Chci Hi-Fi ! Prostě Hi-Fi ! (A ne z PRC/ČLR)

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Sinuhet1 25. 11. 2014 00:56

Asi jsem divný ale vůbec mi nepřišlo že by K701 byl nějaký průser. Můžou mít někdy otravné výšky ale jinak by mě zajímaly lepší sluchátka za takovou cenu.
Sinuhet1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 25. 11. 2014 03:42

Jsou náročná na zdroj. Každopádně dnes jsou - bohužel - made in Šenzen. Takže se asi poohlédnu i jinde.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ico33 25. 11. 2014 07:44

Jsou náročná na zdroj. Každopádně dnes jsou - bohužel - made in Šenzen. Takže se asi poohlédnu i jinde

no to zalezi ,aky model chces.., pokial viem iba tie k701 sa presunula vyroba do ciny...

a v kuse nechapem ,preco sem sakre ,,drbes´´ accuphase, mozes my to prosim ta uz konecne vysvetlit ? uz som ti minule pisal ze accuphase robi primarne zosiky pre repro, dac-i, alebo cd player-i.., ty si uz uplne mimo... ,fakt -asi na niecom ficis... :-! :kuk:

Ale předpokládám že na Acuphase to musí znít ještě lépe. Ale to dřív bude sousedovic kluk chodit po Měsíci, než abych já měl Accuphase.

mozes my prosim ta napisat KONKRETNY model, ktory je urceny na sluchadla ? lebo ked chces top-end zosik na sluchadla ,existuje (co som cital) firma Rudistor (ale to je ze vraj uz nebo...)
http://www.rudistor.com/

-prestan trepat kraviny !!!!!
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod snejdy 25. 11. 2014 09:42

Hehe, teďka jsem objevil tohle téma a docela jsem se pobavil... Chtít sluchátka se skřípěním zubů za 2700 a aby nebyly vyrobené v číně a ještě tvrdit že chci "echt-hifi" a "jsem ochoten to pořádně zaplatit" tak to je vážně hodně k smíchu :-D Sluchátka od renomovaných značek vyrobená v zemi výrobce s přídomkem "opravdu hi-fi" bych odhadoval že začínají tak na 6-7 tisících, spíš více...
DESKTOP: PC -> optika -> AUNE X1sPro 7gen, Sennheiser HD660s, NAD C326BEE + Klipsch RB-81II + Klipsch SW-112
PORTABLE: HiBy R3II (512GB), FiiO FH7 (bal.), DALI Katch G2, B&O Beoplay A1 2nd, Sennheiser Momentum TWS4
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 25. 11. 2014 15:13

K701/702 stávaly deset tisíc... Nejspíš vlivem přesunu výroby spadly o 50%.

Jinak já si dneska pořídil Marshally k ajfounkovi, tak budu testovat.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 25. 11. 2014 16:39

Jsem jedno ucho, jak dobře budou Marshally a "ajfounek" synergizovat :-D
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 26. 11. 2014 03:39

Vypadá to že Hi-Fi nebude jen Sci-Fi a pokud to nebude Sci-Fi tak jsem zvědavý kam až se to vyšplhá.... A to kvůli tomu že jsem si koupil Supeluxy....

Celý večer se bavím tím že střídám Superluxy a Maršálky....

Musím říci - ale berte to jako pohled laika že jsem poměrně spokojen (uvidíme jak za půl roku, rok, dva.)

Co mne nadchlo je kabel.... četl jsem o pružince u konektoru. Nějak mi nebylo jasné voc go.... - inu je to ochrana proti zlomení, odření... Proč tohle nedělá Apple u svého mag portu ? Už tři nabíječky mi kvůli tomu chcíply...

Půl kroucený, půl rovný kabel je SUPER NÁPAD. Naprosto pohodlné a neomezující....

Design - co si budem nalhávat, o tom se už navykládalo hoodně a hoodně. Podle mně jsou Maršálky spolu s minimálně 2x (bereme li v potaz obvyklou cenu a ne akční.) tak drahými Senheissery Momentum On Ear nejkrásnější "walkman/iPhone" sluchátka na trhu. Hádejte proč...

Retro
Kov
Kůže (koženka)

Tlačí ?

To je právě to... Mně se zdá že ani ne. Ale asi mám jakž takž uši běžné velikosti. Současně ale nemohu říci že by nebyly cítit. Trochu ano.

Zvuk... prý se mají rozehrát.... a jaxi není s čím porovnávat, tedy, pominu li super lux který má ale velkou impendanci a asi není fér porovnávat velká uzavřená sluchátka s malými uzavřenými sluchátky. Protože velká jsou velká a malá malá... Zvuk u HD 660 je rozprostřený do prostoru, kdyžto u Maršálek koncentrovaný jako by doprostřed.

Nevím jak se má zvuk testovat. Ale je fakt že když dám na iPhonu (prastaré 3Gs) na ekvalizéru zpěv tak zvuk je velice pěkný. Ale asi se tedy musí zahřát...

Chápu že audiofila nejspíš neosloví, otázka je jestli bych si je koupil za plnou cenu (nejspíše ne, právě kvůli negativním názorům.)ale za 1200Kč co byly v akci, proč ne, připlatil jsem si ještě kvůli případné výměně (Když mohou být poruchová...)jistota je jistota.

Každopádně na první pohled jde o poctivou stylovku a já si myslím že tyhle sluchátka za těch pár let co jsou na trhu už patří mezi "kultovky", ovšem v tom stylu že jedni je milují - a druzí nenávidí - a nic mezi tím. (Podobně jsou na tom Koss Porta Pro nebo Dr. Beats - ani jedno není mezi příznivci hi-fi v oblibě, ale uživatelé je milují a prodávají se jich miliony ).
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 26. 11. 2014 05:02

Takže spokojný.... A mi sa môžeme konečne venovať práci a iným blbostiam :-)
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 26. 11. 2014 09:53

Maršálky ovšem nejsou HI-FI :P

Takže Beyerdynamics DT 990 (ty prej jsou německý)

Sennheisser HD 598

AKG K 702 (kvůli odpojitelnému kcháblíku)

Pokud má někdo nějaký tip do těch 5000Kč sem s ním.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ico33 26. 11. 2014 11:20

Maršálky ovšem nejsou HI-FI :P

Takže Beyerdynamics DT 990 (ty prej jsou německý)

Sennheisser HD 598

AKG K 702 (kvůli odpojitelnému kcháblíku)

Pokud má někdo nějaký tip do těch 5000Kč sem s ním.

ehm..., ani najlepsie sluchadla nebudu hrat dobre bez kvalitneho zdroja ,naopak -mozes mat drahe sluchadla (hd 800 ,k702) ale budu hrat horsie nez lacnejsie sluchadla .., dovod ? -zdroj,vybudenie.., narocnost..,

cize dac, amp, filtracna lista,power kable, sietova pracka a pod, interkonektory(rca ,xlr), jack kabel (sluchadla) vsetko ovplivnuje vysledny zvuk...

je toho dost.., keby si pocul nieco lepsie (teda slusne) ,asi by si nieco povedal.., :mrgreen: ,alebo by si nebol schopny reci...(od uzasu!) :potichu
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MHOE 26. 11. 2014 11:46

PoliceCollector píše:Maršálky ovšem nejsou HI-FI :P

Uáááááááááááá... tak proč sis je probůh kupoval?! :shock: :eh

Ale dobře, uklidním se a nabídnu ti seznam toho, co bych já do ceny zhruba 5000 kč považoval za solidní:
- Beyerdynamic DT880
- Hifiman HE-400 (z druhé ruky)
- AKG K7XX (odkaz na aktuální massdrop) či Q701 (s případnou bass port modifikací, z druhé ruky)
- Focal Spirit Pro (odkaz na vcelku dobrou cenu)
- Sennheiser HD600 či HD650 (z druhé ruky)
- Sony MA900
- Nad Viso HP50 (z druhé ruky)

Z toho si vyselektuj sám, co ti připadá dostatečně "nečínské" a hifi. Upozorňuju však na to, že rozdíl mezi mnohými sluchátky je obrovský (odlišná tonalita a další zvukové charakteristiky, odlišný typ konstrukce a ergonomie, komfortu, nároky na zbytek audio řetězce apod.), takže je to v některých případech jako míchat hrušky s jabkama.
Naposledy upravil MHOE dne 26. 11. 2014 12:09, celkově upraveno 5

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 26. 11. 2014 12:01

Přestože se dá říct, že třeba k MA900 nebo Spirit Pro defacto žádný zesilovač a DAC nepotřebuješ, doporučil bych si něco pořídit, abys z nich alespoň trochu vyždímal jejich potenciál... Ze všech svých sluchátek, i do budoucna.

Bogino má tady docela dost zkušeností s levnými zařízeními, zkus mu napsat SZ nebo se podívat na jeho web http://headaudio.weebly.com/. Já osobně bych ti doporučil se nezaobírat levnými variantami, dát "plnou palbu" za Audio-GD NFB-15 a k tomu pak pořídit nějaká sluchátka z mého seznamu výše.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ico33 26. 11. 2014 12:03

Dobrá a kolik takový základní set pro začínajícího hi-fistu stojí ?

co je podla teba zacinajuci hi-fista ?

ja som zacinal s nuforce icon hdp (400€) -co je viac dac ako sluchatkovy zosilovac (ale dokazal vybudit aj akg 702)

a senn hd 650 (300€) (hd600 su lacnejsie a neutralnejsie) 650 su temne a vybusne ,ale extremne muzikalne..( zalezi na co to napojis)

predtym som mal senn.(200€) IE8 + samsung galaxy s 1 (root+ upraveny zvuk kernel-om, kde bol vyrazne lepsi ,kedze zaklad bol slusny -wolfson dac)

cize zhruba tych cca 700€ pri dobrom.., ale to je fakt o hubu..., ked chces mat lacny zaklad , a to neboli ani predrazene komponenty.. ,

potom lyra casea digital je krok, niekolko krokov vpred ,a ine....

ja som ti to hovoril na zaciatku ,ze si mas pockat, nasporit, ale trieskas kraviny do vetra a robis koniny, chto chce kam -pomozme mu tam :mrgreen: :-D :D
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 26. 11. 2014 12:04

Mé finanční toky, jakož i zásoby jsou striktně omezeny. Jak by vám potvrdili kolegové ze živě - jsem sice snob - ale chudý snob. Takže dát za něco plnou palbu zatím nemohu...

Trochu mimo téma - ale TOHLE mě dostalo:
http://sluchatka.heureka.cz/emgeton-porta-cult/galerie/
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 11. 2014 12:19

:lol: PC uděláš mi prosím fotečku těch Luxu + Marshallů u toho Dellu ( obcesní porucha sorry)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka