj, já radši naftalín - sice to zavání, ale je to jistější...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ThalesX 16. 5. 2013 02:48

Hlavní je dostat z toho všechnu mastnostu, jinak ti bude časem samovolně degradovat i bez molů až se z toho stane taková nechutná hmota. Dobře jí vyprat a odmastit je alfa a omega dlouhodobého úspěchu.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MITA 16. 5. 2013 04:52

To je dobré věďet. Díky.
Jinak jsem zatím nic nesehnal :(
MITA
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 16. 5. 2013 10:42

A co nějakou jinou srst? Třeba psí - spousta "dog frizeur" saloonů by se určitě ráda zbavila hromad ostříhaných a otrimovaných chlupů... Vyprat v průmyslovém odmašťovači, do máchací lázně přidat trochu nějaký aviváže nebo vlasovýho kondicioneru, pomalu vysušit aby nezfilcovatěla...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MITA 16. 5. 2013 17:40

O tom jsem nikdy neslyšel.To raději ne.
To tam kdyžtak nacpu vatelin.
MITA
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 16. 5. 2013 17:54

Jsou lidi (v cizině, samozřejmě jde převážně o ženský, u chlapa si to dost dobře nedokážu představit), kteří ostříhaný chlupy z kostižera spřádají a pletou z toho svetry jako z ovčí vlny. Jde samozřejmě o plemena s douhým chlupem - bobtail, pudl, kolie a pod...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ThalesX 25. 5. 2013 15:34

My měli vlčího špice, který má chlupů vážně požehnaně a i když vím že se z toho dělají svetry tak jako tlumení se to vážně nehodí. Tlumení ovčí vlnou mám nainstalované v jedněch bednách a funguje to, ale znova bych to nepoužil. Laboroval jsem s mnoha různými materiály, ale nejlépe se mi osvědčil jakýsi materiál který jsem si natahal domů z jedné zrušené režie. Byly toho plné dvojité stěny. Je to tak trochu jako skelná vata, ale není to skelná vata. Bohužel dodnes nevím co to je. Obecně u uzavřených beden lze použít s velmi dobrými výsledky i tu skelnou vatu, u bassreflexových bohužel ne kvůli polétavým vláknům. Funguje to lépe než běžné tlumící materiály.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod EKKAR 25. 5. 2013 15:40

Minerální vata/plst? Pak bych se podíval třeba na stránky výrobce izolací ORSIL : http://www.isover.cz ...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MITA 25. 5. 2013 16:27

Tak jsem zjistil že dobré tlumení je obyčejná geotextilie. Ta je za pár kaček :)
MITA
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 29. 5. 2013 23:28

Ono jako tlumení funguje spousta věcí, jde jen o to jak se to použije. Některé bedny poskytují dost prostoru pro laborace, takže ke slušným výsledkům se dá dojít takřka s čímkoliv pokud se při aplikaci použije mozek. Některé bedny však ten prostor neskýtají - typicky třeba regálovky s hustým žebrováním uvnitř. Tam už se musí optimalizovat i výběr materiálu.
ThalesX
VIP uživatel

Další stránka